R8 Coupé V10 quattro > R8 > Audi Sverige
The new Audi R8 Coupé V10 quattro

R8 Coupé V10 quattro

Bränsleförbrukning, blandad körning*: 13,1–12,9 l/100km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 298–293 g/km

Racing möter finess.
Audi R8 Coupé V10 quattro®.

Med närheten till sport, en prestanda utöver det vanliga och kompromisslös design gestaltar Audi R8 Coupé V10 quattro® Audis gener som ingen annan modell. Till skillnad från andra sportbilar har den dessutom vår legendariska fyrhjulsdrift quattro som är hemligheten bakom bilens otroliga väggrepp. Välkommen in och gör verklighet av drömmen.

Prestanda

Effekt

419

kW

(570 hk)

Topphastighet

324

km/h

Acceleration

3,4

sekunder

från 0 till 100 km/h

Chassit – precision ur alla perspektiv

Bortsett från prestandan handlar racing alltid om hur exakt och direkt du kan överföra den till vägen, och här spelar chassit en viktig roll. Dubbla länkarmsaxlar av aluminium styr alla fyra hjulen på Audi R8. Vidare har Audi R8 kördynamiksystemet Audi drive select med fyra körlägen som standard. Med Audi magnetic ride får du ett stötdämparsystem som anpassar hur stötdämparna arbetar för att passa vägegenskaperna och din unika körstil – och justerar varje enskilt hjul varje millisekund.

Den modifierade styrhjälpen överför dina rattrörelser ännu mer direkt och säkerställer ett exakt gensvar från vägen. Tillvalet dynamisk styrning justerar styrvinkeln baserat på din hastighet och garanterar på så sätt en extremt följsam styrning. Tandade och ventilerade standardstålskivor reducerar bilens momentum, och deras vågdesign visar hur mycket Audi ansträngt sig för att lättviktskonceptet hos R8:ans konstruktion ska återspeglas i varje detalj. Bromskolvarna finns tillgängliga i svart och även i rött som tillval.

Audi R8 Coupé V10 quattro framsida
Mer om racing

Utformningen – den perfekta linjen

Nya Audi R8 med passagerarutrymme placerat nära fronten, kraftigt accentuerade hjulhus och distinkta diffuser har lånat en rad designelement från racing och Audis erfarenhet inom motorsport.

Djupa horisontella linjer ger fronten en tydlig bredd och får Audi R8 att se ännu lägre och sportigare ut. Bakpartiet med dess upphöjda diffuser och luftutblås längs hela bilens bredd ger tillsammans med de nya ovala avgasrören en tydlig, sportig look. De standardmonterade 19-tumsfälgarna kan bytas mot frästa 20-tumsfälgar som finns tillgängliga i en design med fem V:n och tre valfria ytstrukturer.

Rearview Audi R8 Coupé V10 quattro
Mer om karossen

Audi virtual cockpit – håll koll på allt

Konceptet att utnyttja interiören till att låta föraren fokusera så mycket som möjligt på vägen överförs till den digitala världen med standardkombinationen MMI navigation plus och Audi virtual cockpit. Hela reglagekonceptet är utformat för att du ska kunna styra alla viktiga funktioner utan att titta bort från vägen. Centralt på den 12,3 tum stora displayen i Audi virtual cockpit ligger en hastighetsmätare. Övriga värden är arrangerade runt denna, såsom vridmoment, g-krafter, varvtider, temperatur på motor- och växellådsoljan, däcktryck och temperatur. MMI-operativsystemet har stöd för intelligent röststyrning och kan styras utan att du behöver släppa ratten.

Audi virtual cockpit

Audi exclusive – förse ikonen med din egen stil

Var med och bestäm hur exteriören hos din Audi R8 ska utformas – Audi exclusive ger dig möjlighet att anpassa exteriörens finish helt efter dina önskemål. Det finns fem färger att välja mellan som kontrast på bilens sideblades, kombinerat med valfri finish. Du kan även lägga till en logotyp eller text så att du för första gången kan sätta din egen prägel på din Audi R8.

Audi exclusive Sideblades
Ladda ner alla
00:00 | 00:00
1920x1080_AR8_181008.jpg
1920x1080_AR8_181008.jpg
  • Audi R8 Coupé V10 quattro väcker garanterat uppmärksamhet.

  • Den kraftfulla grillen med sin speciella mönstring syns på långt håll.

  • De smala springorna vid motorhuven förstärker sportkänslan.

  • Med Audi exclusive kan du förse bilens sideblades med valfri text eller logotyp.

  • De strama linjerna på Audi R8 Coupé V10 quattro ger en ledtråd om bilens kraft.

  • Audi R8:s storebror Audi R8 LMS har mött framgångar på ett flertal racingbanor över hela världen.

  • Audi exclusive erbjuder inredning helt i läder och i ett flertal färgkombinationer.

  • På förarplatsen i Audi R8 Coupé V10 quattro är du i fokus.

  • Du kan använda växelpaddlarna till att hantera den 7-växlade direktväxellådan S-tronic.