Nya Audi e-tron GT > e-tron > Audi Sverige
  • CO₂-utsläpp, blandad körning*: 0 g/km
    stage_exterior_front.jpg

Nya Audi e-tron GT

Mötet mellan passion och teknik har skapat en äkta Gran Turismo. Förboka din Audi e-tron GT nu för att vara säker på att få din bil bland de första i Sverige.

CO₂-utsläpp, blandad körning*: 0 g/km

Det här är inte ett nytt kapitel. Det är en ny bok.

Audi e-tron GT är framtidens Gran Turismo. I mötet mellan passion och teknik har vi skapat en supersportbil som fångar omgivningens uppmärksamhet med sitt unika uttryck – en perfekt kombination av sportighet och elegans.

Den första elbilen från Audi Sport förenar progressiv design med prestanda och körglädje i dubbel bemärkelse. Allt för att du ska slippa välja. Bilen är konstruerad i högkvalitativa material som kolfiber, aluminium och stål för låg vikt och hög prestanda. Med fokus på detaljer, maximal precision och högsta kvalitet återspeglar e-tron GT all den passion som genomsyrar arbetet när Audi utvecklar och bygger bilar.

Utan kompromisser med
den senaste tekniken

Dynamiskt sportig Gran Turismo möter avancerad teknik. Konceptbilen har justerbar och kontrollerad dämpning, luftfjädring och fyrhjulsstyrning. Stora bromsar ger riktigt bra bromsprestanda. Fyra värme- och kylkretsar skapar behaglig och effektiv värmehantering för både kupé men även för högspänningskomponenterna. Resultatet är hög prestanda på vägen och vid laddning.

Audi e-sound

Audi e-tron GT är utvecklad med fokus på detaljer, precision och kvalitet. Bilen speglar all den passion som genomsyrar arbetet när Audi utvecklar och tillverkar sina bilar. Ljudet i e-tron GT är inget undantag – snarare tvärtom. Audi e-sound är speciellt framtaget och på många sätt essensen av teknisk kompetens och passion för den körupplevelsen Audi står för. Det är ett kraftfullt och progressivt ljud – precis som en Audi ska låta.

Audi e-tron GT:s ljud är unikt – det är inte en kopia av ett klassiskt motorljud eller något elektroniskt SCI-FI-ljud. Du känner ljudet långt in i maggropen, det berör och det skickar signaler. De låga frekvenserna förmedlar kraft medan mellanfrekvenserna förmedlar en känsla av sportighet och smidighet. De höga tonerna representerar briljans – och tillsammans får du en ljudbild som kommer naturligt från en elbil.

Tillverkningen är småskalig och högteknologisk

Den uttrycksfulla designen och avancerade tekniken i e-tron GT ställer unikt höga krav på tillverkningskvalitén –därför delar e-tron GT monteringslinje med vår sportbil Audi R8. Det är en unik integrering av två tekniskt skilda bilar, specialanpassad för den första helt eldrivna bil som Audi tillverkar i Tyskland.
Karossen i e-tron GT är ren och skär ingenjörskonst och avgörande för bilens dynamiska köregenskaper. För att kunna tillverka materialmixen stål och aluminium i de planerade mängderna, anlade vi en helt ny karossavdelning där de anställdas kunnande och skicklighet kombineras med den automatiserade produktionsteknikens fulla potential. Här finns bland annat en helt ny monteringslinje som varje kaross passerar två gånger, där tio robotar samarbetar för att montera de yttre och inre karossplåtarna.

Tillverkning med 100% förnybar energi

När tillverkningen av Audi e-tron GT drar igång, kommer all energi till fabriken i Böllinger Höfe att komma från 100% förnybara källor och för värmeförsörjningen används klimatneutral biogas. Det senaste året har våra anläggningar i Böllinger Höfe och Neckarsulmuteslutande använt grön el vid fordonstillverkningen.

Slutet på början: fyra mil på riktiga vägar

Vid de sista stationerna längs produktionslinjen sker omfattande kvalitetskontroller där alla system aktiveras. Bilarna körs på dynamometrar (”rullande landsväg”) och kalibreringsställ för upphängningen, strålkastarna, assistanssystemen och bromssystemen. Sedan är det dags för Audi e-tron GT att tillryggalägga sina första kilometrar på riktig väg. Alla bilar provkörs först på Böllinger Höfes egen vibrationsbana med ett antal olika ytbeläggningar. Därefter går testerna vidare längs en 40 km lång resa på bland annat motorväg och i stadstrafik. Vid de här testerna är de specialutbildade förarna uppmärksamma på minsta lilla detalj.

RS e-tron GT – juvelen i kronan

Audi RS e-tron GT är vår prestandamässiga och tekniska spjutspets i elbilsoffensiven – och den första helt eldrivna RS-modellen från Audi. RS-modellerna är våra absolut sportigaste versioner med de starkaste motorerna, maximal dynamik och enastående körglädje – och samtidigt synnerligen användbara i vardagen. Med Audi RS e-tron GT-prototype överför vi de egenskaperna till en ny era av elektrisk mobilitet. Det här är helt klart en revolution i högprestandasegmentet, signerad Audi.

”Seriebaserade Audi RS e-tron GT banar väg för en helt elektrisk RS-värld på Audi Sport. Och samtidigt infriar vi vårt löfte att lansera RS-modeller kort efter det att grundmodellen släppts. Det kallar vi hög prestanda – inte bara när det gäller teamet, utan också produkten!”

Julius Seeback, VD för Audi Sport GmbH

”Det jag gillar allra mest är hur bilen uppför sig på vägen. Man säger att en Gran Turismo också måste bjuda på bra åkkomfort. För mig som tävlingsförare är det kanske inte just det som är den viktigaste egenskapen. Men jag måste säga att bilens grepp och precision i kurvorna definitivt imponerade på mig.”

Lucas di Grassi, Formel E-mästaren och FN-ambassadören

Lansering under 2021

Förboka din Audi e-tron GT nu för att vara säker på att få din bil bland de första i Sverige. Produktionen av kundbilar startar under andra kvartalet 2021 och första leveranser under sommaren 2021. Leveransdatum och byggtid kan skilja sig åt beroende på vilken utrustningsnivå och modellversion du väljer.

Senaste nyheterna

Vill du ha de senaste nyheterna om Audi e-tron GT? Anmäla dig nedan för att löpande ta del av uppdateringar.

Läs mer i våra pressreleaser

1
Modellen finns ännu inte med i Skatteverkets nybilsprislista (uppdateras senare under 2021). Audi e-tron GT har i nuläget inte fått ett typgodkännande enligt direktiv 2007/46/EG. Fram tills dess att ett typgodkännande har meddelats får Audi e-tron GT inte registreras, säljas eller användas på den svenska marknaden. Alla påståenden, beskrivningar och tekniska specifikationer avseende Audi e-tron GT i denna annons samt annat marknadsföringsmaterial framtaget av Audi Sverige baseras enbart på Audis egna estimat, antaganden, standarder och bedömningar och de har inte blivit bekräftade i ett typgodkännande. Bilmodellen i bilderna är en conceptbil.