audidrivingexperience_01_hero.jpg

Audi Driving Experience – lärorikt och roligt

Vill du köra bil under extrema förhållanden, och dessutom ha oerhört kul, ska du titta närmare på Audis egen körkurs Audi Driving Experience kommande säsong.

audidrivingexperience_02_16_9.jpg
Varje år arrangerar Audi Sverige egna körningar med Audi Driving Experience, som även finns i Tyskland. Kursen i Sverige hålls på Gulåviken nära Åre.

Audi Driving Experience pågår i två dagar och kommer garanterat ge dig både en härlig upplevelse, glada skratt och göra dig till en bättre förare. Under dessa dagar får du chans att uppleva spänningen och känslan av att behärska en kraftfull Audi runt en utmanande isbana. Och Gulåviken har de ultimata förutsättningarna för just detta.
Ibland bjuder Audi in till rena tjejkörningar.

– Det går inte att sticka under stol med att våra vanliga kursdeltagare ofta är till 95 procent män. Med våra tjejdagar vill vi ge även våra kvinnliga Audiförare möjligheten att uppleva hur fantastiskt roligt och nyttigt det är att köra på is, säger Irene Bernald, informationschef på Audi Sverige

En av lärarna på kursen är Mikaela Åhlin-Kottulinsky, en av Sverige bästa racingförare som bland annat kört GT Masters 2016 med en Audi R8 LMS.
audidrivingexperience_03_mikaela_16_9.jpg

Skiljer det något mellan manliga och kvinnliga bilförare?

– Ofta börjar männen över sin nivå, de tar i för mycket och är mer aggressiva i sin körning. Då får jag be dem lugna ner sig, styra mjukare och bromsa i god tid. Tjejerna är ofta mer försiktiga från början så de får vi pusha på mer. De är generellt sett mer progressiva med både styrning och gas, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Varför borde alla vara med på Audi Driving Experience?

– Det är så oerhört lärorikt! Och kul! Många kommer till kursen och säger att de inte vågar göra till exempel bromsa/väja-undanmanövern. Men om det händer något på vanliga vägar så måste de ju kunna det och ju mer de tränat desto större chans att de klarar det. På isen är övningen helt ofarlig. Det värsta som kan hända är att du fastnar i en snödriva!

– Dessutom är det ingen som går från kursen utan ett leende på läpparna. Det här är så fantastiskt kul. Det blir ett minne för livet!

– Men det riktigt roliga är att oavsett vilken nivå man är när man börjar den här kursen så möts alla mot slutet som mycket bättre förare. Det ger mig en oerhörd tillfredsställelse som lärare.

Text: Lena Loheim Kangevik | Foto: Mats Lind
Källa: Audi Magasin 03/2016

Audi Driving Experience 2018

• Hålls på Gulåviken nära Åre.
• Kurserna är på två eller tre dagar med en eller två övernattningar.
• Boende på Åregården i centrala Åre.
• Säsongen erbjuder tio kurstillfällen med max 20 personer per tillfälle. Två personer delar på en bil.
• Audi Driving Experience hålls under vecka 5 och 6.

Läs mer om Audi Driving Experience på:
audi.se