Mildhybrider > Vårt hållbarhetsarbete > Audi Sverige
Audi A3 Sportback

Mildhybrider

Audi miljöbilar

Våra mildhybridbilar

Våra elbilar och laddhybrider kännetecknas såklart av elektrifiering. Men genom att dessutom erbjuda mildhybridteknik till majoriteten av våra förbränningsmotorer ser vi till att på bred front elektrifiera nästan alla våra modeller. Mildhybrid ger både ökad komfort och minskad bränsleförbrukning genom att en liten, intelligent remstartmotor och generator aktivt samarbetar med förbränningsmotorn så att den bl a kan stängas av i högre hastigheter och låta bilen frirulla. Bra både för dig som förare och din omgivning.

Fördelar med mildhybrider:
Utsläppsfri frirullning

över 55 km/h

Ökad komfort

med mjukt start-stopp system

Lägre C02-utsläpp

Bättre bränsleekonomi

A6 allroad quattro

Vem passar en mildhybrid till?

Mildhybridtekniken har utvecklats för att alla bilar ska kunna sänka sin bränsleförbrukning, så egentligen är en mildhybrid synnerligen lämplig för vem som helst. Vårt mål är att implementera den här tekniken så brett att den blir en standard och en självklarhet – och ett sätt för förbränningsmotorer att vara relevanta ett tag till, innan elektrifieringen är 100% på plats.

Vad är en mildhybrid?

Till skillnad från en laddhybrid har en mildhybrid inget ladduttag utan samlar in och återvinner energi från bilens användning, exempelvis vid inbromsningar. Tekniken bidrar sedan till bilens drift på ett smart och effektivt sätt genom att stänga av motorn när den inte behövs – till exempel vid stillastående och frirullning. Det bidrar till att förbättra motorns bränsleekonomi och koldioxidutsläpp jämfört med vanliga förbränningsmotorer. Frirullning med hjälp av mildhybridtekniken kan ske i hastigheter över 55 km/h och bilen blir då tillfälligt helt utsläppsfri.

Modeller med mildhybridsystem

 • a4avant-n1-2020.png
  Audi A4

  Vår klassiska bil i mellanstorleken. Alla motorer har mildhybridsystem.

  Se Audi A4
 • A6-aq_2020.png
  Audi A6

  En tjänstebils- och familjefavorit. Alla motorer har mildhybridsystem.

  Se Audi A6
Se fler modeller med mildhybridsystem
Hitta en Audi-återförsäljare
Välkommen in till din närmaste handlare och upptäck Audi.
Sök här
Hitta en Audi-återförsäljarei ditt område