Frågor och svar > Mer om Audi e-tron > e-tron > Audi Sweden
Audi e-tron
Frågor och svar

Frågor och svar

Pris & leverans
Vad är priset för Audi e-tron?
Audi e-tron börjar på 885.000 SEK. Audi e-tron med utrustningsnivån Proline kostar 954.000 SEK.
När sker leverans av min Audi e-tron?
Det specifika leveransdatumet påverkas av datumet då beställning sker hos återförsäljare samt omfattningen av eventuella tillval av utrustning. Alla kunder som lagt deposition kommer få prioriterad produktion i den turordning som deposition har lagts. Därefter kommer vi erbjuda produktion till andra kundbeställningar.
Var kommer Audi e-tron att produceras?
Audi e-tron produceras i den nyligen uppdaterade fabriken i Bryssel. Fabriken har byggts till att använda grön-el samt biogas för att inte bara bygga en utsläppsfri bil utan ha en mer hållbar tillverkning.
Mått och vikt
Hur rymlig är Audi e-tron?
Dimensionerna på bilen är 4901 mm lång, 1935mm bred och 1616 mm hög. Hjulbasen är 2928 mm. Det rymliga bagageutrymmet är på 660 liter, i detta inkluderar även 60 liter i det utrymme under bilens motorhuv.
Vad är dragvikten (dragkrok erbjuds som tillval)?
Max dragvikt är 1800 kg.
Har Audi e-tron en frunk?
Ja, det förvaringsutrymme under motorhuven fram på bilen som ofta benämns som frunk erbjuder 60 liters förvaringsutrymme och erbjuder bla en bra plats för laddutrustning.
Laddning & räckvidd
Vad är den förväntade laddtiden för Audi e-tron?
Audi e-tron kan laddas fullt på arbetet eller hemma med AC laddning på ca 8,5h. Med snabbladdning är e-tron förberedd att ta emot 150 kW vilket innebär att e-tron kan erbjuda 80% laddningskapacitet på ungefär 30 minuter.
Hur påverkar temperaturen räckvidd och batteriet?
Audi e-tron har ett avancerat batteri med integrerad kylning för att optimera prestandan i olika förhållanden. Aktuell förbrukning och räckvidd kommer variera på en rad faktorer såsom körmönster, mycket kalla eller varma temperaturer, åldern på batteriet samt bilens tillstånd.
Vad händer med batteriet vid en kollisionsolycka?
Batteriet är byggt i en skyddande krocksäkerhetsstruktur (bikakestruktur). Kylsystemet är placerat under batteristrukturen och hjälper därmed att separera kylvätskan från batterierna vid en eventuell olycka.
Hur långt kommer jag komma på en tank?
Vid typgodkännande kommer den slutgiltiga räckvidden att meddelas. I väntan på typgodkännande har en räckvidd över 40 mil kommunicerats enligt WLTP-körcykeln. Aktuell förbrukning och räckvidd kommer variera på en rad faktorer såsom körmönster, mycket kalla eller varma temperaturer, åldern på batteriet samt bilens tillstånd.
Kommer högre AC-laddning än 11kW erbjudas?
Som tillval under 2019 kommer 22 kW AC laddning erbjudas som tillval.
Var sitter laddluckan?
Laddluckan sitter som standard på förarsidan. Genom en knapptryckning öppnas laddluckan automatiskt och laddningsmöjligheterna finns upplysta samt en status-lampa för att snabbt avläsa bilens laddstatus.
Kan man få ytterligare laddlucka på passagerarsidan?
Som tillval erbjuds även möjlighet att få laddlucka på passagerarsidan, gäller endast AC-laddning. Både AC & DC finns tillgängligt på förarsidan.
Hur lång är garantitiden på batteriet?
Batterigarantin gäller för 8 år eller 160 000 km.
Depositionsfrågor
Vad finns det för fördelar med att förboka en Audi e-tron för 20.000 kr?
Du får möjligheten att vara en av de först utvalda i Sverige som får uppleva Audis fullt elektrifierade modell Audi e-tron. Genom förbokningen säkrar du en plats i den första produktionsvågen för Audi e-tron i Sverige. Depositionen ger dig möjlighet att göra en prioriterad beställning av Nya Audi e-tron hos din återförsäljare.
Hur många Audi e-tron kan jag förboka?
Man kan endast göra en förbokning per person.
Kommer min förbokning automatiskt resultera i en beställning av bilen?
Nej, din förbokning kommer inte automatiskt omvandlas till en beställning. Din återförsäljare kommer att kontakta dig när det finns en möjlighet att beställa en Audi e-tron.
Kan jag föra över min förbokning till en annan person?
Nej, förbokningen av Audi e-tron är personlig och kan inte föras över till en tredje part.
Kan jag återkalla min förbokning av Audi e-tron?
Så länge du inte har gjort en beställning av din skräddarsydda bil och skrivit på ett köpekontrakt kan din förbokning på Audi e-tron återkallas. I sådant fall återbetalar Audi din deposition på 20 000 kr inom tre veckor på det kreditkort som depositionen gjordes. För återbetalning skicka ett mail med namn, kontaktuppgifter och verifikationsnr till etron@audi.se. etron@audi.se
När kan jag beställa och signera ett köpekontrakt för Audi e-tron?
Din återförsäljare kommer att kontakta dig för ett möte när produktionsstart börjar närma sig, vilket sker i slutet av 2018. Du skräddarsyr då din egen bil med utrustning. Därefter kommer du få ett officiellt köpekontrakt som inkluderar det slutgiltiga priset och alla villkor som är relevanta för din beställning. Köpekontraktet blir giltigt först när du har signerat det.
Vad händer med min deposition när jag lägger en beställning hos min återförsäljare?
Depositionen på 20 000 kr återbetalas till dig efter du har slutfört din beställning på Audi e-tron. Om du av någon anledning väljer att inte lägga en beställning kommer depositionen att återbetalas vecka 47.
Jag förbokade en Audi e-tron men fick inte ett bekräftelsemail.
Skicka ett mail till etron@audi.se och förklara din situation så hjälper vi dig. etron@audi.se
Jag vill leasa min Audi e-tron, hur gör jag med depositionen då?
Depositionsprocessen och själva köpet är helt åtskilt. När vi närmar oss beställningstillfället kommer depositionen betalas tillbaka och därefter kommer beställningsprocessen påbörjas.
Personliga uppgifter
Hur behandlas och skyddas personlig information?
Volkswagen Group Sverige AB (VGS) samlar in dina personuppgifter för att kunna garantera dig en förtur på beställning utav Audi e-tron. Den rättsliga grunden för denna behandling är baserad på ditt samtycke (godkännande).
Vilka kommer kunna ta del av mina personuppgifter?
VGS kommer att dela med sig av dina personuppgifter till:
· Volkswagen Service Sverige AB för hantering utav deposition, samt eventuell återbetalning.

· VGS Auktoriserade återförsäljare för att kunna hjälpa dig att genomföra din order.

· VGS Auktoriserade återförsäljare för att kunna hjälpa dig att genomföra din order.

· Betalning sker genom DIBS, men betalningen landar hos Volkswagen Service Sverige AB (VSS) för hantering utav deposition, samt eventuell återbetalning.

Ovanstående parter kan behöva behandla dina personuppgifter för andra ändamål, men innan sådan behandling sker kommer du att få lämna ditt samtycke eller informeras om vilken annan laglig grund som ger parten rätt att behandla dina personuppgifter.

VGS kommer kontakta dig via mail om produktnyheter och med information om betalning av depositionen. VGS kommer att spara dina uppgifter under perioden fram till lansering utav Audi e-tron, dock ej längre än 31 mars 2019.
Dina rättigheter
Du har rätt att närsomhelst begära tillgång till, och rättelse eller radering av personuppgifter eller begränsning av behandling som rör dig. Du har även rätt att invända mot behandling, samt rätt till export av dina uppgifter (dataportabilitet). Du har även rätten att inge klagomål till Integritetsskyddsmyndigheten. Du har rätt att när som helst återkalla ditt samtycke.
För att nyttja någon av dina rättigheter, vänligen skicka ett e-post meddelande till dataskydd@vwgroup.se.

Alternativt kontakta oss på:

Volkswagen Group AB, 151 88 Södertälje. Telefon: 08-553 865 00

Vi kommer inte att behandla dina personuppgifter för ett annat syfte än det för vilket de insamlades. dataskydd@vwgroup.se