Smart teknik > A6 Sedan > A6 > Audi Sverige

Din A6 Sedan

 • Smart teknik

  Bränsleförbrukning, blandad körning*: 8,1–5,1 l/100km
  CO₂-utsläpp, blandad körning*: 185–135 g/km
  1920x600_AA6_L_181012.jpg

Smart teknik

Bränsleförbrukning, blandad körning*: 8,1–5,1 l/100km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 185–135 g/km
1920x600_AA6_L_181012.jpg

Proline 40 TDI S tronic *
448 900 SEK

 • Grundpris
  448 900 SEK
 • Tillvalsutrustning
  0 SEK
 • Pris:
  448 900 SEK
 • Månadskostnad
  Byt finansiering
  Månadskostnad:
  Bilförmån ">*
  3 017 SEK
Nya bilar i lager som matchar din konfiguration

Smart teknik

Assistanssystem

Avancerade säkerhets- och förarassistanssystem

Nya A6 Sedan har flera nya och förbättrade säkerhets- och assistanssystem. I den svenska standarutrustningen ingår bland annat adaptiv förarassistans med farthållare, filhållare och kökörningsassistent, en turn assist som varnar och bromsar vid vänstersväng, undanmanöverassistent samt autobroms.

Effektivitetsassistenten uppmanar dessutom till en bränsleeffektiv körstil genom att analysera kartdata i förväg. För säkrare stadskörning erbjuds även assistanspaketet City, med den helt nya korsningsassistenten som varnar och bromsar för korsande trafik, samt cross traffic assist rear som varnar och bromsar vid utbackning från exempelvis parkeringsficka.

Med parking pilot och garage pilot, som kommer att erbjudas senare under året, kan bilen själv manövreras in och ut ur en parkeringsficka eller garage. Föraren kan då stå utanför och styra via myAudi-appen på mobiltelefonen. Beroende på utrustningsnivå ingår upp till fem radarsensorer, fyra kameror, tolv ultraljudssensorer och en laserskanner.

Ljusteknik

Dynamisk blinkers

Blinkersen tänder ljussignalen inifrån och ut på ett sätt som tydligt visar omgivningen åt vilket håll bilen kommer att svänga. Den förlängda signaltiden kombinerat med kraftig ljusstyrka gör att andra medtrafikanter blir informerade blixtsnabbt och tillförlitligt – ett viktigt bidrag för ökad säkerhet.

alt txt

HD Matrix LED-strålkastare

Tillvalet HD Matrix LED-strålkastare tar mörkret ur natten och gör det möjligt att precist lysa upp vägen med både hel- och halvljusen, så att det nästan känns som att det vore dag. Medtrafikanter bländas varken framför eller bakom bilen, och inte heller vägmärken blir överbelysta av strålkastarna trots att alla viktiga områden hålls helt upplysta.

alt text