1400x438_ASER_P_161019_rgb.jpg

För samtliga Audi-modeller av modellår 1986 till 2006 ingår punkter vid en Audi Basservice:

Byte av motorolja Motorns olja förlorar med tiden sina smörjande och kylande egenskaper. För att undvika onormalt högt slitage är det därför viktigt att byta oljan med jämna mellanrum.
Byte av oljefilter För att den nya oljan ska behålla sina goda egenskaper fram till nästa service måste även filtreringen av oljan fungerar. Därför byter vi även oljefilter när vi byter motorolja.
Byte av luftfilter Luftfiltret påverkar både bilens effekt och bränsleförbrukning. Därför måste det bytas regelbundet för att motorn ska kunna andas optimalt.
Okulär besiktning av batteri För att minimera startproblem kontrollerar vi batteriets syranivå och kallstartsegenskaper. Vid behov fyller vi även på batteriet med destillerat vatten.
Okulärbesiktning av tändsystemet Även tändningen påverkar motorns effekt och bränsleförbrukning. Vi gör därför en visuell kontroll av bilens tändstift/tändkablar.
Kontroll av läckage på motor, växellåda & kylare Läckage av motor- och växellådsolja kan vara brandfarligt men kan även orsaka skador på bilens drivlina om den läcker ut.
Kontroll av drivaxeldamask
Kontroll av bromsbelägg/-skivor Att kunna bromsa i tid är en nödvändighet under årets alla dagar. Vi kontrollerar skicket på bromsskivorna och beläggen för att du och dina passagerare ska kunna färdas maximalt säkert.
Kontroll av bromsrör och bromsledningar För att bilens bromssystem skall fungera tillfredsställande kontrollerar vi att inga läckage eller rostangrepp finns på bromsrör eller bromsledningar.
Kontroll av avgassystem För att undvika att bilavgaser tränger in i kupén kontrollerar vi att bilens avgassystem inte läcker samt att klamrar och bussningar är i funktionsdugligt skick.
Kontroll av däckens skick och mönsterdjup Vi inspekterar däcken och kontrollerar att däckens slitage är jämnt och att dess mönsterdjup är godkänt.
Kontroll av belysning och styrelektronik Vi inspekterar belysning/bromsljus/körriktningsvisare samt (för bilar med diagnosutrustning) bilens styrelektronik. Vi läser av felminnet och kontrollerar att inga felkoder finns lagrade. Vid behov släcker vi serviceindikatorn.
Ett års fri Audi Vägassistans ingår