SQ5 TDI > Q5 > Audi Sverige
Hier ist der Audi SQ5
Bränsleförbrukning, blandad körning*: 8,6–8,2 l/100km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 226–214 g/km

Vår sportigaste SUV.
Nya Audi SQ5 TDI.

Kraftfull som en SUV och snabb som en sportbil. Den nyutvecklade motorn hos Audi SQ5 TDI genererar hela 255 kW (347 hk) och en topphastighet på 250 km/h. Samtidigt garanterar den snabbväxlade triptronic-växellådan, tillsammans med quattro® fyrhjulsdrift, den absolut säkraste bilfärden, oavsett om den sker i stan, off-road eller på en långresa. Välkommen in och upplev alla de oändliga fördelarna med SQ5 TDI.

Sport i siffror

255 (347)

kW (hk)

Prestanda

700

Nm

Vridmoment

5,1

sekunder

Från 0 till 100 km/h

Kärnan i Audi SQ5 TDI

Prestandan i denna sportiga SUV ligger på hela 255 kW (347 hk) och kommer från den avancerade 3.0 V6 TDI-motorn. Bilens eldrivna kompressor förses med ström av elsystemet på 48 V och ger extra stöd – särskilt vid lägre varvtal. Du kommer att känna av fördelarna när du startar bilen eller kör om, och det fulla vridmomentet (max. 700 Nm) är tillgängligt strax över tomgångsvarvtal. Om du tar bort foten från gaspedalen i en hastighet mellan 55 och 160 km/h återvinner mildhybridsystemet energi och frigör den för en exempelvis snabbare motorstart. Resultatet av alla dessa innovationer är att körvärdena hos Audi SQ5 TDI ligger på en sportbils nivå. SQ5 TDI accelererar från 0 till 100 km/h på 5,1 sekunder med en topphastighet på 250 km/h. Med quattro permanent fyrhjulsdrift är du säkrare än någonsin, samtidigt som den åttaväxlade tiptronic-växellådan optimerar resan upp till önskad hastighet.

Motor Audi SQ5

Exteriörens mäktiga detaljer

Exteriören hos Audi SQ5 TDI imponerar på många sätt, bland annat genom den linje som löper i ett vågformat mönster från motorhuven till bakpartiet. I fronten sticker kylargrillen ut lite extra, medan takspoilern ger en sportig finish. Designspråket återspeglas också i detaljerna, såsom kåporna på de uppvärmda ytterbackspeglarna med integrerade LED-blinkers och aluminium-look. Här kan du även sätta en personlig prägel genom att välja din favoritfärg.

Seiten-Front-Ansicht Audi SQ5 TDI

En dynamisk körkänsla

Med Audi SQ5 TDI får du det bästa av två världar – det kraftfulla i en SUV och smidigheten hos en sportbil. S-sportupphängningen med stötdämpare är hela 30 millimeter lägre än hos Audi Q5. Vidare kan du påverka din körupplevelse med hjälp av de olika körlägena hos Audi drive select. Tillvalet dynamisk styrning ger i sin tur ännu mer körkomfort när du exempelvis kör i kurvor, byter fil eller parkerar. SQ5 TDI är utrustad med 20-tums aluminiumfälgar som standard, med 21-tumsfälgar tillgängliga som tillval.

Assistenter i bakgrunden

Förarassistanssystemet som finns som tillval säkerställer en bekväm och effektiv körupplevelse, medan den prediktiva effektivitetsassistenten ger dig tips i förväg så att du kan köra bränslesnålt när det är lite trafik. I bilköer kan den adaptiva farthållaren, inklusive bilköassistenten, delvis ta över styrningen, medan Audi active lane assist hjälper till att hålla dig i filen.

Stilren, sportig och behagligare än någonsin

Kupéutrymmet i Audi SQ5 TDI är inrett i mörka toner, högkvalitativa inlägg och, om så önskas, trädetaljer som understryker den stilrena känslan. Ta plats i sportsätena som ingår som standard för både föraren och passageraren fram. I dessa kan du elektriskt ställa in säteshöjden, säteslutningen, sätets position i längsgående riktning och ryggstödets lutning. Vidare förbättrar sidostöden din sittställning i kurvor och svängar, medan tillvalet panoramaglastak ger en luftigare och ljusare kupé, vilket är extra trevligt under längre resor. Tack vare den effektiva ventilationen kan alla passagerare njuta av det förbättrade kupéklimatet.

Mer om den sportiga designen

Intelligent belysningsteknik

Med tillvalet Audi Matrix LED-strålkastare får du ett unikt och progressivt belysningssystem. Matrix LED-tekniken kombinerar ett kamerasystem med LED-ljuskällor och exakt optik som bländar av för mötande och framförvarande fordon – samtidigt som alla andra områden förblir fullt upplysta. Audi Matrix LED-strålkastarna imponerar också med sin design där ljussignaturen har ett högt igenkänningsvärde både på dagen och natten.

En digital förarplats

Med multifunktionsratten kan du styra tillvalet Audi virtual cockpit rakt framför dig. Med tillvalet MMI navigation plus med MMI all-in-touch har du ytterligare en teknik vars funktioner kommer göra din resa ännu lättare.

Cockpit Audi SQ5
Mer om reglagekoncept och infotainment

Flexibel användning

Oavsett om du planerar en veckohandling eller en semesterresa med hela familjen så är Audi SQ5 TDI redo att ställa upp med alla sina lastningsmöjligheter. Bagageutrymmesvolymen är nämligen hela 510 liter, och kan ökas till 1510 liter om baksätena fälls ner.

Animation Rückbank im Audi Sq5
Ladda ner alla
00:00 | 00:00
  • Bromsoken finns i rött som tillval.

  • Audi SQ5 TDI har en imponerande silhuett.

  • Bakpartiet domineras av bakljusen och avgassystemet.

  • Kylargrillen, strålkastarna och luftintagen på sidorna bidrar till den kraftfulla fronten.

  • Linjerna på sidorna ger SQ5 TDI sin unika profil.

  • De uppvärmda sidospeglarna har integrerade LED-blinkers.

  • Förarplatsen är utrustad med mängder av digitala funktioner.

  • S-sportsätena i läder och alcantara kan kompletteras med fint nappaläder med massagefunktion och diamantformat mönster.

  • Med tillvalet Audi virtual cockpit förses du med viktig prestandainformation.