a1_hero.jpg

A1 är nummer 1

Audi A1 är vår nummer 1

Rolig att köra, snygg och med hög kvalitetskänsla. För detta har Audi A1 prisats av den oberoende sajten Autopedia, som i år utsåg Audis minsting till den bilmodell med flest nöjda ägare i Sverige. Audi magasin träffar två A1-förare som älskar livet med småbil.

a1_01_camilla_1_1.jpg

Camilla Norwood:
Kärlek vid första ögonkastet

Camilla Norwood bor mitt i centrala Malmö och använder sin silvriga Audi A1 till och från jobbet som relocation-konsult i Lund.

– Jag arbetar med globala företag när de flyttar sin personal till Sverige. Det är inte ovanligt att jag kör runt mina klienter i min Audi A1, till exempel när vi besöker Skatteverket eller banken. När det kommer folk hit från bland annat USA har de ofta fördomar mot små bilar, men alla blir positivt överraskade av hur bekväm och sportig min Audi A1 är, berättar Camilla.
a1_05_1_1.jpg

Smidig stadsbil

Tidigare har Camilla Norwood haft större bilar, i och med att hon hade en Grand Danois. När hennes hund gick bort var storleken på bil fortfarande viktig – men åt andra hållet.

– Det blev avgörande att hitta en liten bil eftersom jag bor centralt. När jag kommer hem från jobbet måste jag leta parkeringsplats och då är det smidigt att ha en mindre bil. Samtidigt ville jag inte köpa vilken liten bil som helst. Jag har en sexårig son och då betyder säkerheten allt. Vi åker ofta bil tillsammans, bland annat till hans fotbollsträning, och då är det viktigt att vi båda känner oss trygga i bilen, säger Camilla.
a1_06_16_9.jpg

”Pigg liten kärra”

Camilla, som tidigare kört Audi men aldrig ägt någon själv, såg av en slump en silverfärgad Audi A1 ute på vägen och tycke uppstod direkt. Pojkvännen, som ägt flera bilar från Audi Malmö, och sonen Oliver följde med henne till hallen och lyckligtvis fanns exakt en sådan A1 som Camilla ville ha.

– Jag har en kollega som lånar min bil ibland. När hon lämnar tillbaka den säger hon alltid »Pigg liten kärra du har!« – och ja, det har jag verkligen!
a1_02_helene_1_1.jpg

Helene Bohman Scheer:
Drömbil med mycket karaktär

Helene Bohman Scheer är egenföretagare med sin bas på Värmdö utanför Stockholm. Arbetet inom textilproduktion och försäljning tar henne ofta in till några av innerstans fina kvarter, där gatorna är lite trängre och parkeringsplatserna färre.

– Min Audi A1 är enkel att hantera och kommer in överallt. Jag fladdrar omkring mycket, men min bil är inte fladdrig och det passar mig perfekt, säger Helene.
a1_04_16_9.jpg

Oväntat rymlig

Förutom arbetet inom textilproduktion har Helene fler strängar på sin lyra. Hon arbetar med att utveckla gåvo-bags till företag och hon är medlemsrådgivare på ett gym. Egen friskvård tar hon gärna ute på greenen, tillsammans med en väninna:

– Jag var nyligen i Ekerum och golfade tillsammans med en väninna. Vi packade min A1:a med tre golfbagar och vår packning. Det syns inte utanpå, men det är en rymlig bil. Jag brukar säga att min bil är etta med ratt, säger Helene, som en gång levererade 784 (!) klänningar med A1:an.
a1_03_16_9.jpg

”Dessutom snygg”

Helene har kört Audi A1 tidigare, och har även en Audi Q3. På Audi Hammarby i Stockholm har hon fått den hjälp hon behöver i bilvalet.

– Min säljare Göran visade denna A1:a och sa »Det här är du, Helene!«. Jag behövde inte ens provköra den; Audi A1 är tung i botten, ger en stabil känsla på vägen och har mycket karaktär – precis så som min drömbil ska vara. Dessutom är den snygg, säger Helene.

Text: Susanna Johansson | Foto: Simon Hamelius
Källa: Audi Magasin 03/2015