Frågor och svar kring elbilar och vår nya e-tron - Audi Sweden > Audi e-tron - världspremiär för vår nya elbil - Audi Sweden > e-tron > Audi Sverige

Din Audi e-tron

Att äga en e-tron

Bränsleförbrukning, blandad körning*: 26,1–21,9 kWh/100 km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 0–0 g/km
e-tron_spring_1920x600jpg.jpg

Att äga en e-tron

Frågor och svar

Laddning & räckvidd
Ungefär hur mycket kostar det att ladda en elbil?
Det beror såklart på men en bra formel är för att räkna ut detta är kostnad per kWh x storlek på batteriet i kW. Om du stannar på någon laddningsstation längs vägen beror det på vilken station du väljer och vilket pris de tar per kWh.
Hur lång tid tar det att ladda en elbil?
Med normal 11 kW laddning är laddtiden för din e-tron ca 8,5 timmar, alltså får du ett fullt batteri under en god natts sömn. Snabbladdning med 150 kW ger 80 procents laddning på ungefär en halvtimme – vilket motsvarar ca 30 mils körning. E-tron GT kommer även att klara av att laddas med 270 kW.
Hur påverkar temperaturen räckvidd och batteriet?
Audi har avancerade batterier med effektiv temperaturreglering för att optimera prestandan i olika förhållanden. Aktuell förbrukning och räckvidd kommer variera på en rad faktorer såsom körmönster, mycket kalla eller varma temperaturer, åldern på batteriet samt bilens tillstånd. Se exempel på räckvidd i kalkylatorn.
Vad händer med batteriet vid en kollisionsolycka?
Batteriet är byggt i en skyddande krocksäkerhetsstruktur (bikakestruktur). Kylsystemet är placerat under batteristrukturen och hjälper därmed att separera kylvätskan från batterierna vid en eventuell olycka.
Hur långt kommer jag komma på en tank?
För att simluera räckvidden i olika förhållanden hänvisar vi dig till räckviddskalkylatorn. För att se den deklarerade räckvidden för en specifik bil hänvisar vi dig till konfiguratorn där du kan se den exakta tekniska datan.
Kan man få ytterligare laddlucka på passagerarsidan?
Som tillval erbjuds även möjlighet att få laddlucka på passagerarsidan, gäller endast AC-laddning (gäller endast e-tron). Både AC & DC finns tillgängligt på förarsidan.
Hur lång är garantitiden på batteriet?
Batterigarantin gäller för 8 år eller 160 000 km.

e-tron nyhetsbrev

Anmäl dig till e-trons nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad med det allra senaste kring våra elbilar.