Dataanslutning

Dataanslutning

Hur fungerar dataanslutningen till Cubic?

För de flesta Audi connect-tjänster ingår dataanslutning från fabrik. Separat dataanslutning krävs endast för användning med Wi-Fi-hotspot¹, där upp till 8 enheter kan använda internet i bilen. Wi-Fi-hotspot¹, mediastreaming online³, onlineradio¹ och hybridradio¹ och andra tjänster erbjuds via en Audi-smartphone-app. ​


Hur nätverkar jag med min bil?

Tjänsterna tillhandahålls med hjälp av ett SIM-kort, som är permanent installerat i bilen. Kostnaderna för dataanslutningarna ingår i priset för tjänsterna. Undantag är dataanslutning för Wi-Fi-hotspot¹ och användning av mediastreaming online³, onlineradio¹, hybridradio¹ samt andra tjänster som erbjuds via en smartphone-app från Audi. Dataanslutning för dessa tjänster sker också via det SIM-kort som är permanent installerat i bilen, men kräver ett avgiftsbelagt dataabonnemang från din Audi Partner. För tariffer och bokningsinformation, besök www.audi.com/myaudi. Om däremot ett externt SIM-kort sätts in i kortläsaren sker alla dataanslutningar (för Audi connect-tjänster och Wi-Fi) via detta SIM-kort. Resulterande kostnader betalas av kunden. Audi ersätter inga sådana kostnader. För vissa tjänster, som att låsa och låsa upp² bilen med fjärrstyrning från Audi connect, måste du registrera dig i myAudi och verifieras som huvudanvändare. Det gör att din bil skyddas mot obehörig åtkomst av tredje part. Information om registreringsprocessen finns på följande sidor eller kan fås från din Audi Partner. För att använda vissa synkroniseringsfunktioner i myAudi-app, som att skicka destinationer till bilen, måste du logga in till bilen med ditt myAudi-konto.

Audi connect SIM

Audi connect SIM är ett SIM-kort installerat direkt i bilen (inbäddat SIM-kort), som ingår i Audi connect-utrustningen (beroende på modell och land). Beroende på modell gör SIM-kortet via en LTE/UMTS-modul connect-tjänsterna tillgängliga ombord med nedladdningshastighet på upp till 100 MBit/s. Det har en inbyggd datamängd för användning av de flesta Audi connect-tjänster. Dessutom ger Audi connect SIM vid behov automatiskt åtkomst till relevant nationell leverantör i de flesta europeiska länder. Det betyder att våra kunder inte längre behöver stå ut med höga roamingavgifter eller irriterande roamingbekräftelser i olika länder. Dessutom kan kunderna köpa datavolym för passagerarnas mobila enheter för sin egen Wi-Fi-hotspot¹. Därmed är det också möjligt att streama media online³ (exempelvis Apple Music⁴ och Amazon Prime Music³), och att lyssna på internetradiostationer via onlineradio¹.

Observera att extra data måste bokas via Cubic Telecom för följande tjänster: online radio¹, hybridradio¹, mediastreaming online³ och andra appbaserade streamingtjänster.

Mit dem WLAN-Hotspot können bis zu 8 Endgeräte das Internet in Ihrem Fahrzeug nutzen!

Wi-Fi hotspot¹

Denna funktion gör att du kan streama eller surfa med maximal hastighet via bilens externa antenn. Audi connect möjliggör trådlös internetanslutning via en Wi-Fi-hotspot¹ i bilen. Tack vare den kan upp till 8 mobila enheter, som smarttelefoner och surfplattor, surfa på internet samtidigt. Efter första bokningen i onlineportalen kan nya datapaket enkelt bokas från bilens MMI.

* Om du väljer ett Europapaket fortsätter dataöverföringen automatiskt till fast pris när du passerar en nationsgräns, dvs. när vid växling av nätoperatör.

1
Kräver en betald dataplan från en Audi Partner.
2
Motorn kan inte startas utan bilnyckel.
3
Tjänsten kräver betald datavolym via en Audi Partner. Tillgängligheten till Mediastreaming online är landsspecifik. För att kunna använda tjänsten behöver du ett konto hos en mediastreamingtjänst, vilket kan medföra extra kostnader. För att vi ska kunna erbjuda dig tjänsten Mediastreaming online inklusive alla dess funktioner, kan det vara nödvändigt för oss att lagra information (vanligtvis uppdateringar) om ditt fordon.
4
Kontakta din Audi Partner för att kontrollera tillgänglighet. Apples och andra relaterade logotyper är varumärkesskyddade av Apple Inc. Apple Music är en del av tillvalsutrustningen Audi connect Navigation & Infotainment. Tillgängligheten för Apple Music är marknadsspecifik. Ett abonnemang och ett konto på Apple Music krävs för att kunna använda tjänsten. Ytterligare kostnader kan därför tillkomma. Apple Music förbehåller sig rätten att avsluta tjänsten när som helst. För mer information, var god kontakta din Audi Partner.
5
Kontakta en Audi Partner eller besök www.audi.com/bluetooth för information om kompatibla mobiltelefoner.