Räkna ut räckvidd och laddtid för din elbil
ladda hemma

Beräkna räckvidd och laddtid

Hur lång räckvidden blir och hur länge du behöver ladda beror på flera faktorer. Här kan du se hur några av dem påverkar.

Räckvidden i en elbil kan variera beroende på körstil, väder och temperatur för att nämna några faktorer. På samma sätt kan laddtiden variera beroende på när och hur du laddar. För att hjälpa dig att planera din körning och även längre resor kan myAudi-appen och navigationen i din bil beräkna när och var du behöver ladda.

Här har vi samlat några smarta funktioner där du kan ställa in och göra anpassningar för att se hur lång tid det tar att ladda din elbil, eller hur länge du behöver stanna för att ladda din bil under långresan för att nå din destination.

Audi har satsat på att maximera räckvidden för sina elbilar. Vid mer än 90 procent av alla inbromsningar återvinns energi via elmotorerna vilket bidrar med så mycket som 30 % av bilens räckvidd. Den aerodynamiska designen bidrar likaså till den långa räckvidden. För att effektivisera uppvärmningen och räckvidden vid kallt klimat är Audis elbilar utrustade med värmepump som använder överskottsvärme från batteriet och kan använda upp till 3 kW för uppvärmning, vilket är extremt effektivt. Det gör att räckvidden hos Audis elbilar och laddhybrider påverkas mindre av kyla än många andra bilar på marknaden.

Se hur olika faktorer påverkar räckvidden i vår räckviddskalkylator. Här kan enkelt se hur lång räckvidden blir vid olika temperaturer, körsituationer, inställningar och fälgstorlekar.

Välj din bil och gör anpassningar för att se hur länge du behöver ladda beroende på hur långt du vill köra. Du ser om du behöver göra ett stopp på vägen till din destination och hur lång tid du behöver ladda för att komma fram.

 • 1920x1080-ionity_image_5-1.jpg
  myAudi-appen

  Med myAudi-appen får du möjligheten att planera din rutt och en översikt av alla laddningsstationer i nätverket. Dessutom påbörjar du laddningen av din e-tron via appen och kan alltid kontrollera aktuell laddningsnivå här.

  Ladda ned myAudi appen
 • e-tron-charging-map-overview-1920x1080.jpg
  e-tron Charging Service

  För att hjälpa dig att planera din körning och även längre resor kan myAudi-appen och navigationen i din bil beräkna när och var du behöver ladda. Du har tillgång till ett nätverk av över 110 000 laddpunkter runt om i Europa genom e-tron charging services.

  Se en översikt över var laddstationer finns här
 • 1920x1080-e-tron-charging-service_A196469.jpg
  Laddningskortet

  Som Audi e-tron-ägare kan du aktivera laddningsstationerna med e-tron Charging Service-laddningskortet eller med myAudi-appen. Identifiering och fakturering sköts automatiskt i bakgrunden så att allt ska ske så smidigt som möjligt.

  Mer om e-tron Charging Service