En epok har nått sitt slut > TT > Audi Sverige


Efter 25 år i tjänst är det dags för Audi TT att inkassera en guldklocka och gå i pension.

För första gången på 25 år finns det ingen version av Audi TT kvar i produktion. Det innebär slutet på en era för en av Audis främsta designikoner. Audi TT är härstammar från konceptbil som först visades på bilmässan IAA i Frankfurt 1995. Den konceptbilen var sedan praktiskt taget oförändrad när den presenterades som Audi TT 1998.
Första TT modellen visas från sidan med mörk bakgrund

Status som designikon.

”TT inspirerades av Bauhaus-estetiken och designfilosofin 'less is more'. Det modiga beslutet att utelämna allt onödigt och obetydligt gjorde att TT i sin enkelhet snabbt uppnådde den största egenskapen hos bra design: att vara tidlös.”, säger Marc Lichte, designchef på Audi AG.

När Audi TT nu säger adjö är det i sin tredje modellgeneration. 25 år har passerat men samma Bauhaus-inspirerade linjer som gjorde TT till en omedelbar stilikon finns kvar. Och det är dessa linjer som gör att Audi TT kommer att förbli en legendar.
När toppmodellen Audi TT RS lanserades 2009 utrustades den med Audis tvärställda femcylindriga 2,5-liters-motor. En ikonisk motor i en lika ikonisk modell.