Långresa med elbil – allt om laddning på färd

Ladda på resan

Långresa med elbil är inga problem, vi hjälper dig med förberedelserna!

Ladda på resan

Det går inte att lansera en av marknadens ledande elbilar eller laddhybrider utan att ta ansvar för laddningsmöjligheterna, även när du är ute på resa. Audi vill ge dig friheten att kunna köra långa sträckor och ladda när du tar en paus. Därför har Audi skapat e-tron Charging Service som ger dig tillgång till ett av Europas största nätverk med över 235 000 offentliga laddstationer i Europa.

Lär dig mer om hur du laddar och betalar för din Audi på resande fot i filmen nedan.

Kortare tid att ladda

Hög in-effekt i bilen tillsammans med ett smart batteri/kylsystem gör att den höga effekten är tillgänglig under större delen av laddtiden, vilket ger en snabb laddning inte bara på pappret utan även i verkligheten. Att kunna ladda med hög effekt ger dig ett extra smidigt elbilsägande och har stor betydelse för användbarheten. Detta leder i slutändan till att du spenderar mindre tid vid laddstolpen och mer tid ute på vägen.

Vid supersnabbladdare kan batteriet laddas upp till 80 procent på mindre än 30 minuter – vilket sparar avsevärt med tid på långresor. Anledningen till att Audi e-tron har en så hög laddkapacitet är det avancerade värmereglersystemet, som dessutom ger lång livslängd för batteriet och kraftfulla prestanda även under hög belastning.

Audis sportiga elbil e-tron GT är utrustad med ett 800-volts system som gör att den kan laddas från 0 till 80 % på bara 23 min när den laddas vid supersnabbladdare. Det gör att även ett kort laddstopp utökar räckvidden väsentligt och gör långresor ännu smidigare.

Ett smidigare betalalternativ

Med Audi e-tron Charging Service får du tillgång till ett omfattande och väl utbyggt nätverk av offentliga laddstationer i Sverige och över hela Europa vilket möjliggör ett bekymmersfritt långresande med din elbil/laddhybrid eller för offentlig laddning där du bor. Använd myAudi-appen eller e-tron laddkort för åtkomst och samla betalningen smidigt på ett enda kort.

Du kan välja mellan olika taxor anpassade till dina behov. Kör du mestadels kortare avstånd i stan, exempelvis pendlar till och från arbete eller om du har en Audi laddhybrid ger City-taxan bästa pris och flexibilitet. Är du ofta ute och kör långa sträckor med elbil och behöver snabbladdning kan du välja Transit som bl.a. ger rabatterat högeffektladdning.

Löpande läggs nya leverantörer till men redan idag kan du använda Audi e-tron Charging Service för IONITY, Mer, E.ON, Park & Charge i Sverige AB, Virta, Powered by E.ON Drive & Clever, E-Flux, och EV-Box.

Läs mer
myAudi

Slipp räckviddsångest

Planera dina resor i myAudi-appen eller direkt i bilens navigation. Båda sätten ger dig automatiskt en rutt komplett med rekommenderade stopp vid laddstationer. Systemet tar hänsyn till batteriets laddstatus, den rådande trafiksituationen och tar även med den nödvändiga laddtiden i beräkningen av ankomsttiden. Reseplaneringen både i appen och bilen ger dig extra information om laddstationerna på vägen med info om tillgänglig laddeffekt och om det finns lediga platser.

Mer om myAudi appen

Hur hittar jag laddstationer?

När du kör en elbil från Audi kan du enkelt hitta laddstationer i bilens navigationssystem eller i myAudi-appen. För att hjälpa dig att planera din körning och även längre resor kan myAudi-appen och navigationen i din bil beräkna när och var du behöver ladda. Du har tillgång till ett nätverk av offentliga laddpunkter runt om i Europa genom e-tron charging services.

Se en översikt över var laddstationer finns här.

Audi support för laddfrågor

0200-89 86 77

Öppet dygnet runt, svensktalande support alla dagar 8-20. Övrig tid erbjuds support på engelska.