Simona Falcinella och hennes team Colour & trim på Audi design hämtar inspiration från mode, konst och arkitektur.

Simona Falcinella – Design med rätt känsla

Simona Falcinella – Audi-design med rätt känsla

Simona Falcinella har rätt fingertoppskänsla. Som ansvarig för Colour & trim på Audi Design vet hon att det krävs mer än bara hårda material för att skapa bilar i premiumklassen.

Simona Falcinella är född och uppvuxen i den italienska modestaden Milano. Hennes mamma arbetade som modedesigner och hennes pappa var verksam inom textilindustrin. Att Simona själv blev ansvarig för avdelningen Colour & trim på Audi Design är därför inte så konstigt.

– Jag lärde mig tidigt att du kan förstå ett material genom att röra vid det. Vi bär så mycket kunskap i våra fingrar, säger Simona.
 • audi_designer_01_1_1.jpg

  Simona Falcinella är född i modestaden Milano.

 • audi_designer_02_1_1.jpg

  Exklusiva materialval är ett måste för det som kallas Audi exclusive.

Audi exclusive

På avdelningen i Ingolstadt, där Simona bland annat har arbetat med interiören i konceptbilarna Prologue, är målet att göra verklighet av kundens önskemål att få en bil med individuell och personlig karaktär. Under epitetet Audi exclusive är valmöjligheterna näst intill oändliga och ställer höga kreativa krav på dem som är inblandade i processen.

– Våra sinnen måste ständigt arbeta, eftersom vi aldrig vet när nästa dos av inspiration kommer. Idéerna kommer ofta från mode, arkitektur eller konst. Ibland kan det vara en liten detalj, som en slips, som lägger grunden för ett dekorativt inslag i inredningen, säger Simona.

Samarbete för tekniska lösningar

För att göra ny teknik tillgänglig samarbetar Simonas avdelning ofta med Audis tekniska avdelningar.

– Oavsett om de problem som ställs inför oss inledningsvis kan tyckas omöjliga lyckas vi alltid hitta ett sätt att skapa lösningar för kunden.

Så vad kan du som kund förvänta dig från Audi exclusive framtiden? Simona Falcinella vill inte avslöja för mycket:

– Utmaningen är att alltid överraska kunderna med nya idéer, säger hon.

Men du som kund kan vara säker på att du med Audi exclusive har alla möjligheter att utforska din personlighet och förverkliga drömmen om en helt egen Audi.
 • audi_designer_03_1_1.jpg

  Valcona-läder är ett högkvalitativt material som känns mjukt och naturligt.

 • audi_designer_04_1_1.jpg

  Simona Falcinella är alltid på jakt efter det finaste lädret, den vackraste färgen och tråd av högsta kvalitet.

Individuella val

Men Simonas arbete är inte att berätta för kunden vad hen ska välja. Kunden måste själv definiera sina behov, för att sedan kunna fatta beslut om hur just hens Audi ska se ut.

– Ytterst är det kunderna som kan förverkliga sina idéer om en drömbil. Men vårt ansvar är att ge dem de rätta verktygen för att lyckas med det, säger Simona.

Det är därför resultaten blir lika unika som de individer som står bakom dem. Men det finns något som förenar dem alla – kvalitet. Simona Falcinella trycker på Audis devis »Vorsprung durch Technik«:

– Vi talar mycket om Audis DNA. Det innebär inte bara att materialen måste vara utmärkta. Vi ser också till att varje steg i produktionen uppfyller våra höga krav.

Svensk bearbetning: Susanna Johansson | Foto: Audi AG
Källa: Audi Magasin 03/2015