Audi exclusive Interiör > Audi exclusive > Audi Sverige
Interieur

Interiör

Läder och dekor

Interiören är lika speciell. För varje bil finns olika alternativ för läderklädsel och paneler. Välj bland utvalda, exklusiva läderkvaliteter. Ett brett utbud av träslag, som används för framställning av dekorinläggen, avrundar varje interiör och ger dem en extraordinär karaktär.

"Känn dig lika bekväm i din Audi som i ditt vardagsrum."

Audi A6 Sedan med Audi exclusive läderklädsel och Paneler av Valconaläder i kulören Havannabrun, med kontrastsömmar i Alabastervit.

Audi TT Coupé med Audi exclusive Läderklädsel av finnappa i svart/Calendulagult, med kontrastsömmar i Calendulagul.

Lederkomfort Handarbeit

Hur gör vi lädret så enastående behagligt?

Det läder som används i Audis säten framställs i huvudsak av hudar från nötkreatur av hankön från södra Europa. För att bibehålla lädrets genuina känsla behandlas det varsamt med bland annat vegetabiliska färgämnen. Detta ger ett material som berör starkt men ändå är både tåligt och bestående.

Vi utför över 30 olika provningar innan vi väljer ut det rätta lädret. Dessa är avsedda att kontrollera parametrar som nötningsbeständighet, ljusäkthet, krympning, böjhållfasthet, draghållfasthet, emissioner och antändlighet. Först när det genomgått alla dessa provningar godkänns lädret för användning för sätesklädslar och annan utrustning i kupén.

På samma sätt som för sätena kan du lägga till Audi exclusive läderklädsel och paneler till övriga delar av kupén. Även här gäller att det praktiskt taget inte finns några gränser för din fantasi. Du kan lägga till läder till ratten eller till dörrpanelerna eller bara till valda delar av sätena. För att runda av utbudet finns en mängd olika kulörer för kontrastsömmar, mattkanter, golvklädslar och säkerhetsbälten.

Holzveredelung - Innenraumverkleidung

Vilka träslag använder vi för att förfina din interiör?

Av princip använder Audi inte tropiska träslag. Vi vägrar att hantera sådant, även om det odlats på plantage. I stället använder vi klassisk ek, fascinerande träslag som myrten och eukalyptus, samt elegant svart pianofinish. Utöver träslagen finns det också ett antal kulörer och fibervarianter att välja på.

De tunna fanerark som används för dekorinlägg tas från stammar och så kallade rotvrilar. Varje uppsättning detaljer hämtas vanligen från samma vril eller stam, för att säkerställa att delarna matchar varandra. De snitt som görs anpassas naturligtvis till de särskilda egenskaperna hos den aktuella kupén. Mittkonsolen utgör alltid en särskild utmaning – och det är en som måste hanteras specifikt för varje bil, eftersom varje modell har sin egen konsol, som kräver olika utformning beroende på utrustning. Tillverkningen är en symbios av manuellt arbete och mekaniserad produktion – i flera av arbetsmomenten används båda delarna, medan andra processer utförs helt för hand.