Gasbilar > Vårt hållbarhetsarbete > Audi Sverige

Gasbilar

Audi miljöbilar

Med biogas i tankarna

Med gaskonceptet g-tron har vi lyckats skapa en helhetslösning där hela energisystemet är cirkulärt – vilket är mer långsiktigt än att bara förbättra motorns effektivitet. Med den här sortens framåttänkande tar vi stora kliv i rätt riktning innan bilarna ens hunnit lämna fabriken. Audi g-tron finns både i form av A4 Avant och A5 Sportback.

Fördelar med gasbilar:
Över 80%*

lägre CO2 utsläpp med biogas.

Cirkulärt

och närproducerat bränsle.

10 000 kr/år

i miljöbonus.

A5 Sportback g-tron

Vem passar en gasbil till?

Gasbilar är ett klimatsmart alternativ för dig som inte har riktigt bra laddningsmöjligheter och därför kanske tvivlar på elbilar och laddhybrider. Audi g-tron ger betydligt lägre CO2-utsläpp än bilar med förbränningsmotorer och eftersom vi har 94% biogas i Sverige är det riktigt närproducerat och bra bränsle. Att du dessutom får en miljöbonus gör ju inte saken sämre.

Vad är g-tron?

Med Audi g-tron kombineras våra sportiga linjer och progressiva designspråk med suverän komfort över längre sträckor, utan att du som förare behöver tänka om eller anpassa dig nämnvärt. Gasdriften gör att accelerationen inte är riktigt lika dynamisk som i en bensindriven Audi, men i övrigt finns det inga märkbara prestandaskillnader. Det beror bland annat på att gastankarna i kompositmaterial väger mindre än hälften så mycket som en ståltank, tack vare vår innovativa lättviktskonstruktion. Det enda du behöver vänja dig vid med Audi g-tron är att tanka gas och hålla kolla på bränslemätaren för CNG-tanken.

tanka gas

Så tankar du gas

Det finns ungefär 190 tankstationer för fordonsgas i Sverige, spridda över stora delar av landet. Även i andra europeiska länder går det bra att tanka CNG, framför allt i Tyskland, Schweiz, Österrike, Italien och Nederländerna. Men även i Belgien, Frankrike, Spanien och Tjeckien finns det tillräckliga möjligheter att tanka CNG. Totalt hittar du ungefär 3 500 tankställen i hela Europa.

Se var du kan tanka gas

Biogasen i Sverige.

Biogasproduktion är ett smart och effektivt sätt att ta hand om sopor och avfall i Sverige – och göra det till användbara, miljövänliga produkter som biogas och biogödsel. I vårt fall är ju det fina med biogasen att den kan ersätta bensin och diesel och på så sätt minska växthusgasutsläppen. Biogas ger hela 80%* lägre CO2-utsläpp och det är ganska fint att tänka att matavfall från ett hushåll på fyra personer räcker för att driva en bil med biogas upp till 12 kilometer per vecka.

Del av ett kretslopp

Bland det finaste med biogas är att det du slänger hemma i soporna faktiskt blir bränsle till din högpresterande Audi. Ett sådant kretslopp är synnerligen bra för alla involverade parter eftersom vi har hela 94% biogas till bilarna i Sverige. Biogas är helt enkelt ett närproducerat bränsle här i Sverige som absolut är en del av framtidens lösningar.

Skillnad på gas och gas

Vad är egentligen skillnaden på fordonsgas, naturgas och biogas? Jo, fordonsgas brukar användas som själva namnet på drivmedlet och tekniskt sett består den mest av metan. Om det är biogas eller naturgas som utgör själva fordonsgasen ligger bara i hur den producerats. Biogas är förnybart och tillför inte någon ny koldioxid, medan naturgas är ett fossilt bränsle som dock har en minskad miljöpåverkan jämfört med bensin och diesel. Men här i Sverige ligger alltså andelen biogas i fordonsgasen nuförtiden på hela 94%.

Våra gasbilar

 • A4 g-tron 2021.png
  Audi A4 Avant g-tron

  A4 Avant är vår ikoniska och populära familjebil med goda utrymmen och mängder av smartness.

  Förmånsvärde: från 2 313 kr/mån
  Frånpris: 453 600 kr

  Upptäck Audi A4 Avant g-tron
 • A5 g-tron 2021.png
  Audi A5 Sportback g-tron

  Körglädje och sportiga linjer karaktäriserar A5 Sportback. En otroligt härlig och förarorienterad bil.

  Förmånsvärde: från 2 800 kr/mån
  Frånpris: 482 400 kr

  Upptäck Audi A5 Sportback g-tron
 • A3 g-tron 2021.png
  Audi A3 Sportback g-tron

  A3 Sportback är en perfekt allround-bil i mindre storlek med en sportig karaktär.

  Förmånsvärde: från 1 699 kr/mån
  Frånpris: 331 700 kr

  Upptäck Audi A3 Sportback g-tron
Hitta en Audi-återförsäljare
Välkommen in till din närmaste handlare och upptäck Audi.
Sök här
Hitta en Audi-återförsäljarei ditt område
*
Enligt Energimyndigheten