A3 Cabriolet > A3 > Audi Sverige

Frihet under ansvar. Audi A3 Cabriolet.

Sportig, mångsidig och elegant – Audi A3 Cabriolet definieras av sina mjuka linjer och sin helautomatiska tygcabriolet. En öppen, fyrsitsig modell som vilar på en lättviktskonstruktion i absolut framkant, motorer med hög verkningsgrad och smarta assistanssystem. Välkommen ut i friheten.

Ladda ner alla
00:00 | 00:00
  • De kraftfulla linjerna, den sportiga singleframe-grillen och de platta strålkastarna understryker Audi A3 Cabriolets dynamiska yttre.

  • A3 Cabriolet är försedd med avancerade bakljus med unik ljusdesign. Dessutom har LED- och Audi Matrix LED-strålkastarna dynamiska blinkers som är integrerade i LED-bakljusen.

  • Audi A3 Cabriolet har unika framlampor och bi-xenon-enheter som standard. LED-strålkastare och Audi Matrix LED-strålkastare finns som tillval.

  • Olika dekorserier för individuell utformning – dessutom finns S line-sportpaketet för ett sportigare utseende.

  • Interiören präglas av den kvalitet som är typisk för Audi. Den uppvärmningsbara, tre-ekrade ratten finns som tillval.

  • Centralt på mittkonsolen: den runda vrid-/tryckknappen och dess ring som i kombination med tillvalet MMI touch lyser upp i vitt. Ovansidan är dessutom en beröringskänslig styrplatta.

  • Ett annat smart tillval är Audi virtual cockpit som förvandlar instrumentpanelen till en digital skärm.

  • Audi phone box i mittarmstödet ansluter trådlöst en kompatibel mobiltelefon till bilens antenn och gör så att mobilen kan laddas induktivt.

  • Den avancerade HiFi-lösningen: tillvalet Bang & Olufsen-ljudsystem.

Kompakt och elegant

Audi A3 Cabriolet är långt ifrån en vanlig bil. Den speciella singleframe-grillen är stengrå till färgen och präglas av sina horisontella linjer. Grillen omges av en stilren, smal ram i krom. De kilformade strålkastarna med sina karaktäristiska nederkanter är skurna med en platt profil för att skapa en ikonisk och Audi-typisk känsla.

Exterieur-Design

Ljudlös och helt automatisk

Audi A3 Cabriolet har en helt automatisk tygcabriolet som är anpassad efter bilens linjer. Cabrioleten kan öppnas och stängas i hastigheter upp till 50 km/h. När den är nedfälld tar den upp väldigt lite plats i bagageutrymmet och väger mindre än motsvarande ståltak. Detta minskar totalvikten för fyrsitsiga A3 Cabriolet, vilket i sin tur ger lägre och bättre tyngdpunkt.

Vollautomatisches Stoffverdeck

Progressiv belysning

Med tillvalet Audi Matrix LED-strålkastare lyser du upp vägen brett och jämnt – natt blir i princip till dag. Systemet identifierar mötande och framförvarande fordon och släcker vissa ljusdioder så att övriga trafikanter inte störs. Områdena mellan och bredvid fordonen fortsätter däremot att vara helt upplysta. Anpassningsbara strålkastare ger inte bara bättre belysning av vägen, utan säkerställer också högre säkerhet och komfort.

Lichttechnologie

Balanserad kraft

Audi A3 Cabriolet är utrustad med vår senaste växellåda där 1,8 TFSI-motorn kombineras med en sjuväxlad S tronic-låda. Tillsammans med körsystemet Audi drive select erbjuder denna blixtsnabba DGS-växellåda frirullning som minskar bränsleförbrukningen. Ett bra alternativ är 1,4 TFSI cylinder on demand-motorn som överför kraften från framhjulen via en manuell växellåda. Fyrhjulsdriftsystemet quattro för A3 Cabriolet finns såklart också som tillval.

*Förbrukning vid blandad körning i l/100 km*: 5,7–5,1, CO2-utsläpp vid blandad körning i g/km*: 129–117 g/km

Fahrdynamik

Bekväm och smart

En av höjdpunkterna i A3 Cabriolets interiör är Audi virtual cockpit. En annan är tillvalen med den uppvärmningsbara tre-ekrade ratten och massagefunktion i förarsätet som ger extra komfort och en garanterat behaglig körning. De olika utrustningsserierna gör det dessutom möjligt att anpassa bilen individuellt. Utöver basutrustningen finns till exempel S line-paketet för ett ännu mer dynamiskt utseende.

Interieur-Design

Reglage och infotainment

För att hålla all relevant information synlig medan du kör finns tillvalet Audi virtual cockpit. Den digitala skärmen med högupplöst 12,3-tumsdisplay ger dig helt enkelt betydligt bättre överblick. Ett brett utbud av teknisk smartness finns också tillgängligt som tillval – däribland infotainmentsystemet MMI Navigation plus med MMI touch och röststyrning.

Bedienkonzept & Infotainment
Fahrassistenzsysteme

Bättre säkerhet

Det breda utbudet av assistanssystem gör körningen på såväl landsvägar som städer säkrare än nånsin. Cross traffic assist bak varnar till exempel för en eventuell kollision när du backar ut ur en parkeringsficka. Tillvalet bilköassistent, som arbetar tillsammans med Audi adaptiv farthållare med stop & go-funktion, ökar säkerheten ytterligare tack vare den integrerade avståndshållaren.

Bygg din egen A3 Cabriolet

Sportig, elegant och öppen

Med en längd på 4,42 meter och en hjulbas på 2,60 meter ligger Audi A3 Cabriolet lågt och sportigt på vägen. I grundversionen väger vår fyrsitsiga Cabriolet bara 1 345 kg. Välkommen ut i friheten.

A3 Cabriolet