1300x551_AOZ_A3_131038.jpg

Audi Originaldäck
- kontaktytan mellan din Audi och vägen

Det är däcken på din Audi som överför Vorsprung durch Technik till vägbanan. För att däcken på din Audi ska leverera högsta kvalitet, komfort och säkerhet genomgår alla däck som Audi originalmonterar på sina bilar hårda uthållighets- och kvalitetstester. För dig som Audi-ägare innebär det att Audi Originaldäck ger dig en bra känsla redan från start. Här nedan kan du läsa mer om hur detta går till. Dessutom får du matnyttig bakgrundsinformation och praktiska tips som gör att du kan köra ännu mer avslappnat.

 • 750x441_AOZ_DIV_131035.jpg
  Kvalitet

  Med Audi Originaldäck på bilen står du och din Audi optimalt rustade för alla påfrestningar längs vägen. Däcken är nämligen speciellt framtagna för varje specifik Audi-modell. Det innebär bland annat att de är utvecklade med den senaste tekniken och tillverkade av hypermoderna material. Våra tester garanterar att däcken uppfyller Audis extremt höga krav på däckegenskaper såsom rullmotstånd, kördynamik, vägegenskaper, vattenplaning, höghastighetsprestanda, vinteregenskaper och likformighet. Först om de fått godkänt betyg i ca 50 olika tester får de användas på en Audi.

 • 750x441_AOZ_DIV_131039.jpg
  Prestandakrav

  Extrem precision är ett utmärkande drag för varje Audi. Begrepp som kvalitet har därmed alltid högsta prioritet hos Audi, inte minst när det gäller något så viktigt för säkerheten som däcken. Därför måste Audi Originaldäck dessutom genomgå ytterligare tester till exempel:
  – Extrema manövrer i hög hastighet
  – Bromsmanövrer på torrt underlag
  – Uthållighetstester över 40 000 km
  – Koncentricitets- och rullmotståndstester
  – Tester som undersöker samspelet mellan bil och däck