1300x551_AQ5_161006.jpg

Testrapporter
Audi Q5

600x300_0012_AQ5_161010.jpg
600x300_0001_AQ5_D_161012.jpg
Hat trick för Q5

Testvinnaren gjorde nyligen hat trick och vann över konkurrenterna i de senaste testerna utförda av auto motor & sport, Teknikens Värld och Vi bilägare.

auto motor & sport: Bästa premiumsvar i mellanklassen Vilket är högst av högdjuren? frågar bilmagasinet och jämför tre suv:ar och en kombi för att hitta det bästa av premiumsuvar i mellanklassen. På delad plats ett och två: Audi modellerna.

Placeringen för Q5 summeras: Nyast, bäst och attraktivast - och kostar inte ens mest. Läs mer om testerna (pdf)
M3 Nya Audi Q5: Klassens stjärna kommer utrustad med allt i teknikväg. Mellanklassen i SUV-segmentet är ett riktigt getingbo. Nya Audi Q5 försöker konkurrera med ett teknik-eldorado utan dess like. Läs mer
Vi bilägare Provkörning: Audi Q5 (2016)
Nya Audi Q5 delar uppbyggnad med Q7. Q5 ger många av den större suvens fördelar till ett överkomligare pris och i ett mer lätthanterligt format. Läs mer
Expressen Nya Audi Q5 gör dig till en "Flygande Jesus" på vägen.
Byta från kombi till suv? Den stora svenska bilfrågan. Vi bestämde oss för att försöka besvara den och körde Audi Q5 till fjällen och tillbaka, med familj.
– Helt bangatrolig! var dotterns betyg. Läs mer
Nya Audi Q5 får toppbetyg i Euro NCAP - Fem stjärnor i Euro NCAP för Audis storsäljande SUV
- Toppnoteringar för passagerar- och fotgängarskydd
- Omfattande utbud av säkerhets- och förarassistanssystem

Nya Audi Q5 belönades med det högsta betyget fem stjärnor i Euro NCAP. Den populära SUV:en är därmed en av de säkraste i sin klass.

Audi Q5 övertygade över hela linjen i testet. Den nya generationen av den storsäljande Audi-modellen tog poäng inom barnsäkerhet, passagerar- och fotgängarskydd. Till det höga testresultatet bidrog standardmonterade säkerhetssystem som bl.a. autobromssystemet pre sense city som nödbromsar för bilar och fotgängare. Som standard ingår även multikollisionsbroms som förhindrar sladd och följdkollisioner liksom trötthetsvarnare.

Q5 fick utmärkta värden för krocksäkerhet, trots att vikten har minskat med upp till 90 kg. Testresultaten i Euro NCAP understryker den höga nivån som märket med de fyra ringarna håller inom aktiv och passiv säkerhet, liksom inom lättviktskonstruktion.

Audi Q5 erbjuds med ett omfattande utbud av 30 olika förarassistans- och säkerhetssystem, däribland undanmanöverassistent som hjälper föraren att köra runt ett hinder med styrassistans, turn assist som vid behov nödbromsar vid vänstersväng i lägre hastigheter. Cross traffic assist rear nödbromsar vid utbackning från parkeringsfickor och exit warning varnar föraren för att öppna dörren om cyklist eller annat fordon närmar sig bakifrån. Därutöver erbjuds bl.a. semiautonoma Traffic jam assist som hjälper föraren att hålla avstånd och fil vid kökörning samt adaptiv farthållare med Stop & Go vid högre hastigheter. Läs mer om Audis assistanssystem
Euro NCAP har genomfört krocktester av nya bilar sedan 1997. Inom organisationen samarbetar flera europeiska transportministerier, bilklubbar, försäkringsbolag och konsumentskyddsorganisationer. Läs mer om senaste testresultatet för Q5. Läs mer om testresultatet