Parkeringsassistenten
för din Audi

Parkeringsassistenten¹ möjliggör snabb och enkel parkering och hjälper föraren att ta sig in i och ut ur parkeringsfickor med rätt styrmanövrar. Ultraljudssensorer används för att söka efter lämpliga tvär- och längsgående parkeringsplatser.

Denna funktion finns tillgänglig för Audi modellerna A6 (från årsmodell 2021), A7 (från årsmodell 2021), Q7 (från årsmodell 2021), Q8 (från årsmodell 2021) och Audi e-tron (från årsmodell 2020).

Bekvämt

Flexibel bokning på begäran

Effektivt

Sökning efter lämpliga parkeringsplatser längs vägen med hjälp av ultraljudssensorer

Tryggt

Säker manövrering även i små parkeringsfickor

Översikt över villkor

Precis lika flexibelt som ditt liv: flexibilitet och effektivt utnyttjande av tid blir allt viktigare idag. För att säkerställa att din Audi växer med dina föränderliga behov kan du välja mellan olika avtal avtalslängder.

1 testmånad²

1 månad

6 månader

1 år

3 år

Livstid
10 kr³

Från 100 kr³

Från 500 kr³

Från 960 kr³

Från 2 600 kr³

Från 5 000 kr³
Priserna som visas i myAudi-appen är juridiskt bindande vid köptillfället. Avvikelser kan förekomma då priserna kan variera beroende på val av modell.

Så här fungerar parkeringsassistenten

Parkeringsassistenten¹ hjälper föraren att ta sig in i och ut ur parkeringsfickor med rätt styrmanövrar. Ultraljudssensorer används för att söka efter lämpliga tvär- och längsgående parkeringsplatser. För tvärgående parkeringsfickor (framåt och bakåt) beräknas de ideala parkeringsmanövrarna, för parallella parkeringsplatser de ideala in- och utkörningsmanövrarna. Styrprocessen övertas av systemet. Föraren behöver bara växla, gasa, bromsa och övervaka parkeringsförfarandet enligt instruktioner på displayen. Beroende på styrvinkel kan displayen varna för sidohinder genom att visa körfältet. Systemet har stöd för parkering i flera steg. Parkeringssökning aktiveras på den nedre displayen och med parkeringshjälpen påslagen på den övre displayen.

Lägg bara till Functions on Demand för att konfigurera din Audi och ta reda på hur väl parkeringsassistenten passar dina behov.

Ladda ner myAudi-appen nu och välj önskad avtalslängd för parkeringsassistenten.
Bokning av parkeringsassistenten via Functions on Demand

Bokningsvillkor

För att kunna använda parkeringsassistenten via Functions on Demand behöver du en Audi e-tron samt:

  • ett verifierat myAudi-konto som huvudanvändare eller sekundär användare
  • Functions on Demand tillgängligt i din bil
Juridiskt meddelande
1
Observera: Systemen fungerar endast inom sina systemgränser och är ett stöd för föraren. Föraren ansvarar fortfarande för att ha tillräcklig uppmärksamhet på trafiken.
2
Funktionen kan testas en gång per utsedd huvudanvändare för 10 kr för en månad. Detta kan göras för max. 2 huvudanvändare per år och bil.
3
Alla priser är inklusive moms.
Priserna som visas i myAudi-appen är juridiskt bindande vid köptillfället.