Testdrive Parkour > Audi i Åre > Audi Sverige
Testdrive Parkour

Testdrive Parkour

Testdrive Parkour

Den som sett skärmflygare glida in vid Draklanda i centrala Åre sommartid har kanske svårt att föreställa sig den stora gräsytan förvandlas till en off-roadbana under vintern. Men det är just det som händer vecka 7, 8 och 9 2021 när Audi anordnar ett parkour-event i Åre by. Ett event där vi erbjuder en spännande, och minst sagt ovanlig, provkörning av nya Audi e-tron.

Utmanande bana
Bakom ratten på sprillans nya, 408 hk starka Audi e-tron och Audi e-tron Sportback får deltagarna ta sig an en utmanande bana helt byggd i trä. Slingan är totalt cirka 180 meter lång och består av både stora och små hinder. Till exempel finns en vippbräda gjord av stora, tunga trädstammar. Högst uppe gäller det att hålla tungan rätt i mun och bilen stadigt innan instruktören ger sitt ”go” över radion och man får tippa över och köra vidare. Ett annat hinder sätter deltagarnas djärvhet på prov när det kommer till sidolutning. Hur långt vågar de gå...? Och hur fungerar egentligen quattro-driften hos Audi e-tron? Den frågan besvaras vid ytterligare ett annat hinder där två hjul svävar i fria luften medan de andra två fördelar drivkraften och tryggt tar bilen framåt. En upplevelse blir det också att köra över Tvättbrädan och Zick-Zack-sektionen – liksom att pusta ut en stund uppe på e-tronpodiet och beundra utsikten över Åresjön.

Plats och tider
Parkouren kommer att hålla öppen vecka 7-9, måndag-lördag klockan 10–17. Eventet sker på plats vid Draklanda (nedanför VM8-liften, mot Åresjön). Varje förare kommer att få genomgå en blås- och körkortskontroll och innan start ges också säkerhetsinfo om bilar och bana. Vi på Audi är otroligt glada över att få bjuda på den här unika upplevelsen. Allt som allt utlovas en rafflande provkörning! Både för förare och eventuella passagerare.

Vi ser fram emot att ses i Åre!

Transport

För att du enkelt ska kunna ta dig till Audi Parkour erbjuder vi kostnadsfri transport via vår shuttle-services. Vår Audi Parkour Shuttle Bus plockar upp eller lämnar av dig på någon av våra elva hållplatser i byn, och transporterar dig kostnadsfritt till eller från eventområdet. Parkourbussen går givetvis på fossilfritt bränsle (RME).

audi parkour busstider