Testdrive Parkour > Audi i Åre > Audi Sverige
Testdrive Parkour

Testdrive Parkour

Nu är bokningen öppen, välj tid under vecka 7-10.

Testdrive Parkour

Den som sett skärmflygare glida in vid Draklanda i centrala Åre sommartid har kanske svårt att föreställa sig den stora gräsytan förvandlas till en off-roadbana under vintern. Men det är just det som händer under vecka 7, 8, 9 och 10 när Audi för andra året i rad anordnar ett Parkour-event i Åre by. Testdrive Parkour är ett event där vi erbjuder en spännande, och minst sagt ovanlig provkörning av Audi e-tron SUV och Audi e-tron Sportback.

Även provkörningen av nya Audi Q4 e-tron kommer att starta vid Parkourbanan.

Vi utlovar en 100% elektrisk upplevelse!

Utmanande bana

Bakom ratten på sprillans nya 300 kW (408 hk) starka Audi e-tron och Audi e-tron Sportback, får deltagarna ta sig an en utmanande bana helt byggd i trä. Slingan är totalt 180 meter lång och består av både stora och små hinder. Till exempel finns det en vippbräda gjord av stora, tunga trädstammar. Högst uppe gäller det att hålla tungan rätt i mun och bilen stadigt innan instruktören ger sitt ”go” över radion och för att tippa över och köra vidare. Ett annat hinder sätter deltagarnas djärvhet på prov när det kommer till sidolutning. Hur långt vågar de köra, och hur känns det att köra i 35 graders lutning? Och hur fungerar egentligen quattro-driften hos Audi e-tron? Den frågan besvaras vid ytterligare ett annat hinder där två hjul svävar i fria luften medan de andra två fördelar drivkraften och tryggt tar bilen framåt i banan. En upplevelse blir det också att köra över Tvättbrädan och Zick-Zack-sektionen – liksom att pusta ut en stund uppe på e-tronpodiet och beundra utsikten över Åresjön.

Audi Q4 e-tron (222kW / 299 hk) står också redo vid Parkourbanan för provkörning på allmän väg, och för dig som även vill uppleva Audi e-tron SUV och Audi e-tron Sportback på allmän väg så går det också att ordna. Alla våra Parkour-bilar är skodda med Ice Contact 3-dubbdäck från Continental, däcket med den unika dubbteknologin där kombinationen av två olika typer av dubbar ger Parkour-bilarna överlägset grepp, i såväl Parkour-banan som på allmän väg.

Plats och tider

Parkouren kommer att hålla öppen vecka 7-10, måndag-lördag mellan klockan 10–17. Eventet sker på plats vid Draklanda (nedanför VM8-liften, mot Åresjön). Varje förare kommer att få genomgå en blås- och körkortskontroll och innan start ges också säkerhetsinfo om bilar och bana. Vi på Audi är otroligt glada över att få bjuda på den här unika upplevelsen för andra året i rad. Allt som allt utlovas en rafflande provkörning! Både för förare och eventuella passagerare.

Vi ser fram emot att ses i Åre!

Transport

För att du enkelt ska kunna ta dig till och från Parkour-banan erbjuder vi kostnadsfri transport via vår Shuttle-service. När du bokar din tid för körning i Parkour-banan genom vår online-bokning kan du samtidigt boka upphämtning med vår Parkour Shuttle Bus. Hållplats för upphämtning är utanför Åregården, vid torget. (Upphämtning vid Åregården kommer ske 15 minuter innan din bokade körtid).