Frågor och svar kring elbilar och vår nya e-tron - Audi Sweden > Audi e-tron - världspremiär för vår nya elbil - Audi Sweden > e-tron > Audi Sverige

Din Audi e-tron

Att äga en e-tron

Bränsleförbrukning, blandad körning*: 26,1–21,9 kWh/100 km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 0–0 g/km
e-tron_spring_1920x600jpg.jpg

50 quattro *
799 000 SEK

 • Grundpris
  799 000 SEK
 • Tillvalsutrustning
  0 SEK
 • Pris:
  799 000 SEK
 • Månadskostnad
  Byt finansiering
  Månadskostnad:
  Bilförmån ">*
  1 925 SEK
Nya bilar i lager som matchar din konfiguration

Att äga en e-tron

Frågor och svar

Laddning & räckvidd
Ungefär hur mycket kostar det att ladda en elbil?
Det beror såklart på, men om du laddar hemma och betalar 1 kr per kWh kostar en full laddning ca 95 kr (kostnad per kWh x storlek på batteriet).
Om du stannar på någon laddningsstation längs vägen beror det på vilken station du väljer och vilket pris de tar per kWh. En del stationer tar i nuläget ca 5 kr per kWh och då kostar ett normalt laddstopp med e-tron runt 475 kr. En ordentlig standard för prissättningen har inte framkommit ännu, som man ser på bensin- och dieselmarknaden idag.
Hur lång tid tar det att ladda en elbil?
Med normal 11 kW laddning är laddtiden för din e-tron ca 8,5 timmar, alltså får du ett fullt batteri under en god natts sömn. Snabbladdning med 150 kW ger 80 procents laddning på ungefär en halvtimme – vilket motsvarar ca 30 mils körning.
Hur påverkar temperaturen räckvidd och batteriet?
Audi e-tron har ett avancerat batteri med integrerad kylning för att optimera prestandan i olika förhållanden. Aktuell förbrukning och räckvidd kommer variera på en rad faktorer såsom körmönster, mycket kalla eller varma temperaturer, åldern på batteriet samt bilens tillstånd.
Vad händer med batteriet vid en kollisionsolycka?
Batteriet är byggt i en skyddande krocksäkerhetsstruktur (bikakestruktur). Kylsystemet är placerat under batteristrukturen och hjälper därmed att separera kylvätskan från batterierna vid en eventuell olycka.
Hur långt kommer jag komma på en tank?
Audi e-tron är en ren elbil med 95 kW batteri och har en räckvidd upp till 411 km enligt den nya testnormen WLTP.
Kommer högre AC-laddning än 11 kW erbjudas?
Under senare delen av 2020 kommer 22 kW AC laddning att erbjudas som tillval.​
Var sitter laddluckan?
Laddluckan sitter som standard på förarsidan. Genom en knapptryckning öppnas laddluckan automatiskt och laddningsmöjligheterna finns upplysta samt en status-lampa för att snabbt avläsa bilens laddstatus.
Kan man få ytterligare laddlucka på passagerarsidan?
Som tillval erbjuds även möjlighet att få laddlucka på passagerarsidan, gäller endast AC-laddning. Både AC & DC finns tillgängligt på förarsidan.
Hur lång är garantitiden på batteriet?
Batterigarantin gäller för 8 år eller 160 000 km.
Mått och vikt
Hur rymlig är Audi e-tron?
Dimensionerna på bilen är 4901 mm lång, 1935mm bred och 1616 mm hög. Hjulbasen är 2928 mm. Det rymliga bagageutrymmet är på 660 liter, i detta inkluderar även 60 liter i det utrymme under bilens motorhuv.
Vad är dragvikten (dragkrok erbjuds som tillval)?
Max dragvikt är 1800 kg.
Har Audi e-tron en frunk?
Ja, det förvaringsutrymme under motorhuven fram på bilen som ofta benämns som frunk erbjuder 60 liters förvaringsutrymme och erbjuder bla en bra plats för laddutrustning.
Pris & leverans
Vad är priset för Audi e-tron?
Audi e-tron börjar på 885.000 SEK. Audi e-tron med utrustningsnivån Proline kostar 954.000 SEK.
När sker leverans av min Audi e-tron?
Det specifika leveransdatumet påverkas av datumet då beställning sker hos återförsäljare samt omfattningen av eventuella tillval av utrustning. Alla kunder som lagt deposition kommer få prioriterad produktion i den turordning som deposition har lagts. Därefter kommer vi erbjuda produktion till andra kundbeställningar.
Var kommer Audi e-tron att produceras?
Audi e-tron produceras i den nyligen uppdaterade fabriken i Bryssel. Fabriken har byggts till att använda grön-el samt biogas för att inte bara bygga en utsläppsfri bil utan ha en mer hållbar tillverkning.

e-tron nyhetsbrev

Anmäl dig till e-trons nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad med det allra senaste kring våra elbilar.