e-tron Charging Service – ett av de största offentliga laddningsnätverken i Europa > Mer om Audi e-tron > e-tron > Audi Sweden
e-tron

Var laddar jag min Audi e-tron?

Det går inte att lansera en av marknadens ledande elbilar utan att ta ansvar för laddningsmöjligheterna. Vi vill ge dig friheten att kunna köra långa sträckor, ladda när du tar en paus och såklart ha en station hemma. Därför finns e-tron Charging Service¹ – ett av Europas största nätverk med offentlig infrastruktur för laddning.

Över 70 000 laddningsstationer: e-tron Charging Service¹

e-tron Charging Service¹ ger dig tillgång till ett av de största offentliga laddningsnätverken i Europa. I början av 2019 kommer du att kunna ladda bilen på över 70 000 offentliga laddningsstationer i 16 europeiska länder. Dessutom läggs nya länder och stationer till kontinuerligt. Med tjänsten e-Roaming kan du dessutom ladda bilen i 16 olika länder med ett enda avtal, och nätverket byggs hela tiden ut. Enhetliga och transparenta avgifter gör det enkelt och bekymmersfritt att köra elbil framöver.

e-tron Charging Service¹ – ett av de största offentliga laddningsnätverken i Europa

e-tron
 • 1920x1080-L1005487_v01.jpg
  70 000 laddningsstationer

  Med Audi e-tron Charging Service¹ får du som e-tron-ägare tillgång till ett nätverk med över 70 000 laddningsstationer. Du kan även utnyttja ett snabbt växande och omfattande nätverk av snabbladdningsstationer längs med motorvägar och stamvägar i 16 europeiska länder.

 • 1920x1080_A_E-TRON_181023_detail.jpg
  Internationell laddning

  Ett avtal, ett kort, en åtkomstpunkt – i 16 europeiska länder. Med ett enda avtal blir laddningen extra bekväm för Audi e-tron-ägare, då det inte tillkommer några extra avgifter för laddning utomlands.

 • 1920x1080-ionity_image_5-1.jpg
  myAudi-appen²

  Med myAudi-appen får du möjligheten att planera din rutt och en översikt av alla laddningsstationer i nätverket. Dessutom påbörjar du laddningen av din e-tron via appen och kan alltid kontrollera aktuell laddningsnivå här.

 • 1920x1080-L1005410_v03.jpg
  Laddningskortet

  Som Audi e-tron-ägare kan du aktivera laddningsstationerna med e-tron Charging Service¹-laddningskortet eller med myAudi-appen. Identifiering och fakturering sköts automatiskt i bakgrunden så att allt ska ske så smidigt som möjligt.

Snabbladdning på långa sträckor: IONITY-nätverket

För att du ska kunna använda din Audi e-tron på långa sträckor är Audi engagerade i att bygga upp ett kraftfullt nätverk av laddningsstationer längs Europas viktigaste transportvägar. IONITY är ett företag som bygger upp och driver ett snabbladdningsnätverk längs motorvägar i 25 europeiska länder. High Power Charging (HPC)-nätverket med en laddningseffekt på upp till 350 kW gör det smidigt och enkelt att köra elbil på längre sträckor. Med hjälp av ruttplaneraren planeras dina laddningsstopp in automatiskt längs din väg. 30 minuters laddning på en effekt på upp till 150 kW räcker för att e-trons högspänningsbatteri ska klara av långa körningar.

Dessa tjänster erbjuds av IONITY High Power Charging:

 • Cirka 400 IONITY-stationer med i genomsnitt 6 laddningspunkter i 25 europeiska länder ska vara tillgängliga år 2020.
 • Bekväm åtkomst 24 timmar om dagen, 7 dagar i veckan.
 • Smidig fakturering via e-tron Charging Service.
e-tron på vinterväglag
1
Åtkomst och nätverk: e-tron Charging Service förväntas bli tillgänglig i början av 2019. Antalet tillgängliga laddningspunkter ökar kontinuerligt.

e-tron Charging Service kan endast användas av Audi e-tron-kunder (ett chassinummer krävs). Åtkomst över hela Europa: e-tron Charging Service kommer att vara tillgängligt i 16 europeiska länder vid marknadslanseringen. Erbjudanden för fler länder är under planering. Priserna för e-tron Charging Service är landsspecifika. Antalet laddningspunkter som finns tillgängliga är landsspecifikt och beror på hur utvecklad infrastrukturen är. Vi gör inte anspråk på att kunna erbjuda åtkomst till alla laddningspunkter i ett land. Audi AG ger inga garantier för laddningsinfrastrukturens drift och tillgänglighet. Platsinformationen för antalet laddningsstationer uppdateras regelbundet, men det finns inga garantier för dess fullständighet. e-tron Charging Service-kundkortet kan användas i nätverket 24 timmar efter att kortet aktiverats. Under de första 24 timmarna kan kortet vid behov användas med lokala begränsningar. Autentisering via myAudi-appen (QR-kod på laddningspunkten) kräver en aktiv radio- och internetuppkoppling. Denna autentiseringsmetod erbjuds inte på alla laddningsstationer.
2
Kräver registrering och tecknande av ett huvudanvändaravtal med myAudi samt en nominering som huvudanvändare i bilens MMI. Verifieringen och registreringen som huvudanvändare säkerställer att du kan använda bilens styrfunktioner (till exempel låsa och låsa upp bilen via appen). Nominering av huvudanvändare i bilens MMI, d.v.s. sammankoppling av ditt myAudi-konto och din Audi, krävs för att kunna ställa in avresetid i appen och överföra den till din Audi.
3
Laddningskapaciteten beror på vilken typ av nätanslutningskabel som används, landsspecifik spänning, antal tillgängliga faser i strömnätet och kundens installation i hemmet. Den kan därför vara reducerad under vissa omständigheter. Strömförsörjningskabeln med industrikontakt och laddningssystemets manöverenhet är anpassade efter varandra och möjliggör en viss laddningskapacitet. Det är visserligen tekniskt möjligt att senare byta nätanslutningskabel till en annan industrikontakt, men det kan leda till en lägre laddningseffekt.