Elbilar > Vårt hållbarhetsarbete > Audi Sverige

100% el, 100% Audi

Moderna, utsläppsfria, tysta – fördelarna med elbilarna från Audi är många. Vi kallar dem för e-tron och här kan du läsa mer om hur långt i framkant de faktiskt ligger.

Audi e-tron i korthet

Räckvidd upp till

511

km

Q4 e-tron 40

CO₂-utsläpp

0

g/km

blandad körning

Snabbladda, från 5 % till 80%

22,5

minuter

e-tron GT

Audi Q4 Sportback e-tron vid laddstolpe, kvinna med smartphone

Vem passar en elbil för?

Elbilar har länge varit under utveckling för att kunna erbjuda en så trygg och bra lösning för moderna, medvetna bilägare som möjligt. En elbil från Audi passar dig som vill kunna köra helt utsläppsfritt och idag erbjuds ett urval av elektrifierade bilar. Allt från fullstor till kompakt SUV eller sportig Gran Turismo. Batteriets räckvidd och vårt samarbete med laddningslösningar från Ionity gör att du kan känna dig trygg i körningen och faktiskt inse att övergången från att tanka till att ladda är enklare och smidigare än du tror.

Laddning i hemmet

Att äga en elbil påminner en del om att äga en mobiltelefon. Du sätter den på laddning över natten och vaknar nästa dag med fulladdat batteri. Under dagen använder du bilen och håller ett öga på batterinivån (som du även kan kontrollera i din smartphone) och fyller på med ström när du känner att det behövs. Vi erbjuder givetvis ett flertal lösningar med laddutrustning och laddboxar för hemmet så att ditt elbilsägande ska bli så smidigt som möjligt.

e-tron

Laddning på resan

När man erbjuder några av marknadens ledande elbilar måste man även ha laddningslösningar med i bilden. Därför finns e-tron Charging Service – ett laddkort som ger access till ca 210 000 publika laddpunkter i 26 länder i Europa, varav 4 400 är supersnabbladdare (HPC). Under det första året är månadsavgiften i transit-abonnemanget dessutom kostnadsfri för din eldrivna Audi. Förutom enkel access till många laddpunkter ger det fördelar hos IONITY med reducerat pris. Med myAudi-appen planerar du enkelt din resa så att laddning alltid finns inom räckhåll. Navigationssystemet i bilen tar hänsyn till både batteriets laddstatus och trafiksituationen och ger dig den bästa lösningen för resan.

Våra elbilar

 • q4-etron-my2022-n1.png
  Audi Q4 e-tron

  En helelektrisk kompakt SUV som bjuder på generösa innerutrymmen och avancerad digital teknik. Med en räckvidd på upp till 511 kilometer enligt WLTP-cykeln och modellen kan laddas upp till 125 kW. Kraftfulla toppversionen Q4 e-tron 50 levererar en maxeffekt på hela 299 hk.

  Frånpris: 475 000 kr

  Upptäck Audi Q4 e-tron
 • q4sb-etron-my2022-n1.png
  Audi Q4 Sportback e-tron

  Utvecklat designspråk med en coupe-lik taklinje som avslutas i ett kraftfullt bakparti. Progressiv med nyheter som Sonos Sound system, head-up display med Augemented Reality (där informationen från assistanssystemen och navigationssymbolerna projiceras direkt på vindrutan), teknik och design i en ny dimension.

  Frånpris: 497 700 kr

  Upptäck Audi Q4 Sportback e-tron
 • e-tron-2019.png
  Audi e-tron

  Audi e-tron är en fullfjädrad SUV med quattro fyrhjulsdrift, otrolig komfort, sofistikerad interiör och all den kvalitet du kan förvänta dig av en Audi.

  Förmånsvärde: från 1850 kr/mån
  Frånpris: 799 000 kr

  Upptäck Audi e-tron
 • e-tron_sb.png
  Audi e-tron Sportback

  Med e-tron Sportback får du inte bara en sportig, coupéartad siluett utan även gränslös körglädje – med quattro som standard och rejäl räckvidd.

  Frånpris: 827 000 kr

  Upptäck nya Audi e-tron Sportback
 • etrons-2021.png
  Audi e-tron S

  Audi e-tron S ger ännu en dimension av elektrisk körglädje. 0-100 km/h går på 4,5 s. Tre elmotorer gör den väldigt agil, speciellt vid utmanande körning på kurviga vägar.

  Frånpris: 1 100 000 kr

  Upptäck nya Audi e-tron S
 • etronssb-2021.png
  Audi e-tron S Sportback

  Körupplevelse 2.0. Audi e-tron Sportback S och e-tron S är världens första serieproducerade bilar med tre elmotorer. Dubbla motorer på bakaxeln fördelar kraften aktivt mellan höger och vänster hjul och tar köregenskaperna till en ny nivå.

  Frånpris: 1 128 000 kr

  Upptäck nya Audi e-tron S Sportback
 • e-tron-gt-front.png
  Audi e-tron GT

  Med proportionerna hos en Gran Turismo – låg och bred med en lång hjulbas – kombinerar den körningens underbara sportighet med vardagens krav på funktionalitet. Audi e-tron GT quattro erbjuder kraftfull prestanda både vid laddning och under körning.

  Frånpris: 1 158 000 kr

  Upptäck nya Audi e-tron GT
 • rs-e-tron-gt-my2021-front.png
  Audi RS e-tron GT

  Det blir inte mer RS än så här. Kraften som Audi RS e-tron GT erbjuder med sin helt elektriska quattro-fyrhjulsdrift är imponerande. Med en elektrisk drivning på både fram- och bakaxeln kan den när det behövs leverera upp till maximalt 475 kW (646 hk).

  Frånpris: 1 573 000 kr

  Upptäck nya Audi RS e-tron GT

Räckvidd

Det är ett flertal faktorer som spelar in när man räknar ut en elbils räckvidd, det är därför siffrorna kan variera och olika tester visa lite olika saker. Vilken typ av körning är det som gäller? Är det stad, landsväg eller motorväg? Hur kallt eller varmt är det? Hur stora fälgar har bilen och vilken typ av inställning kör du med? Som sagt: många faktorer. För att göra det enklare för dig att få en bild av allt detta har vi tagit fram en modul med olika parametrar som du kan använda för att se hur räckvidden påverkas

Kommande elbilar


> Q6 e-tron (2023)

> A6 e-tron (2023)

 
Audi e-tron

Kontakta återförsäljare

Din lokala Audi-återförsäljare hjälper dig med att hitta en elektrisk Audi som passar dina behov.