Smart teknik > Q5 > Q5 > Audi Sverige

Din Q5

Smart teknik

Bränsleförbrukning, blandad körning*: 9,3–7,1 l/100km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 225–185 g/km
AOZ_Q5_D_161002_1_1920x1080.jpg

Q5 40 TDI quattro Proline Sport S tronic *
499 800 SEK

 • Grundpris
  489 700 SEK
 • Tillvalsutrustning
  10 100 SEK
 • Pris:
  499 800 SEK
 • Månadskostnad
  Byt finansiering
  Månadskostnad:
  Bilförmån ">*
  3 688 SEK
Nya bilar i lager som matchar din konfiguration

Smart teknik i Audi Q5

Infotainment

Din digitala förarplats

All information du behöver. När du behöver den. Tre stora tekniska nyheter sätter sin prägel på intuitivt användarvänliga Audi Q5: Tillvalet Audi virtual cockpit med sin högupplösta display, Head-up-displayen, också den tillval, samt vidareutvecklade MMI touch.

Stor, slank, ljusstark – den högupplösta 8,3"-färgdisplayen

Den stora, smäckra 8,3"-displayen till tillvalet MMI Navigation plus är mycket överskådlig och lättanvänd. Snabbt kan du plocka fram den information du behöver och hantera navigationssystemet, radion, telefonen eller Audi connect. Den platta menyhierarkin i MMI påminner starkt om den i en smartphone. Fritextsökning är en av flera praktiska funktioner. Den nya röststyrningen klarar nu mer vardagligt tal. I nya Audi Q5 fungerar den läderklädda multifunktionsratten som en extra manöverpanel.

Head-up-display

Head-up-displayen (tillval) kan visa dig viktig information (t.ex. hastigheten, info från navigationssystemet och data från assistanssystemen) som virtuella färgmeddelanden framme vid vindrutan.

MMI touch

Med den intuitiva manöverenheten MMI touch (tillval) kan du styra flera av funktionerna i MMI Navigation plus. Systemet kan inte bara läsa av vad du skriver med fingret på pekskärmen utan också tolka flera av de gester som används för att styra funktioner på en smartphone.

Bang & Olufsen sound system

Med Bang  &  Olufsen Sound System (tillval) kan kupén förvandlas till rena konsertsalen. De totalt 19 högtalarna levererar ett fantastiskt naturtroget 3D-ljud.

Alltid lika välinformerad – med Audi connect-tjänster

Med hjälp av Audi connect (tillval) får du tillgång till en mängd smarta onlinetjänster i din bil. Bland annat Google Earth™, skicka och ta emot e-post och SMS under resan, boka tid för service hos din Audi-återförsäljare eller ställ in rätt kupétemperatur till avfärd via en app.
SIM-kortet till Audi connect sitter fast monterat i bilen ger dig tillgång till obegränsade datavolymer via det snabba LTE-nätet med en nedladdningshastighet på upp till 100 Mbit/s.

Ljusteknik

Audi Matrix LED-strålkastarna

Redan på långt håll imponerar Q5 med sina Audi Matrix LED-strålkastare (tillval). LED-varselljusets former gör att ingen kan ta miste på bilen. Med sitt rinnande ljus visar de dynamiska blinkrarna tydligt ditt vägval. Och kameran som (inom systemets gränser) fångar mötande och framförvarande fordon, är inget du vill vara utan. Med hjälp av data från denna anpassar strålkastarna sekundsnabbt sin ljusbild efter den aktuella situationen – och gör försprånget kristallklart.

Läs mer om Matrix LED

Drivnig och chassi

Audi + fyrhjulsdrift = quattro

En av quattro-drivningens styrkor: att kunna avgöra exakt rätt tidpunkt. När quattro inte behövs, stängs systemet av för att hjälpa föraren att spara bränsle. Naturligtvis finns fyrhjulsdriften permanent till hands. Om körsituationen skulle kräva det, är quattro alltid redo att rycka in. Blixtsnabbt. Med sin välbalanserade fördelning av motorkraften, beroende på underlaget, tar quattro körkänslan till en högre nivå. De 6-cylindriga varianterna av Audi Q5 är utrustade med quattro permanent fyrhjulsdrift som standard.

alt txt

Adaptiv luftfjädring

Dämpar nästan allt. Utom den härliga känslan. Den adaptiva luftfjädringen (tillval) anpassar dämparkrafterna för de enskilda hjulen efter de aktuella körförhållandena. Terräng, personlig körstil och valt läge för Audi drive select tas med i beräkningen. Systemet är mycket exakt och reagerar på tusendelar av en sekund. Flera inställbara höjdnivåer gör att man kan ta sig över nästa alla hinder. Dämparregleringen kompenserar också permanent för lasten ombord.

För att göra bilen ännu enklare att lasta i och ur, kan karossen sänkas med upp till ca 55 mm via en knapp i bagageutrymmet. Och med Audi drive select kan man när som helst ändra bilens karakteristik och göra resan bränslesnålare, komfortablare eller sportigare. Helt efter eget tycke och smak.

alt txt