Design > Audi A8 > A8 > Audi Sverige

Din A8

Design

Bränsleförbrukning, blandad körning*: 10,1–7,0 l/100km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 229–184 g/km
a8-hero-design-1920x600.jpg

Design

Interiör

Stor – in i minsta detalj

Det spelar ingen roll om resan är lång eller kort: I den lyxiga och rymliga kupén i Audi A8 kan man alltid vara säker på att komma fram till målet lugn och avslappnad. Det ser den långa raden av bekväma och användarvänliga utrustningar till – både före, under och efter resan, och även vid mycket högt ställda krav. Audi A8 är både skön att köra och åka i. Passagerare i det bekväma, loungeliknande baksätet har generöst gott om plats, utrymmet är t.o.m. större än i den förra modellen. Medan den aktiva fordonstekniken hela tiden ser till att optimera körkomforten och körupplevelsen, ser interiörbelysningen och de innovativa komfort- och infotainmentfunktionerna till att du kan koppla av och njuta av resan på bästa sätt. Och det finns knappast något annat ställe man kan koppla av så skönt på som i det speciella vilosätet i Audi A8. Med sina många inställningsmöjligheter, sin massagefunktion (tillval) och sitt fotstöd erbjuder det här sätet en otroligt skön och avslappnade sittkomfort. Det är placerat snett bakom förarsätet. För att göra benutrymmet ännu större, kan det elektriska passagerarsätet fram skjutas extra långt framåt och ryggstödet fällas ned. Underhållningssystemet i baksätet (Audi tablets) och fotmassagen på fotstödet fulländar den rogivande oasen i baksätet på Audi A8.

Baksäten i Audi A8

Njut av varje andetag

Med ett enkelt knapptryck kan du låta Air Quality-paketet sprida väldoft i kupén. Det finns två olika dofter att välja på, båda speciellt komponerade för bilen. Intensiteten kan ställas in i 3 lägen. Allt sköts bekvämt via MMI touch Response. Den luft som ventilationen släpper in i kupén passerar ett effektivt reningsfilter. Dessutom joniseras luften vilket höjer luftkvalitén avsevärt.

Klimatanläggning i Audi A8

Låt din egen smak bestämma

Allt för att din Audi A8 ska avspegla din egen personlighet och du ska kunna få bilen precis som just du vill ha den – det kallar vi verklig lyx! Det nya Audi exklusive-utbudet gör det enkelt för dig att låta Audi A8 avspegla din personlighet på fler plan än ett. Det förstklassiga utförandet ger lädret och trädetaljerna en genuint hantverksmässig karaktär och den speciella jordgubbsbladsgarvningen svarar för en enastående komfortupplevelse. Det nya Audi Exclusive-utbudet ger dig fler möjligheter än någonsin. Från innertak och golvmattor via dekorinlägg och insteglister hela vägen till en kylbox bak – detalj för detalj kan du göra din Audi A8 till din alldeles egna.

Klimatanläggning i Audi A8

Användningskoncept

Du märker skillnaden!

De olika reglagen i Audi A8 har nu en renare och mer enhetlig utformning än tidigare. Det som gjort detta möjligt är att knappar och kontakter ersatts av pekskärmar som bl.a. har den fördelen att de kan rymma ett stort antal funktioner på en liten yta. Det är mycket intuitivt att hantera funktionerna på skärmen, genom att peka och svepa navigerar man enkelt fram till önskat innehåll. När man väljer en funktion, får man ett kvitto på detta – både via hörseln och känseln. Det blir som att trycka på en fysisk knapp, fast bättre! Flera av funktionerna behöver man inte ens styra med händerna. Röstassistenten gör det för första gången möjligt att styra olika saker med rösten. En extra finess är att man kan prata med den på ett naturligt sätt och inte behöver hålla sig till givna kommandon.

Användningskoncept i Audi A8

Smidig och anpassningsbar

Audi MMI revolutionerade vårt sätt att styra bilens olika funktioner. Systemet står för intuitivt handhavande och enastående sensorisk kvalitet. Det här gäller även den nya generationen, som för systemet in i den digitala världen och samtidigt presenterar ännu exaktare uppgifter. Ta t.ex. det hela tiden dynamiskt uppdaterade navigationssystemet med topografisk kartåtergivning och visning av stadsmodeller i 3D som gör färdledningen till resmålet ännu exaktare. Men framförallt, och det är det som är det revolutionerande i detta fall, kan MMI touch anpassa sig efter dina personliga önskemål och vanor: Du kan praktiskt anpassa det efter dina egna preferenser och sedan spara dessa inställningar – så har du gjort din Audi A8 ännu personligare.

MMI i Audi A8

Styr från baksätet

Med Rear Seat Remote, en medtagbar Full-HD-display, får passagerarna i baksätet på Audi A8 själva tillgång till alla komfort- och underhållningsfunktioner. Som passagerare bak i en Audi A8 kan man om man vill själv ha full kontroll över alla komfort- och underhållningsfunktioner. Rear Seat Remote är en medtagbar Full-HD-display som redan från fabrik ger dig tillgång till alla möjligheterna i kupén och också kan användas som telefon.

Rear Seat Remote i Audi A8