A5 Sportback g-tron > A5 > Audi Sverige
Der A5 Sportback g-tron

A5 Sportback g-tron

A5 Sportback g-tron är tyvärr inte längre byggbar för nuvarande modellår (2019). Modellen kommer åter bli tillgänglig för beställning i höst. Nya bilar kan finnas tillgängliga i lager, kontakta din Audi-återförsäljare för mer information.

A5 Sportback g-tron, med fordonsgas i tankarna.

Bränsleförbrukning blandad *: CNG 4,1-3,8 kg/100 km
CO₂-utsläpp blandad *: CNG 111-104 g/km

Audi A5 Sportback g-tron är precis så sportig och kraftfull som du förväntar dig av en Audi, men tillägget g-tron gör den unik. Tillägget avslöjar nämligen att bilen drivs på fordonsgas som till största del består av biogas – ett förnyelsebart bränsle. Lär känna en lite grönare bil, oavsett vilken färg du väljer.

Fordonsgas – effektivt och ekonomiskt

Termen g-tron står för bilar som utformats för att köras med komprimerad fordonsgas (CNG). En av dem är Audi A5 Sportback g-tron. Du kan fylla på fordonsgas på över 200 tankstationer runt om i Sverige, så du behöver knappt vänja dig vid något nytt.

För att spara plats är CNG-behållarna placerade där reservhjulet brukar sitta, vilket medför att du kan använda bagageutrymmet precis som vanligt. Endast om gasnivån når reservmarkeringen växlar bilen över automatiskt till bensindrift, utan att du märker det.

Motor

Sportig körning

Audi A5 Sportback g-tron visar upp sina kraftfulla egenskaper när gaspedalen trampas ned. Med TFSI-motorn på 125 kW (170 hk) och 2,0 liter kan du accelerera från 0 till 100 km/h på bara 8,4 sekunder. Maximalt vridmoment är 270 Nm.

A5 Sportback g-tron frontview

Imponerande utseende

Audi A5 Sportback g-tron har många designelement i exteriören som framhäver de sportiga egenskaperna. Framförallt i sidovyn sticker de vågformade skulderlinjerna och de kraftiga välvningarna ovanför hjulhusen ut. Den stora kylargrillen och de breda luftintagen dominerar i fronten.

A5 Sportback g-tron sideview

Design efter egen smak

Du kan förvänta dig material av hög kvalitet och smakfulla färgscheman i Audi A5 Sportback g-tron. Du kan även anpassa interiören efter dina önskemål och preferenser genom att till exempel välja extra tillbehör som sportigare säten och exklusiva läderdetaljer. När det kommer till infotainment sträcker sig utbudet av tillvalsfunktioner från manöverelement i hög upplösning och kraftfulla ljudsystem till specialfunktioner som Audi phone box, som sömlöst ansluter din smartphone till bilen.

Interior A5 Sportback g-tron

Allt viktigt i synfältet

Rakt framför dig i förarplatsen hittar du inte bara displayer såsom varv- och hastighetsmätaren, utan även två bränsledisplayer. Med tillvalet MMI Navigation plus med MMI touch ser du enkelt var närmsta CNG-tankstation finns tillgänglig.

Cockpit Audi A5 Sportback g-tron

Balanserad kombination

Audi A5 Sportback g-tron besitter egenskaperna hos en modern coupé av premiumkvalitet.

A5 Sportback g-tron