E-tron quattro elbil - en fullstor SUV - Audi Sweden > Audi e-tron - världspremiär för vår nya elbil - Audi Sweden > e-tron > Audi Sverige

Din Audi e-tron

 • Allt om bilen

  Bränsleförbrukning, blandad körning*: 26,1–21,9 kWh/100 km
  CO₂-utsläpp, blandad körning*: 0–0 g/km
  e-tron_spring_1920x600jpg.jpg

Allt om bilen

Bränsleförbrukning, blandad körning*: 26,1–21,9 kWh/100 km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 0–0 g/km
e-tron_spring_1920x600jpg.jpg

E-tron quattro – allt om bilen

Exteriör

Ett kraftfullt budskap

Tack vare det imponerande frontpartiet hos Audi e-tron kommer du att lämna ett bestående intryck i backspegeln på bilen framför. Ett av de mest iögonfallande elementen är den åttakantiga kylargrillen med enkel ram och vertikala linjer. Färgen platinum grey och den i huvudsak stängda karossen är designdrag hos vår helelektriska modell. Den tredimensionella motorhuven och de koniska Matrix LED-strålkastarna som finns som tillval fullbordar det sportiga utseendet hos Audi e-tron.

En elbil i SUV-klassen

I sidovyn är skulderlinjen ett viktigt designelement. Den löper längs bilens sida från de främre strålkastarna till baklyktorna och ger din Audi e-tron en visuellt låg tyngdpunkt. De kraftiga D-stolparna och underredesskyddet ger dessutom din elbil karaktäristiska detaljer från en SUV. Markerade ”quattro-blisters” över hjulen antyder den elektriska fyrhjulsdriften och sidotrösklarna har tydliga konturer som även får en visuell effekt med svarta inlägg i dörrlisten – det är här batteriet sitter.

Ladda ner alla
00:00 | 00:00
1920_1080_A_E-TRON_181039.jpg
1920_1080_A_E-TRON_181039.jpg
 • Fler än 70 000 laddningspunkter i Tyskland och Europa möjliggör laddning när du är på väg.

 • Snabb som en motorcykel, men kraftigare: Audi e-tron.

 • En praktisk allround-bil: din Audi e-tron övertygar också med flexibel bagagetransport.

 • Skapa dina egna rutter med e-trons ruttplanerare.

 • Oavsett om du är på väg till ett möte eller är på utflykt med familjen är Audi e-tron din följeslagare i vardagen.

 • Audi e-tron är vår första helelektriska SUV.

 • Vi erbjuder tjänster för att skapa de optimala förutsättningarna för hemmaladdning.

 • Du och dina passagerare kan njuta av en ännu ljusare och trevligare interiör tack vare panoramaglastaket som finns som tillval.

 • Den långa takkantsspoilern och en bred diffusor betonar Audi e-trons sportiga bakparti.

 • De virtuella ytterbackspeglarna som finns som tillval erbjuder en helt ny teknik och körupplevelse.

 • Iögonfallande designelement: bromsoken kan som tillval lackeras i den kaxiga färgen orange.

 • Interiören i Audi e-tron är funktionell och håller hög kvalitet.

 • Använd handstödet på växelspaken när du byter växel.

 • I Audi virtual cockpit som ingår i standardutrustningen har du alltid överblick över viktig information – inklusive e-tron-specifika tjänster

Interiör

Ljusdränkt interiör med förstklassig luftkvalitet

Utöver bilens rymlighet är standarden för komfort och bekvämlighet i Audi e-tron vad du förväntar av en typisk fullstor Audi-modell. Panoramasoltaket gör interören ännu ljusare och förstärker intrycket av rymd och luftighet. Som alternativ till standardluftkonditioneringen med två zoner erbjuder Audi också automatisk luftkonditionering med fyra zoner samt luftkvalitetspaket. Det senare upprätthåller förstklassig luftkvalitet med hjälp av joniserare och aromatisering, vars intensitetsnivå kan ställas in i flera steg. Luftkvalitetsgivaren upptäcker också hälsoskadliga gaser och aktiverar luftrecirkulation när så behövs.

Bygg din Audi e-tron

Kliv in och känn rymden

Släpp in solen med panoramaglastaket som finns som tillval. Framför allt baksätespassagerarna kommer att uppskatta den ljusa och trevliga atmosfären. Andas fritt och fyll på med frisk luft: luftkvalitetspaketet som finns som tillval, med joniserare och doftsystem, säkerställer förstklassig luftkvalitet. Luftkvalitetsgivaren övervakar din hälsa: om skadliga gaser tränger in i kupéutrymmet aktiverar den systemet för luftrecirkulation. Tack vare de mycket låga generella ljudnivåerna känner du dig helt enkelt avslappnad, som om livet hade saktat ned.

Komfortabel interiör och lastutrymme för alla resor

Tack vare den långa hjulbasen har Audi e-tron gott om utrymme för fem passagerare med bagage. Den invändiga längden och takhöjden framtill och baktill, liksom utrymmet för knän i baksätet, håller högsta klass för segmentet fullstora SUV:ar. Lastutrymmets volym är 660 liter, vilket gör Audi e-tron redo för långresor. Det praktiska lastutrymmet under luckan framtill svarar för 60 liter av den totala lastkapaciteten. Här finns fordonets verktygssats och kabeln för mobil laddning.

Köregenskaper

Upplev sportighet

Du kan känna de sportiga egenskaperna hos Audi e-tron i nästan alla körsituationer – oavsett om du accelererar på motorvägen, bromsar in för ett trafikljus eller tar en kurva på landsvägen. En viktig faktor för den utmärkta dynamiken är den låga och centrerade placeringen av drivlinans komponenter. Batterisystemet är optimalt anpassat till Audi e-trons mått och är placerat mellan axlarna i form av ett platt, brett block under passagerarutrymmet. Även när du kör offroad bevisar Audi e-tron sin smidighet och manövrerbarhet.

Utan gränser

Den nya, elektriska quattro-drivlinan reglerar den optimala fördelningen av drivmoment mellan de två axlarna kontinuerligt och helt steglöst. Detta sker på ett ögonblick. Du kommer framför allt att uppleva fördelarna när du åker utanför vägarna på landsbygden. Men också när du befinner dig på vägen kan du dra nytta av quattro-drivlinans funktioner. Även vid farliga komplikationer, som vid under- eller överstyrning, där du annars skulle vara tvungen att reagera, kan tekniken reagera i ditt ställe.

Smart teknik

En tydlig vision

7-tumsskärmarna med automatisk ljusstyrka är tydligt synliga i övergången mellan instrumentpanelen och dörren. De har även en närhetssensor. Det betyder att när du för fingrarna över ytan aktiverar du ikoner som du kan använda för att flytta detaljerna på displayen. Du kan också använda en inställningsfunktion för att justera den virtuella backspegeln på passagerarsidan.

Virtuella backspeglar i Audi e-tron

Lita på oss

Centralstyrdonet för förarstödssystem i Audi e-tron har många talanger. Beroende på utrustning tar styrdonet emot information från upp till fem radarsensorer, sex kameror, tolv ultraljudssensorer och en laserskanner. Informationen används för att kontinuerligt generera en omfattande bild av omgivningen. Sammankopplade förarassistanssystem ser till att du kan var avslappnad och slipper stress. Två exempel: den adaptiva förarassistansen hämtar information från sensorerna för att hjälpa dig när du accelererar och bromsar, håller hastighet och avstånd till framförvarande bilar samt i trafikstockningar. Audi pre sense front registrerar hotande kollisioner och kan till och med genomföra fullständiga inbromsningar i en nödsituation.

Virtuella backspeglar i Audi e-tron

Uppkopplad med Audi connect

Audi connect innehåller otaliga onlinetjänster, däribland Car-to-Z-tjänster. Den tillvalbara Audi connect-nyckeln gör det möjligt att låsa och låsa upp Audi e-tron med en Android-smartphone, och myAudi-appen kopplar samman bilen med sin ägares smartphone.

Ytterligare digitala tjänster för Audi e-tron kommer att göra din vardag enklare och rikare. Med fjärrstyrning av klimatanläggningen kan du förvärma kupén i din bil via myAudi-appen. Under körning ger MMI i din Audi e-tron en överblick över all relevant information, som strömförbrukning. En annan användbar funktion är röststyrningssystemet Alexa, som kan integreras i MMI på beställning. Du kan då använda aktiveringsordet ”Alexa” för att få tillgång till nyheter, väderleksrapporter och sportresultat utan att behöva ta händerna från ratten.

Audi connect

Sällsynt smart reseplanering

Längre resor kan planeras antingen i myAudi-appen eller direkt i bilen. I båda fallen visas rutten för kunden med nödvändiga laddpunkter för att nå destinationen. Navigationssystemet tar hänsyn till både batteriets laddstatus och trafiksituationen och tar med nödvändig laddtid i beräkningen av ankomsttiden. Systemet innehåller placeringen av DC-laddstationer i Europa där Audi e-tron kan laddas med likström, liksom de flesta AC-stationer för laddning med växelström. Reseplaneringen innehåller information om laddstationerna, till exempel deras effekt och – under förutsättningar att laddarna är konfigurerade för det – om de används eller är ur funktion.

Reseplanerare

Säkerhet

Enastående grepp

Vi har testat greppet hos Audi e-tron på ovanliga underlag: från savannen i Namibia till snötäckta vägar i Lappland. Tack vare den nya, elektriska fyrhjulsdriften i kombination med moderna fjädringslösningar klarade SUV:en testerna med god marginal.

Byggd för alla klimat

Den intelligenta temperaturregleringen håller batteriet i den elektriska SUV:en inom det optimala temperaturområdet på 25 till 30 grader Celsius i alla situationer. Batterierna presterar bäst vid utomhustemperatur 20 grader Celsius. Vid mycket låg eller hög utomhustemperatur påverkas Audi e-trons räckvidd, eftersom det krävs extra energi för att kyla eller värma batteriet. Du kommer också att dra fördel av temperaturregleringen, eftersom den är en del av luftkonditioneringen i kupén.