Uppkopplad säkerhet > Audi connect > Audi Sverige

Uppkopplad säkerhet

  • 1400x438_AA6_P_121002.jpg
1400x438_AA6_P_121002.jpg

Audis uppkopplade bilar pratar med verkstaden

Din mobil är uppkopplad – så varför skulle inte din bil också vara det? Audi har länge legat i framkant för att göra bilägandet enklare och modernare.

audi-connect-tjanster.jpg
De olika Audi connect-tjänsterna gör att du kan känna dig ännu tryggare på resan. Tjänster som ”Audi connect safety and service”, som automatiskt larmar Audi larmcentral vid en olycka, eller ”Haveriassistans online”, som sätter dig i kontakt med Audi servicecentral om du skulle bli stående längs vägen p.g.a. ett motorstopp eller något annat problem, ger dig en mycket tryggare och säkrare känsla på resan, vart du än är på väg. Och med en rapport från ”Fordonsstatus” har du alltid tillgång till all information.

Nyckeln är ett litet chipp – ett integrerat SIM-kort som monterats i bilen, som gör att bilen kan koppla upp sig mot mobilnätet. Med hjälp att Audi connect Safety & Service kan bilen prata med en app i din mobil, där du enkelt kan hålla koll på bilens status och sköta många av bilens funktioner, eller med verkstaden. Tjänsten förutsätter att du som kund skapat ett konto på myAudi. Kontakta din närmaste återförsäljare för att få hjälp med att skapa ett konto.

Du kan till exempel se till att bilen är låst eller låsa upp den – perfekt om någon hemma behöver hämta något i bilen. Du kan också sköta bilens kupévärmare, se var den är parkerad och få en varningsnotis om larmet aktiveras. Faktum är att du inte ens behöver ta fram mobilen för att låsa upp bilen – det kan du också göra med en Apple Watch på handleden.

Även bilservice är något som många bilägare tycker är både jobbigt och krångligt. Men det behöver det inte vara. Audis smarta och uppkopplade bilar kan skicka en serviceförfrågan till en auktoriserad Audiverkstad två veckor innan det är dags för service. Strax därefter blir du uppringd för att boka en tid.
audiconnect_01_hero.jpg

Det här är bara en av många delar i det som kallas Audi connect. Här ingår också...

• Ett uppkopplat navigationssystem som kan visa rätt väg i realtid med kartor från Google Earth och personlig vägledning.
• Navigationssystemet vet när du närmar dig en lägre hastighetsbegränsning och visar en bild på en grön fot på instrumentpanelen. Då kan du släppa gaspedalen och sakta in.
• Appar för att kolla nyheter, väder, sociala medier, mejl, kalender och meddelanden i bilen när du inte kör.
• Möjlighet att surfa på nätet med en så kallad WiFi-hotspot. På så sätt kan till exempel barnen i baksätet koppla upp surfplattan mot nätet och titta på film.

Audi connect gör inte bara livet som bilägare enklare och roligare – det gör också bilen mer framtidssäker. Den kommer alltså kännas modernare längre och bilen kan också ha bättre andrahandsvärde när det en gång är dags att sälja den.
  • audiconnect-tobias-lind-hero.jpg
    Kom igång med Audi connect Safety & Service

    Tobias Lind, training manager på Audis huvudkontor i Sverige, guidar genom de olika stegen.

    Läs mer