Smart teknik > Audi A6 Avant > A6 > Audi Sverige

Din A6 Avant

 • Smart teknik

  Bränsleförbrukning, blandad körning*: 8,4–5,4 l/100km
  CO₂-utsläpp, blandad körning*: 192–141 g/km
  1400x438_AA6_A_181008.jpg

Smart teknik

Bränsleförbrukning, blandad körning*: 8,4–5,4 l/100km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 192–141 g/km
1400x438_AA6_A_181008.jpg

Proline 40 TDI S tronic *
465 900 SEK

 • Grundpris
  465 900 SEK
 • Tillvalsutrustning
  0 SEK
 • Pris:
  465 900 SEK
 • Månadskostnad
  Byt finansiering
  Månadskostnad:
  Bilförmån ">*
  3 221 SEK
Nya bilar i lager som matchar din konfiguration

Smart teknik

Infotainment

Upp till 400 anpassningsbara funktioner

MMI touch response-systemet ger intuitiv användning och flexibilitet. Under individuella användarprofiler kan upp till sju förare spara sina önskade inställningar, och konfigurera upp till 400 funktioner. Tack vare den enkla och platta menystrukturen är det lätt att snabbt komma åt bilens funktioner. Med ”Drag and Drop” kan du – precis som i smartphones – placera funktioner du använder ofta på lättillgängliga platser i MMI-menyn.

Upp till 400 anpassningsbara funktioner

MMI touch response-teknik

Klicka, svep, zooma och scrolla – MMI touch response-konceptet tar in komforten från moderna smartphones i bilen och utökar den med en avgörande faktor: haptik. Haptik innebär att du måste trycka till på displayen för att inmatningen ska aktiveras. När du tryckt, får du en mekanisk bekräftelseimpuls, i form av ett klickande ljud. På så sätt kan du fokusera på vägen och ändå veta att du aktiverat en funktion. På den övre displayen hanteras infotainment- och navigeringstjänster medan den nedre displayen används för textinmatning, samt för att styra klimatanläggningen och andra komfortfunktioner. Ytterligare översikt får du med den 12,3 tum stora displayen till tillvalet Audi virtual cockpit, där du har funktioner som navigation, telefon och Audi connect i ditt synfält.

MMI touch response-teknik

MMI navigation plus

Tillvalet MMI navigation plus innehåller en dataöverföringsmodul som stöder standarden LTE Advanced och har en integrerad WLAN-hotspot. Navigationen har en intelligent självinlärningsfunktion för dina körda sträckor och ger sökförslag baserat på dessa. Vägvisningen sker online via tjänsteleverantören HERE och tar hänsyn till trafiksituationen i hela regionen. Om dataförbindningen inte är tillräcklig byter navigationen till den parallellt aktiva Onboard-vägvisningen. Som standard finns sex kostnadsfria uppdateringar för navigationskartorna, som blir tillgängliga en gång om året.

MMI navigation plus

Audi connect

Audi connect innehåller otaliga onlinetjänster, däribland Car-to-Z-tjänster. Den tillvalbara Audi connect-nyckeln gör det möjligt att låsa och låsa upp nya A6 Avant med en Android-smartphone, och myAudi-appen kopplar samman bilen med sin ägares smartphone.

Audi connect

Röststyrning

Med hjälp av tillvalet naturlig talinteraktion kan Audi A6 Avant nu även styras med röststyrning. Det intelligenta systemet förstår dig utan att vara begränsad till förbestämda kommandon. Oavsett om det gäller navigationsuppgifter, radiokanaler eller textmeddelanden så gör bilen vad du säger.

Röststyrning

Audi phone box

Så fort din smartphone befinner sig i Audi phone box (tillval) och har anslutits till bilen via Bluetooth identifieras den automatiskt och kan snabbt och enkelt styras via MMI:n, multifunktionsratten eller via röststyrning. Tack vare anslutningen mellan facket och bilantennen får du dessutom bättre samtals- och mottagningskvalitet. Och om din smartphone stöder Qi-standarden kan den laddas i Audi phone box – helt utan sladd.

Audi phone box

Assistanssystem

Släpvagnsassistent

Med släpvagnsassistenten blir det lättare än någonsin att manövrera släpvagnen. Oavsett om du har en husvagn eller en båttrailer behöver du bara försiktigt ge gas och ställa in ungefär i vilken vinkel du vill backa. Släpvagnsassistenten övertar då styrningen, håller släpvagnen i rätt läge och garanterar stabilitet vid backning rakt bakåt. Enkelt, snabbt och säkert.

Ljusteknik

Dynamiska blinkers

De dynamiska blinkrarna tänder ljussignalen inifrån och ut på ett sätt som tydligt visar omgivningen åt vilket håll bilen kommer att svänga. Den förlängda signaltiden kombinerat med kraftig ljusstyrka gör att andra medtrafikanter blir informerade blixtsnabbt och tillförlitligt – ett viktigt bidrag för ökad säkerhet.

alt txt

HD Matrix LED-strålkastare

Tillvalet HD Matrix LED-strålkastare gör det möjligt att precist lysa upp vägen med både hel- och halvljusen. Tack vare den innovativa tekniken bländas varken medtrafikanter framför eller bakom bilen, och inte heller vägmärken blir överbelysta av strålkastarna trots att alla viktiga områden hålls helt upplysta.

alt text

Drivning och chassi

Mild-Hybrid-teknik

Alla motorer i nya A6 Avant är utrustade med den nya Mild-Hybrid-tekniken från Audi, som kan sänka förbrukningen med upp till 0,7 liter per 100 kilometer under den faktiska körningen. En remstartgenerator samarbetar då med ett litiumjonbatteri och genererar på så sätt extra energi som ger bättre acceleration, mer effektivitet och ökad körkomfort. Tekniken finns i två olika varianter: i de fyrcylindriga motorerna används ett 12-voltselsystem, och i de sexcylindriga motorerna ett 48-voltsnät som fungerar som ett huvudelsystem.

Dynamisk fyrhjulsstyrning

I tillvalet dynamisk fyrhjulsstyrning är motsatserna sportig körkänsla och maximal stabilitet förenade. Vid låg hastighet styrs bakhjulen i motsatt riktning jämfört med framhjulen, vilket ökar smidigheten hos A6 Avant och minskar vändradien med upp till 1,1 meter. På så sätt är bilen lätt att manövrera trots en längd på nästan fem meter. Vid medelhög och hög hastighet arbetar fram- och bakhjulen i samma riktning, vilket ökar stabiliteten och ger Avant ett behagligt lugn även vid ett snabbt filbyte. Allt för att skapa säkrare körning och mer komfort för passagerarna.

Fyra chassivarianter

Vid chassikonfigureringen erbjuder Audi fyra varianter att välja mellan: det vanliga stålfjäderchassit, sportchassit, chassit med stötdämparreglering samt luftfjädringen adaptive air suspension, också den med stötdämparreglering. Framförallt den sista varianten ger A6 Avant hög rullkomfort och sportig körkänsla, och kan dessutom anpassas perfekt efter körstil och vägförhållanden. Komfortabelt avslappnad eller sportigt stabil: du väljer själv.