Audi e-tron Sportback concept > e-tron > Audi Sweden
  • stage_exterior_front.jpg
Audi e-tron Sportback concept

Laddad med känslor

Världen förändras – och mobiliteten med den. Låt dig inspireras av oss och upplev morgondagens rörelse. E-tron gör elektrisk transport inte bara hållbar utan spännande och äventyrlig. Fullpackad med iögonfallande design, kittlande körkänsla och innovativ teknologi som ger dig nästan gränslös frihet. E-tron drivs med ström och kommer laddad med äventyr. Kom med oss och delta i utvecklingen redan idag – med e-Tron på Auto Shanghai och Audi e-tron Sportback concept.

Galleri
Ladda ner alla
00:00 | 00:00
  • Der Audi e-tron Sportback concept und der Audi e-tron quattro concept.

  • Der Audi e-tron Sportback concept und der Audi e-tron quattro concept.

I siffror

Acceleration
från 0 till 100 km/h

4,5

sekunder

Elektrisk räckvidd
upp till

50

mil

Effekt
upp till

320

kW

Laddad med komfort

Med sin acceleration från 0 till 100 km/h på 4,5 sekunder och effekt på upp till 320 kW (vid boosting ända upp till 370 kW) bjuder den på sportiga köregenskaper och samtidigt hög komfort. Räckvidden är upp till 500 km. Som gjord för de vanliga vardagsresorna – och mycket mer.

E-tron känns inte bara fascinerande, den ser också så ut. Audi e-tron Sportback concept är en fantastisk eldriven bil, som övertygar med sina extrema, sportiga linjer, breda ytor och det smala bakpartiet. Lysande ringar och virtuella ytterbackspeglar är ytterligare detaljer att njuta av. Lika delar kraftfull och elegant. Interiören har spetsats till med en innovativt lysande lack som ger en spännande accent åt designen.

Laddad med design

Även den belysningsteknik som Audi e-tron Sportback är utrustad med visar på den dynamiska och intelligenta väg som Audi stakat ut mot framtiden. Med hjälp av digitala animationer kommer framtidens baklyktor att kunna ge bakomvarande trafikanter betydligt mer detaljerad information. Dessutom kommer både strålkastarna och baklyktorna att kunna projicera meddelanden på själva vägbanan. För bakomvarande förare kan det här innebära bättre säkerhet, t.ex. genom att inbromsningar kan annonseras tydligare. Framför bilen kan till exempel säkerheten för fotgängare ökas genom att föraren får möjlighet att projicera ett övergångsställe över vägen.

En ljuskonstnär

Med innovativa ljuseffekter väcker Audi konceptbilen till liv. Audi e-tron Sportback concept gör gatan till sin scen genom att visa ljusinformation på vägbanan för att på så sätt bidra till ökad trafiksäkerhet.

Tiden är redo för hållbar mobilitet.

De alternativa drivsystemen från Audi ger löfte om en spännande framtid utan kompromisser. Framför allt e-tron garanterar elektrisk körglädje. Audi e-tron Sportback concept är ett bevis på att framtiden för helelektriska bilar är ljus, men redan idag erbjuder Audi en mängd hybridbilar med hög prestanda. Audi Q7 e-tron quattro* – den första laddhybriden någonsin med quattro – har en imponerande effektivitet och den längsta elektriska räckvidden i sin klass. Den kompakta Audi A3 Sportback e-tron* kombinerar styrkorna hos en elmotor med fördelarna hos en förbränningsmotor. Eldrift och lång räckvidd tack vare den kraftfulla 4-cylindriga motorn – för daglig användning.

*
A3 Sportback e-tron: Förbrukning bland. körn.: bensin 1,8–1,6 l/100 km | el 12,0–11,4 kWh/100 km; CO2-utsläpp bland. körn. : 40–36 g/km

Q7 e-tron quattro: Förbrukning bland. körn.: diesel 1,9–1,8 l/100km | el 19,0-18,1 kWh/100km; CO2-utsläpp bland. körn.: 50–48 g/km