Design > Audi A8 L > A8 > Audi Sverige

Din A8 L

Design

Bränsleförbrukning, blandad körning*: 10,3–7,1 l/100km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 233–186 g/km
audi-a8-l-sideview-1920x600.jpg

Design

Exteriör

En ny designera är här

Nya Audi A8 L är en stilbildande bil som infriar det som designstudien Audi prologue en gång utlovade. Fronten, med tillvalet HD Matrix LED-strålkastare med Audi Laser Light och sin breda, upprätt stående single frame-grill, är ett tydligt tecken på den nya designens progressiva elegans. De kraftigt utställda hjulhusen ger bilen en sportig touch och för tveklöst tankarna till den första quattron. Passande avrundning: de smala Audi Matrix OLED-baklyktorna i 3D-design som tillsammans med det lätt sluttande bakpartiet ger bilen en lika imponerande look bak som fram.

Design Audi A8 L

Större frihet

A8 L ger dig mycket mer frihet – både utrymmesmässigt förbilen precis som du vill ha den. Med individualiseringsprogrammet Audi exclusive kan du själv sätta pricken över i för designen: Välj själv bland de många alternativen för interiören – kombinera som du vill. Och med nyframtagna, djupreflekterande lacker som Terragrå metallic, Vesuviusgrå metallic eller Sevillaröd får du exteriören att glänsa extra mycket.

Audi A8 L

Interiör

Stor – in i minsta detalj

Det spelar ingen roll om resan är lång eller kort: I den lyxiga och rymliga kupén i Audi A8 L kan man alltid vara säker på att komma fram till målet lugn och avslappnad. Det ser den långa raden av bekväma och användarvänliga utrustningar till – både före, under och efter resan, och även vid mycket högt ställda krav. Audi A8 L är både skön att köra och åka i. Passagerare i det bekväma, loungeliknande baksätet har generöst gott om plats, utrymmet är t.o.m. större än i den förra modellen. Medan den aktiva fordonstekniken hela tiden ser till att optimera körkomforten och körupplevelsen, ser interiörbelysningen och de innovativa komfort- och infotainmentfunktionerna till att du kan koppla av och njuta av resan på bästa sätt. Det finns knappast något annat ställe man kan koppla av lika skönt på som i det speciella vilosätet i Audi A8 L. Med sina många inställningsmöjligheter, sin massagefunktion (tillval) och sitt fotstöd erbjuder det här sätet en otroligt skön och avslappnade sittkomfort. För att göra benutrymmet ännu större, kan det elektriska passagerarsätet fram skjutas extra långt framåt och ryggstödet fällas ned. Underhållningssystemet i baksätet (Audi tablets) och fotmassagen på fotstödet fulländar den rogivande oasen i baksätet på Audi A8 L.

Baksäten i Audi A8

Ren luft ombord

Med ett enkelt knapptryck kan du låta Air Quality-paketet sprida väldoft i kupén. Det finns två olika dofter att välja på, båda speciellt komponerade för bilen. Intensiteten kan ställas in i 3 lägen. Allt sköts bekvämt via MMI touch Response. Den luft som ventilationen släpper in i kupén passerar genom ett effektivt reningsfilter. Dessutom joniseras luften vilket höjer luftkvalitén avsevärt.

Klimatanläggning i Audi A8L

Användningskoncept

Så känns framtiden

De olika reglagen i Audi A8 L har nu en renare och mer enhetlig utformning än tidigare. Det som gjort detta möjligt är att knappar och kontakter ersatts av pekskärmar som bl.a. har den fördelen att de kan rymma ett stort antal funktioner på liten yta. Det är mycket intuitivt att hantera funktionerna på skärmen; genom att peka och svepa navigerar man enkelt fram till önskat innehåll. När man väljer en funktion, får man ett kvitto på detta – både via hörseln och känseln. Det blir som att trycka på en fysisk knapp, fast bättre! Flera av funktionerna behöver man inte ens styra med fingrarna. Röstassistenten gör det för första gången möjligt att styra olika saker med rösten. En extra finess är att man kan prata med den på ett naturligt sätt och inte behöver hålla sig till givna kommandon.

Användningskoncept i Audi A8L

Digitalt MMI ännu smidigare

Audi MMI revolutionerade vårt sätt att styra bilens olika funktioner. Systemet står för intuitivt handhavande och enastående sensorisk kvalitet. Det här gäller även den nya generationen, som för systemet in i den digitala världen och också presenterar ännu exaktare uppgifter. Ta t.ex. det hela tiden dynamiskt uppdaterade navigationssystemet med topografisk kartåtergivning och visning av stadsmodeller i 3D som gör färdledningen till resmålet ännu exaktare. Men framförallt, och det är det som är det revolutionerande i detta fall, kan MMI touch anpassa sig efter dina personliga önskemål och vanor: Du kan praktiskt anpassa det efter dina egna preferenser och sedan spara dessa inställningar – så har du gjort din Audi A8 L ännu personligare!

MMI i Audi A8L

Högsta komfort även i baksätet

Som passagerare bak i en Audi A8 L kan man själv ha full kontroll över alla komfort- och underhållningsfunktioner. Rear Seat Remote är en medtagbar enhet med OLED-display som från fabrik ger dig tillgång till alla möjligheterna i kupén och också kan användas som telefon.

Rear Seat Remote i Audi A8L