A3 Sportback 40 e-tron > A3 > Audi Sverige

En effektiv laddhybrid.
Nya Audi A3 Sportback 40 e-tron.

Audi A3 har länge varit själva definitionen på en smart och smidig stadsbil. Och när vår klassiska TFSI-motor nu får samarbeta med en elmotor, får du en bil som är nära nog det bästa av två världar. Precis som vanligt är A3 Sportback dessutom fullmatad med den senaste tekniken, inbjudande design och en vägvinnande körglädje. Välkommen till en smartare vardag.

Bränsleförbrukning blandad körning*: 2,0–1,9 l/100 km
Energiförbrukning blandad körning*: 12,7–12,2 kWh/100 km
CO₂-utsläpp blandad körning*: 46–43 g/km

Laddhybriden i siffror¹

Systemprestanda

150

kW

(204 hk)

Maxhastighet

222

km/h

Acceleration

7,6

sekunder

0 till 100 km/h

1
1 Bränsleförbrukning blandad körning*: 2,0–1,9 l/100 km. Energiförbrukning blandad körning*: 12,7–12,2 kWh/100 km. CO₂-utsläpp blandad körning*: 46–43 g/km.

Det bästa av två världar

Audi A3 Sportback 40 e-tron¹ drivs parallellt av en 1,4 l TFSI-motor och en effektiv elmotor för att ge dig en smartare och lite grönare vardag (bränsleförbrukning blandad körning*: 2,0–1,9 l/100 km. Energiförbrukning blandad körning*: 12,7–12,2 kWh/100 km. CO₂-utsläpp blandad körning*: 46–43 g/km). Litiumjonbatteriet som lagrar energin för elmotorn är monterat under baksätet för att inte ta upp plats i onödan.
Batteriet garanterar en räckvidd med ren eldrift på minst 40 kilometer i stadsmiljö². Båda motorerna ger tillsammans en systemeffekt på 150 kW (204 hk). Det ger A3 Sportback 40 e-tron en acceleration från 0 till 100 km/h på 7,6 sekunder och en topphastighet på 222 km/h.

Mer om effektivitet

Fjärrstyrning via smartphone

I myAudi-appen⁴ hittar du laddhybridspecifika tjänster för din A3 Sportback 40 e-tron¹. Du kan exempelvis avläsa aktuell laddningsstatus och återstående räckvidd med eldrift, men även ta reda på information om tidigare körningar inklusive genomsnittlig energiförbrukning. Du kan dessutom använda myAudi-appen för att aktivera laddningen och värma upp din A3 Sportback 40 e-tron¹ innan du sätter dig i bilen.

Audi A3 Sportback 40 e-tron¹
Mer om laddning

Elektrifierande design

Ett flertal små designdetaljer i exteriören vittnar om att detta är en A3 Sportback 40 e-tron¹. Kylargrillen i mattsvart består till exempel av elva subtila, horisontella kromstag och e-tron-logotypen. Grillen är dessutom omsluten av en stilren, krompläterad ram. Stötfångaren är prydd med låga luftintag med kromlameller som är typiska för e-tron och den e-tron-specifika ljussignaturen. Bakpartiet avrundar det hela med en unik, platinagrå diffusor.

Bekväm och sportig

Kliv in i Audi A3 Sportback 40 e-tron¹ med standardkomfortnyckeln. Det enda du behöver göra är att bära med dig nyckeln, så öppnas och stängs bilen via sensorer i dörrhandtagen. Den ikoniska e-tron-logotypen, som visar att du sitter i en laddhybrid, hittar du på dörrtrösklarna, väljarspaksknoppen och instrumentbrädan.

Cockpit Audi A3 Sportback 40 e-tron

Digital information

Rakt framför dig har du digitala skärmar där du kan läsa av den viktigaste informationen när du är ute och kör. Utöver varvräknaren hittar du i Audi virtual cockpit även effektmätaren som visar systemets totala prestanda, körläget och batteriets laddningsnivå. Med tillvalet MMI navigation plus med MMI touch gör A3 Sportback 40 e-tron¹ det inte bara möjligt att reglera olika infotainmentvolymer, utan startar även laddningsprocessen och visar återstående räckvidd med eldrift.

Audi virtual cockpit im Audi A3 Sportback 40 e-tron
1
Bränsleförbrukning blandad körning*: 2,0–1,9 l/100 km. Energiförbrukning blandad körning*: 12,7–12,2 kWh/100 km. CO₂-utsläpp blandad körning*: 46–43 g/km.
2
Räckvidd med eldrift vid blandad körning enligt WLTP: Minst 40 km. Räckvidd med eldrift i stadstrafik enligt WLTP: Minst 40 km.
3
Beroende på landsspecifik tillgänglighet. Kompatibel med Apple iOS 10.0 och Android 6 eller senare. Registrering krävs på www.audi.com/myaudi. Aktiv WLAN-anslutning mellan smartphone och Audi MMI krävs för media-streaming online.
4
Mer information om Audi connect finns på www.audi.se/connect och hos din Audi-partner.
5
För information om kompatibla mobiltelefoner, kontakta din Audi-partner eller besök www.audi.com/bluetooth.