Smart teknik > Nya R8 > R8 > Audi Sweden

Nya R8

  • Smart teknik
    1920x600-7.jpg
Smart teknik
1920x600-7.jpg

Smart teknik

Kördynamik

Sportig hela vägen

Nu finns även de tre ytterligare programmen dry, wet och snow läggs till raden av de välkända lägena från Audi drive select med performance-läget, som anpassar dynamiken till vägens friktion. Tack vare den förbättrade elektroniska stabilitetskontrollen (ESC) bromsar toppmodellen från 100 km/h till stillastående upp till 1,5 meter tidigare. Stoppsträckan från 200 km/h är upp till fem meter kortare – i samtliga fall beroende på de yttre förhållandena. Nya Audi R8 är försedd med fabriksmonterade 19-tumsfälgar. Som tillval finns ultralätta och helt frästa 20-tumsfälgar i design med fem V:n, med nya sommar- och sportdäck som ger ännu mer precis väghållning (standard för R8 V10+).
Audi erbjuder keramiska bromsskivor som alternativ till de vanliga stålskivorna. Stabilisatorn framtill kan som tillval tillverkas av kolfiberförstärkt polymer (CFRP) och aluminium, vilket minskar vikten med cirka två kilo.

R8 Spyder sidvy nedifrån

Reglagekoncept och infotainment

Audi smartphone interface och Audi connect

Audi R8 är en extremt välutrustad bil – en höjdpunkt är MMI navigation plus med MMI touch. Föraren styr den med ratten, med vrid-/tryckreglage på mittkonsolen eller med röstkommandon. Med MMI navigation plus får du även maskinvarumodulen Audi connect, med Audi connect dataöverföringsmodul. Detta låter bilen ansluta till internet via LTE-nätverket. Audi smartphone interface integrerar iOS-telefoner i en miljö särskilt utvecklad för dem – i MMI. Audi phone box ansluter kompatibla smartphone till bilens antenn och laddar dem med induktion enligt Qi-standarden.

Gränssnitt och Audi connect i Audi R8

Bang & Olufsen Sound System

Utöver det vanliga Audi-ljudsystemet finns det ett från Bang & Olufsen där en 550-wattsförstärkare driver tretton högtalare. Subwoofern sitter vid torpedväggen i höger främre hjulhus. Bashögtalarna är monterade i dörrarna med dörrpanelsfäste av eloxerat aluminium. När det är mörkt lyses de upp med LED-detaljbelysning. Två av de tretton högtalarna är integrerade i nackstöden på både sportsäten och skålade säten i R8.

Bang & Olufsen Sound System i Audi R8