Elbilar > Vårt hållbarhetsarbete > Audi Sverige

Elbilar

Audi miljöbilar

100% el, 100% Audi

Moderna, utsläppsfria, tysta – fördelarna med elbilarna från Audi är många. Vi kallar dem för e-tron och här kan du läsa mer om hur långt i framkant de faktiskt ligger.

Audi e-tron i korthet

Räckvidd

437

km

upp till

CO₂-utsläpp

0

g/km

blandad körning

Supersnabb laddning

30

minuter

10%-80% laddkapacitet

Vem passar en elbil till?

Elbilar har länge varit under utveckling för att kunna erbjuda en så trygg och bra lösning för moderna, medvetna bilägare som möjligt. En elbil från Audi passar dig som vill kunna köra helt utsläppsfritt och samtidigt uppleva friheten som quattro fyrhjulsdrift innebär – på landet och på vintern. Batteriets räckvidd och vårt samarbete med laddningslösningar från Ionity gör att du kan känna dig trygg i körningen och faktiskt inse att övergången från att tanka till att ladda är enklare och smidigare än du tror.

Lär känna Audi e-tron

Till skillnad från många andra elbilar på marknaden så är Audi e-tron ingen kompromiss – tvärtom. Du får en fullfjädrad SUV med quattro® fyrhjulsdrift, otrolig komfort, sofistikerad interiör och all den kvalitet du förväntar dig av en Audi. Den utsläppsfria räckvidden på upp till 437 kilometer räcker länge och väl – och laddningen är vid det här laget väl utbyggd i Sverige och utökas i princip dagligen.

Laddning i hemmet

Att äga en elbil påminner en del om att äga en mobiltelefon. Du sätter den på laddning över natten och vaknar nästa dag med fulladdat batteri. Under dagen använder du bilen och håller ett öga på batterinivån (som du även kan kontrollera i din smartphone) och fyller på med ström när du känner att det behövs. Vi erbjuder givetvis ett flertal lösningar med laddutrustning och laddboxar för hemmet så att ditt elbilsägande ska bli så smidigt som möjligt.

e-tron

Laddning på resan

När man erbjuder några av marknadens ledande elbilar måste man även ha laddningslösningar med i bilden. Därför finns e-tron Charging Service – ett av Europas största nätverk med offentlig infrastruktur för laddning. I mitten av 2020 omfattade det över 150.000 offentliga laddningsstationer i 16 europeiska länder. Med myAudi-appen planerar du enkelt din resa så att laddning alltid finns inom räckhåll. Navigationssystemet i bilen tar hänsyn till både batteriets laddstatus och trafiksituationen och ger dig den bästa lösningen för resan.

Räckvidd

Det är ett flertal faktorer som spelar in när man räknar ut en elbils räckvidd, det är därför siffrorna kan variera och olika tester visa lite olika saker. Vilken typ av körning är det som gäller? Är det stad, landsväg eller motorväg? Hur kallt eller varmt är det? Hur stora fälgar har bilen och vilken typ av inställning kör du med? Som sagt: många faktorer. För att göra det enklare för dig att få en bild av allt detta har vi tagit fram en modul med olika parametrar som du kan använda för att se hur räckvidden påverkas

Våra elbilar

 • e-tron-2019.png
  Audi e-tron

  Audi e-tron är en fullfjädrad SUV med quattro fyrhjulsdrift, otrolig komfort, sofistikerad interiör och all den kvalitet du kan förvänta dig av en Audi.

  Förmånsvärde: från 1850 kr/mån
  Frånpris: 799 000 kr

  Upptäck Audi e-tron
 • e-tron_sb.png
  Audi e-tron Sportback

  Med e-tron Sportback får du inte bara en sportig, coupéartad siluett utan även gränslös körglädje – med quattro som standard och rejäl räckvidd.

  Frånpris: 827 000 kr

  Upptäck nya Audi e-tron Sportback
 • etrons-2021.png
  Audi e-tron S

  Audi e-tron S ger ännu en dimension av elektrisk körglädje. 0-100 km/h går på 4,5 s. Tre elmotorer gör den väldigt agil, speciellt vid utmanande körning på kurviga vägar.

  Frånpris: 1 100 000 kr

  Upptäck nya Audi e-tron S
 • etronssb-2021.png
  Audi e-tron S Sportback

  Körupplevelse 2.0. Audi e-tron Sportback S och e-tron S är världens första serieproducerade bilar med tre elmotorer. Dubbla motorer på bakaxeln fördelar kraften aktivt mellan höger och vänster hjul och tar köregenskaperna till en ny nivå.

  Frånpris: 1 128 000 kr

  Upptäck nya Audi e-tron S Sportback
 • e-tron-gt-front.png
  Audi e-tron GT

  Med proportionerna hos en Gran Turismo – låg och bred med en lång hjulbas – kombinerar den körningens underbara sportighet med vardagens krav på funktionalitet. Audi e-tron GT quattro erbjuder kraftfull prestanda både vid laddning och under körning.

  Frånpris: 1 158 000 kr

  Upptäck nya Audi e-tron GT
 • rs-e-tron-gt-my2021-front.png
  Audi RS e-tron GT

  Det blir inte mer RS än så här. Kraften som Audi RS e-tron GT erbjuder med sin helt elektriska quattro-fyrhjulsdrift är imponerande. Med en elektrisk drivning på både fram- och bakaxeln kan den när det behövs leverera upp till maximalt 475 kW (646 hk).

  Frånpris: 1 573 000 kr

  Upptäck nya Audi RS e-tron GT
Audi e-tron

Kommande elbilar

 • Audi Q4 e-tron (2021)
 • Audi Q4 Sportback e-tron (2021)
Hitta en Audi-återförsäljare
Välkommen in till din närmaste handlare och upptäck Audi.
Sök här
Hitta en Audi-återförsäljarei ditt område