1300x551_AA4_G-TRON_161001.jpg

g-tron är det smarta tjänstebilsvalet

Det smarta tjänstebilsvalet är g-tron

Allt fler väljer en laddhybrid som tjänstebil, och det är inte så konstigt. Laddhybrider ger lägre förmånsvärde och kan vara riktigt klimatsmarta.

Men alla har inte möjlighet att ladda sin bil. Laddhybrider kräver ett eluttag för att kunna köras med så liten miljöpåverkan som möjligt. Du som vill göra miljön en tjänst behöver dock inte välja en laddbar bil. En bil som tankas med gas kommer undan laddhybridernas största nackdel: den behöver inte laddas.

Audis nya g-tron-modeller, som kan tankas med svensk biogas, kan kapa koldioxidutsläppen med upp till 80 procent. Om det mot förmodan inte finns gas att tanka går det utmärkt att tanka bensin, och då fungerar g-tron-modellerna precis som en vanlig bensinbil.

Dessutom blir förmånsvärdet lägre för en gasbil. Förmånsvärdet sätts ned i två steg: först jämförs gasbilen med motsvarande bilmodell utan gasmotor, och sedan sänks förmånsvärdet ytterligare 40 procent (eller högst 10.000 kronor). Enligt det nya bonus/malus-förslaget får gasbilsköparna också en miljöbilsbonus på 10.000 kronor.
1400x840_AA4_G-TRON_161002.jpg
En Audi A4 Avant 2,0 TFSI g-tron med automatlådan S tronic har ett förmånsvärde på 1375 kr netto per månad. Om du istället väljer en A4 Avant 2,0 TFSI S tronic med bensinmotor (som inte kan tankas med gas) blir förmånsvärdet 2096 kr netto i månaden.

Den gamla myten om att det inte finns någonstans att tanka gas stämmer inte riktigt längre. Det finns närmare 170 tankställen för fordonsgas i Sverige och det går snabbare att tanka gas än att ladda en laddhybrid. Du kan hitta tankställen för biogas hos till exempel Energigas Sverige eller Eon.
Nu finns alltså en riktigt smart lösning för dig som vill köra klimatsmart utan att behöva leta laddplats.

Både Audi A3 Sportback, A4 Avant och A5 Sportback finns som g-tron. A3 Sportback har en turbomotor på 110 hästkrafter medan A4 Avant och A5 Sportback har en turbomotor på 170 hästkrafter. Samtliga modeller går att få med den populära automatlådan S tronic.