Audi SQ5 > Q5 > Audi Sverige
Bränsleförbrukning, blandad körning*: 8,5–8,1 l/100km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 222–212 g/km

SUV med betoning på S.
Nya Audi SQ5.

Nå ditt resmål snabbt, bemästra utmaningar med självsäkerhet och gör ett visuellt uttalande. Nya Audi SQ5 har en kraftfull turbodieselmotor, permanent quattro-fyrhjulsdrift som standard och en design som framhäver dess imponerande prestanda även när bilen står stilla.

Kraft säkert överförd till vägen

V6 TDI-motorn på 3,0 liter med 251 kW (bränsleförbrukning blandad körning*: 8,5–8,1 l/100 km, koldioxidutsläpp blandad körning*: 224-213 g/km) och den elektriska kompressorn accelererar Audi SQ5 från 0 till 100 km/h på 5,1 sekunder och tar den snabbt vidare till sin elektroniskt reglerade topphastighet på 250 km/h. Kraftöverföringen sker genom snabba och bekväma växlingar via den 8-växlade tiptronic-växellådan. Den permanenta quattro-fyrhjulsdrift (standard) med självlåsande mittdifferential fördelar kraften variabelt mellan fram- och bakaxeln. Den grundläggande fördelningen är 40: 60. Upp till 70 % kan dock riktas till framaxeln eller upp till 85 % till bakaxeln för ännu mer dragkraft. På så sätt kan Audi SQ5 tryggt behärska ett brett spektrum av tuffa förhållanden.

Sportighet i siffror

Effekt

251

kW

Acceleration

5,1

sekunder

0 till 100 km/h

Vridmoment

700

Nm

max.

Audi SQ5 bakifrån

Prestanda väckt till liv

Nya Audi SQ5:s design återspeglar bilens sportiga dynamik och självsäkra prestanda på ett imponerande sätt. Den nya utformningen av tröskellisterna skapar en visuell lätthet och signalerar imponerande markfrigång.

Audi SQ5 bakifrån

Slående stötfångare integrerar luftinlopp med kraftiga konturer med aluminiumramar framtill och en diffuser med omgivande kromlist baktill.

Dubbla ovala avgasändrör i krom ger en sportig finish.

Låt Audi SQ5 utöva sin magi igen

Audi SQ5

Färger och fälgar

Kombinera olika lackfinishar och fälgar för att skapa en Audi SQ5 helt efter dina önskemål.
2Y2Y_54U_Pyramid_AU42x_Q5_003_01.jpg
Glaciärvit Metallic Glaciärvit Metallic
Quantumgrå Quantumgrå
Distriktgrön Metallic Distriktgrön Metallic
Ultrablå Metallic Ultrablå Metallic
Navarrablå Metallic Navarrablå Metallic
20 aluminiumfälgar, Audi Sport, 5-V-ekrad stjärndesign, antracitsvarta 20 aluminiumfälgar, Audi Sport, 5-V-ekrad stjärndesign, antracitsvarta
21" aluminiumfälgar, Audi Sport, 5-armad polygon-design 21" aluminiumfälgar, Audi Sport, 5-armad polygon-design
21" aluminiumfälgar, Audi Sport, 5-V-ekrad offset-design 21" aluminiumfälgar, Audi Sport, 5-V-ekrad offset-design

Utstrålar en speciell aura

Genom att gruppera OLED-lamporna i små, individuellt styrbara segment med en tredimensionell layout får man ett imponerande ljusarrangemang som gör det möjligt att skapa nya belysningsscenarier. Vid köp av en bil kan kunder välja mellan tre bakljussignaturer som tillval för att skapa sin egen personliga touch. Bakljussignaturens karaktär anpassas dessutom automatiskt efter körläget. De digitala OLED-bakljusen (tillval) är utrustade med närhetsdetektering*. När bilen står stilla och ett annat fordon eller en annan trafikant som närmar sig bakifrån kommer inom två meter aktiveras alla OLED-segment automatiskt för att skapa ett större synligt område.
OLED-ljusanimering Audi Q5
Observera: Vid köp av en bil kan man välja mellan tre olika bakljussignaturer för att personifiera bilen. Animeringen visar det dynamiska ljusspelet i Coming Home-/Leaving Home-funktionen för bakljussignatur 3.
  • 1920x1080-audi-sq5-oled-v3-my2021.jpg
    Bakljussignatur 1
  • 1920x1080-audi-sq5-oled-v1-my2021.jpg
    Bakljussignatur 2
  • 1920x1080-audi-sq5-oled-v2-my2021.jpg
    Bakljussignatur 3

Uppgradera din vardag

Lättanvända funktioner innebär att du tryggt kan bemästra vardagsutmaningar. Ryggstödet till baksäte plus (tillval) som består av tre segment, vilka kan flyttas framåt och bakåt efter behov, och dess vinkel kan också justeras. I kombination med tillvalet komfortnyckel med sensorstyrd frigöring av bakluckan krävs bara en sparkrörelse under bilens bakände för att låsa upp, öppna eller stänga bakluckan. Manuell sänkning av bilens höjd via den adaptiva luftfjädringen (tillval) gör det dessutom enklare att lasta i bilen.

Sätesanimering Audi SQ5
360 graders vy

Upplev intensiv sportighet

När du stiger in välkomnas du och dina passagerare av upplysta dörrtrösklar med den exklusiva S-logotypen. I interiören kan du förvänta dig ett generöst utrymmeskoncept med gott om plats för fem personer, inklusive gott om huvud- och benutrymme. Standardinlägg i borstat aluminium och kontrasterande sömmar på läderratten och sportsätena förmedlar en dynamiskt elegant atmosfär. Sportsätena i läder och alcantara kan uppgraderas med fint nappaläder med rombmönster och en pneumatisk massagefunktion. Växlingspaddlarna på ratten har försetts med en aluminiumlook och pedalerna och fotstöden har plätering av rostfritt stål.

Sportsäten i Audi SQ5

Sportsätena i läder och alcantara kan uppgraderas med fint nappaläder med rombmönster och pneumatisk massagefunktion. Växlingspaddlarna på ratten har försetts med aluminiumlook och pedalerna och fotstöden har plätering av rostfritt stål.

Smartphone with the myAudi App and Functions on Demand
 

Functions on Demand

Med Functions on Demand erbjuder Audi sina kunder ännu större flexibilitet i valet av utrustning. Många funktioner kan läggas till när som helst. Appen myAudi App gör valet av funktioner intuitivt och snabbt.