Smart teknik > Audi A7 Sportback > A7 > Audi Sverige

Din A7 Sportback

  • Smart teknik

    Bränsleförbrukning, blandad körning*: 8,9–6,4 l/100km
    CO₂-utsläpp, blandad körning*: 203–168 g/km
    1920x600_Modul1_Stage_AA7_17009.jpg

Smart teknik

Bränsleförbrukning, blandad körning*: 8,9–6,4 l/100km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 203–168 g/km
1920x600_Modul1_Stage_AA7_17009.jpg

Smart teknik

Assistanssystem

Med en enkel knapptryckning. Fast utan knapp.

Färre knappar, mer bekvämlighet: det banbrytande manöverkonceptet MMI touch response är lika enkelt och intuitivt att använda som en smartphone. Med sin haptiska feedback ger den dig ett kvitto på dina kommandon – du känner dina klick på skärmen i fingret. Den avgörande fördelen med MMI touch response-tekniken: Det räcker inte med att bara nudda vid skärmen för att trigga en funktion, man måste trycka med en viss kraft. Först då känner du en mekanisk beröringspuls i fingret och hör ett klickljud. Allt för att du ska få entydig feedback – och en säker resa.

À la carte-kartor

Rätt karta i alla lägen: Behåll överblicken med en vanlig översiktskarta i 2D, eller se omgivningarna som 3D-kartor med modeller av städer, eller som satellitbilder från Google Earth, komplett med information om terrängen, namn på vägar och gator och utökad info om intressanta ställen.

Gör som du säger

I nya Audi A7 Sportback kan du styra många av funktionerna med rösten. Det som gör detta möjligt är en intelligent språkassistent (tillval) som även förstår naturligt tal, inte bara vissa givna kommandon. Denna praktiska funktion låter dig inte bara berätta för navigationssystemet vart du vill köra, du kan också diktera dina SMS eller byta radiostation. Allt genom att prata precis som vanligt – och utan att behöva ta händerna från ratten.

Ljusteknik

Skräddarsytt ljus

Audi Matrix LED-strålkastarna (tillval) svarar för en dagsljusliknande och mycket exakt upplysning av vägbanan samtidigt som de är energisnåla och har lång livslängd. Med hjälp av intelligenta kameror skaffar systemet sig en bild av området framför bilen och ser till så att vägen kan lysas upp så effektivt som möjligt. LED-helljuset är uppdelat i separata ljuskällor som kan dimmas, släckas och tändas beroende på den aktuella situationen. Det gör att strålkastarna inte bländar mötande eller framförvarande fordon, samtidigt som områdena mellan dem lyses upp med full ljusstyrka. Ljussegmenten sköter också det dynamiska kurvljuset: fokuspunkten förskjuts på ett förutseende sätt med hjälp av data om färdvägen från MMI Navigation plus.

Ljust. Ljusare. Laser.

Tillvalet HD Matrix LED-strålkastare med Audi Laser Light är den idealiska ljuskällan för att kunna se så långt som möjligt. På landsväg, i hastigheter över 60 km/h, kompletteras LED-strålkastarna av Audi Laser Light – en belysning som har 10 gånger så hög ljusintensitet och dubbelt så lång räckvidd. Samtidigt drar de 30% mindre energi än LED-strålkastare. Man känner igen laserstrålkastarna på deras X-formade design med blå detaljer.

Lika snygg bak som fram

Den LED-list som löper över hela det elegant skulpterade bakpartiet ser inte bara till att bakomvarande snabbt upptäcker bakpartiet på A7 Sportback utan också har något vackert att vila ögonen på. Coming-Home-/Leaving-Home-funktionens futuristiska ljusspel är lika effektfullt när man ska köra iväg som när bilen ska parkeras.