SQ5 > Q5 > Audi Sweden

SQ5

SQ5 är tyvärr inte byggbar för tillfället

Audi SQ5 är mycket populär. Det är så pass många som efterfrågar den, att vi inte längre kan tillverka fler modeller för det nuvarande modellåret 2018.

Men misströsta inte. Har du tur, kan du fortfarande få tag i en fabriksny bil i lager hos någon av våra återförsäljare som alltid finns till hands för att hjälpa dig att hitta en bil efter just dina önskemål.

Sugen på sportig körning!

Bränsleförbrukning (blandad körning): 8,5-8,3 l/100 km. CO₂-utsläpp (blandad körning): 195-189 g/km¹

Ge järnet! Nya Audi SQ5 imponerar med sin nervpirrande prestanda, sin praktiskhet i vardagen och sin progressiva teknik och utrustning. Den nya bensinmotorn 3.0 V6 TFSI levererar 354 hk och skickar från stillastående upp Audi SQ5 i 100 km/h på raska 5,4 sekunder – allt ackompanjerat av ett skönsjungande motorljud. Skarpskurna konturer, speciella S-luftintag i matt titansvart och sportiga dörrlister kompletterar den typiska Q-designen med välkända S-kännetecken. Hoppa in bakom ratten! Klara, färdiga, kör!

Muskulös som en sprinter.

Högprestandamotorn V6 TFSI utvecklar 365 hk och ett maximalt vridmoment på 500 Nm vilket får Audi SQ5 att klara 0 till 100 på 5,4 sekunder. Topphastigheten ligger på 250 km/h. Här ruvar imponerande teknik: bl.a. standardmonterade quattro 4-hjulsdrift som kan utökas med sportdifferential och S-specifik adaptiv luftfjädring som tillval. En 8-stegad tiptronic-växellåda sköter växlingarna snabbt och bekvämt. Responsen har förbättrats ytterligare. Allt det här gör att Audi SQ5 levererar på topp även i kurvorna och på ojämnt underlag.

Mer information

Elegant som en akrobat.

SQ5 jämfört med Q5

SQ5 har en design som bjuder på mycket. Distinkta stötfångare, speciella S-luftintag och en diffusor med bikakegaller hör till de typiska kännetecknen fram/bak. Den specifika S-kylargrillen med sina dubbla aluminiumlister och sin dekor i matt twilight-grått sätter sin speciella prägel, sidobackspeglarna av aluminium och dörrlisterna i karossfärgen framhäver den sportiga karaktären ännu mer. Metalliclacken Panther black är reserverad uteslutande för SQ5. Det dubbla avgassystemet och den röda S-logon förstärker den dynamiska looken. V6-märket på trösklarna skvallrar om SQ5:s prestanda.

1400x788_SQ5_collage.jpg
Interiören lika kraftfull.

Infotainmentutrustningen och det förstklassiga utförandet gör interiören imponerande redan vid en första anblick. Standardutrustningen har blivit ännu generösare: sportstolar klädda i en kombination av Alcantara/läder och prydda med ett inpräglat ”S”, 3-ekrad sportläderratt med multifunktion plus och garnerad med ett S-märke – allt är standard. Infotainmentutrustning, t.ex. Audi virtual cockpit, och designdetaljer som dekorinlägg i carbon atlas står också till förfogande. Det 3-delade baksätet kan skjutas i längdled, och även ryggstödslutningen är justerbar. Beroende på baksätets placering, rymmer bagageutrymmet mellan 500 till 610 liter. Med helt nedfällt baksäte får du tillgång till en lastvolym på upp till 1.550 liter. Till standardutrustningen hör också gjutna 20"-aluminiumfälgar med dubbel 5-ekrad stjärndesign, LED-strålkastare och en S-specifik dämpningskontroll.