A1 citycarver > A1 > Audi Sverige
Bränsleförbrukning, blandad körning*: 6,7–5,7 l/100km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 152–130 g/km

Högre, starkare och smidigare.
Audi A1 citycarver.

Med Audi A1 citycarver bryter vi ny mark – igen. A1 citycarver är en högre, starkare SUV-inspirerad version av Audi A1, samtidigt som den är lika kompakt och smidig som originalet. citycarver är beviset på att stadsbilar helt enkelt inte längre behöver se ut på ett visst sätt. Välkommen in och upplev en mångsidig bil.

En mer kraftfull utformning

Audi A1 citycarver har en uttrycksfull och kraftfull formgivning, vilket man bland annat kan se på sidopanelerna, de diskreta luftintagen under huven samt fronten som består av en stor grill med rutnät i mattsvart finish. Vidare ger de korta överhängen fram och bak, de breda stänkskärmarna samt fälgarna – som finns i upp till 18 tum som tillval – ett ännu mer sportigt uttryck. Underredesskyddet med finish i rostfritt stål visar på bilens off-road-egenskaper.

Hög, skön och praktisk

Till skillnad från basmodellen har Audi A1 citycarver både högre totalhöjd, högre markfrigång och högre sitshöjd. För att vara en bil med kompakta yttermått har A1 citycarver dessutom en generös bagageutrymmesvolym på 335 liter, som med nedfällda baksäten ökar till hela 1 090 liter. För ännu mer förvaringsutrymme erbjuder vi även praktisk extrautrustning från Audi Originaltillbehör, som exempelvis en skid- och bagagebox.

The Audi A1 citycarver with a ski and luggage box

Mängder med digitala möjligheter

Med Audi A1 citycarver får du en värld full av teknik, som till exempel en heldigital 10,25 tum stor instrumentpanel som förser dig med information om bilen. Som tillval finns också Audi virtual cockpit som då visar informationen i olika displayer. MMI-systemet i mittkonsolen ger åtkomst till de digitala tjänsterna i Audi connect2. Vidare finns det toppavancerade systemet MMI Navigation plus med MMI touch som tillval, vilket kan styras med röstkommandon eller från en 10,1-tums pekskärm.

The Audi virtual cockpit in the Audi A1 citycarver
Design och komfort i ett

Interiören i Audi A1 citycarver fortsätter i samma spår som exteriören med en progressiv design. Om du väljer Edition one förses din A1 citycarver med en sportig S line-interiör. Denna innefattar sportsäten fram, en treekrad läderratt med S-emblem samt pedaler i rostfritt stål. Bilden visar en färgvariant med skydd och accentytor i orange.

En körupplevelse utöver det vanliga

Tack vare att chassit, styrningen och viktfördelningen hos Audi A1 citycarver är perfekt anpassade till varandra så garanteras du en sportigare körupplevelse. Det finns också ett dynamikpaket som tillval för den som vill ha ännu mer följsamma köregenskaper. Detta innefattar ljudställdon, underrede med justerbara dämpare, röda bromsok samt dynamiksystemet Audi Drive Select.

The Audi A1 citycarver in a front view on a basket ball field

Unik karaktär med Edition one

Edition one som syns på bilderna är en extra sportig version av Audi A1 citycarver. Några av de exklusiva egenskaperna är den unika exteriöra finishen Arrow grey med pärlemoreffekt samt 18-tumsfälgar från Audi Sport. Det svarta taket, kylargrillen och Audi-ringarna i fronten bidrar till kontraster i färgschemat, medan de tonade LED-strålkastarna och LED-baklamporna smälter in diskret. Edition one-emblemet på sidotrösklarna visar på att detta är en specialutgåva av bilen.

Side view Audi A1 citycarver