Smart teknik > Audi A4 Avant > A4 > Audi Sverige

Din A4 Avant

 • Smart teknik

  Bränsleförbrukning, blandad körning*: 8,6–5,3 l/100km
  CO₂-utsläpp, blandad körning*: 195–138 g/km
  nya-a4-avant_1920x600.jpg

Smart teknik

Bränsleförbrukning, blandad körning*: 8,6–5,3 l/100km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 195–138 g/km
nya-a4-avant_1920x600.jpg

Proline 40 TDI quattro S tronic *
451 400 SEK

 • Grundpris
  451 400 SEK
 • Tillvalsutrustning
  0 SEK
 • Pris:
  451 400 SEK
 • Månadskostnad
  Byt finansiering
  Månadskostnad:
  Bilförmån ">*
  2 471 SEK
Nya bilar i lager som matchar din konfiguration

Smart teknik

Assistanssystem

Upplev digitaliseringen

Genom Audis digitala system MMI navigation plus med touch kommer du åt en stor del av utbudet i Audi Connect på ett intuitivt och enkelt sätt². Du väljer själv om du vill styra systemet med touchfunktionen eller utnyttja röststyrningen för att prata med din A4. Därmed har det aldrig varit lättare att hitta snabbaste vägen eller sätta på rätt låt. Dessutom får du tillgång till flera smarta digitala tjänster som rör infotainment, navigation, säkerhet och service. Exempelvis kan du bli informerad i realtid om trafikflödet, intressanta resmål i din omgivning och aktuella bränslepriser, allt på den högupplösta 10,1-tums displayen.

Audi Multi Media Interface i Audi A4 Avant

Integrerad smartphone

Med myAudi-appen kopplas mobilen sömlöst mot bilen och med Audi connect key som tillval kan föraren låsa upp bilen och starta motorn genom att använda en kompatibel Android-mobil. Vidare gör appen myAudi⁴ att du kan vidarebefordra Audi connect key till fem personer samtidigt och upp till 14 myAudi-användare kan dessutom lagra sina förvalda inställningar i en individuell profil. Med tillvalet Audi Phone box kan du även ladda en kompatibel mobil trådlöst och samtidigt förbättra samtalskvaliteten. Med Carplay kan du enkelt koppla upp din smartphone i bilen för att komma åt telefon, underhållning och navigation.

Audi connect i Audi A4 Avant

Functions on demand

En annan nyhet till Audi A4 är ”Functions on demand”, som gör att du kan komplettera med infotainment-funktioner även efter att bilen levererats. I Tyskland gäller det MMI plus, digital radio och Audi smartphone interface. Du kan under en begränsad tidsperiod prova olika funktioner och efter testperioden kan funktionen förlängas med en månad, ett år eller köpas permanent. Functions on demand lanseras i Sverige 2020.

Functions on demand i Audi A4 Avant

Säkerhet

Omfattande säkerhetsutrustning

A4-familjen är utrustad med ett omfattande program av säkerhets- och assistanssystem som samlats i paketen “Tour” och “Advanced”. I Sverige är ”Tour” standard och innehåller bl.a. adaptiv farthållare med Stop&Go, aktiv filhållare, vänstersvängsbroms, kökörnings- och undanmanöverassistent. Audi connect-tjänsterna för nödsamtal och servicebokning är standard.

Man framför i Audi A4 Avant

Elektrifierade drivlinor med mildhybridteknik

Några av motorerna för Audi A4 har 12-volts mildhybridteknik (MHEV) som både sänker bränsleförbrukningen och ökar komforten. En mildhybrid har inget ladduttag utan regenererar energi från när bilen körs, exempelvis vid inbromsningar. Tekniken bidrar till att driva bilen på ett effektivt sätt genom att stänga av motorn när den inte behövs exempelvis vid inbromsningar eller vid frirullning. Vid vardagskörning gör mildhybridtekniken att bränsleförbrukningen minskar med upp till 0,3 liter per 100 km enligt Audis egna mätningar.

Kvinna i Audi A4 Avant

Ljusteknik

Banbrytande belysning

Våra strålkastare med LED-belysningssystem använder data från kameran, sensorerna och navigationssystemet för att lysa upp omgivningen på ett precist sätt. LED-lampornas dioder tänds och släcks individuellt på bråkdelen av en sekund, anpassat för mötande trafik, bebyggelse och annat som kan störas av belysningen. Detta gör att den konventionella uppdelningen mellan hel- och halvljus i princip är utsuddad och att du som förare kan fokusera på körningen istället för vilka ljus som är påslagna. Säkrare för både dig och din omgivning. Andra bekväma funktioner som statiskt kurvljus, allvädersbelysning, dynamiskt kurvljus och korsningsljus är alla integrerade i LED-tekniken.

Audi connect i Audi A4 Avant