Design > Q5 > Q5 > Audi Sverige

Din Q5

Design

Bränsleförbrukning, blandad körning*: 9,3–7,1 l/100km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 225–185 g/km
1400x438_0010_AQ5_161014.jpg

Q5 40 TDI quattro Proline Sport S tronic *
499 800 SEK

 • Grundpris
  489 700 SEK
 • Tillvalsutrustning
  10 100 SEK
 • Pris:
  499 800 SEK
 • Månadskostnad
  Byt finansiering
  Månadskostnad:
  Bilförmån ">*
  3 688 SEK
Nya bilar i lager som matchar din konfiguration

Design

Exteriör

Audi Q5 Design

Utvecklad för att imponera. Redan innan du kört en meter. Varenda liten detalj på Audi Q5 präglas av den karakteristiska Q-designen – en design som utstrålar dynamik och kraft. Titta t.ex. på motorhuven, den svagt sluttande taklinjen, sidobackspeglarna eller på de smäckra sidorutorna.

alt txt

Utstrålar quattro

Utstrålar sportighet och pondus. Audi Q5 andas pondus och har en verkligt sportig look. Den aerodynamiska fronten domineras av den starkt 3D-formade single frame-grillen med sin massiva ram. Sidopartierna karakteriseras av den djupverkan som de verkningsfulla linjerna åstadkommer. De starkt markerade hjulhusen skvallrar om quattro-drivningen, det platta taket viker redan tidigt av nedåt. Precis som i fronten är det horisontella linjer som dominerar även bak vilket ger bilen en stark närvaro och får den att verka ännu bredare. Baklyktorna kan som tillval fås med dynamisk blinker (rinnande ljus). Bakluckan löper ut på C-stolparna, ett karakteristiskt kännetecken för Q-modellerna. Ändröret sitter integrerat i diffusorinsatsen.

Större och lättare kaross

466 cm lång, 189 cm bred, 166 cm hög och en hjulbas som mäter 282 cm – jämfört med sin föregångare har Audi Q5 lagt till lite extra på praktiskt taget alla mått. Samtidigt har tjänstevikten sänkts med upp till 90 kg, beroende på motor. Karossen består av en intelligent materialmix av höghållfast stål och aluminium. Även när det gäller aerodynamiken intar Audi Q5 tätpositionen i klassen: Med sitt aerodynamiskt optimerade tak når den 4-cylindriga versionen ner i en luftmotståndskoefficient (cW-värde) på 0,30. Vindbruset ligger på extremt låg nivå, vibrationskomforten är hög – Audi Q5 har den bästa kupéakustiken i klassen.

alt text

Interiör

Baksätet

Ryggstödet bak är 3-delat. Som tillval finns ”Baksäte plus” som också är skjutbart i längdled och går att luta.

Bagageutrymmet

Bagageutrymmet har en grundvolym på 550 till 610 liter, vilket är 10 liter mer än i föregångaren. Med nedfällt baksäte utökas lastvolymen till hela 1.550 liter.

Orienteringsbelysningen

När mörkret faller, kan orienteringsbelysningen (tillval) lysa upp interiören på ett effektfullt sätt. Och för att stämningen alltid ska kunna bli den rätta, har du 30 olika färger att välja mellan. Även dekorlisterna och instrumenttavlan är belysta.