Basservice > Audi Service > Audi Service och reparation > Audi Sverige
TT Roadster från sidan

Audi Basservice

Audi Basservice- originalkvalitet till ett lägre pris.

Vi byggde din Audi för ett långt och hälsosamt liv. Det bästa sättet att visa din Audi omtanke är att ge den regelbundet underhåll, även när den har blivit äldre. För dig som har en Audi av modellår upp till 2015 har vi utvecklat Audi Basservice – ett serviceprogram anpassat för äldre Audi-bilar och som håller samma höga Audi-kvalitet som du är van vid. Skillnaden för dig är ett lägre pris.

Audi Basservice

I en Audi Basservice ingår ett antal kontrollpunkter som gäller bilens drift- och trafiksäkerhet samt ett års Audi Vägassistans
Priset på vår förmånliga Audi Basservice är 1 895 kr inklusive moms. I det priset ligger ersättning för arbete, olja, reservdelar och en premie för Vägassistansförsäkringen.

Här nedan ser du samtliga punkter som ingår i din Basservice.
AA1_141010_563x317.jpg

Audi Vägassistans ingår

I Audi Basservice ingår fri Vägassistans under ett år för samtliga Audi-modeller av modellår upp till 2015. Med Vägassistans får du hjälp dygnet runt med bärgning eller starthjälp om din Audi skulle råka ut för ett driftstopp.
Läs mer om Audi Vägassistans

För samtliga Audi-modeller av modellår 2015 och äldre ingår följande punkter vid en Basservice:

1. Byte av motorolja
Motorns olja förlorar med tiden sina smörjande och kylande egenskaper vilket leder till onormalt högt slitage. Därför byter vi oljan.
2. Byte av oljefilter
För att reningen av motoroljan ska fungera byter vi oljefilter. På så sätt behåller den nya oljan sina goda egenskaper fram till nästa servicetillfälle.
3. Byte av luftfilter
Luftfiltret påverkar bilens effekt och bränsleförbrukning. För att motorn ska andas optimalt byter vi det.
4. Avläsning av felminne
Vi avläser eventuella händelseminnen i motorstyrningen och vid behov informerar vi dig med åtgärdsförslag samt nollställer serviceintervallindikeringen.
5. Kontroll av batteri
För att minimera startproblem kontrollerar vi batteriets kondition med en batteritestare.
6. Kontroll av avgassystem
För att undvika att motorns avgaser tränger in i bilens kupéutrymme kontrollerar vi att avgassystemet inte läcker samt att klamrar och bussningar är i funktionsdugligt skick.
7. Kontroll av bromsrör och bromsledningar
För att bilens bromsystem ska fungera tillfredställande kontrollerar vi att inga läckage eller rostangrepp finns på bromsrör eller bromsledningar.
8. Kontroll av läckage på motor, växellåda och kylare
Läckage av motor- eller växellådsolja är inte bra ur miljösynpunkt och kan vara brandfarligt men kan även orsaka skador på bilens drivlina.
9. Kontroll av drivaxeldamasker
För att undvika att smörjfettet tränger ut, vilket förstör drivaxelknutarna, kontrollerar vi att drivaxeldamaskerna är fria från skador.
10. Kontroll av däckens skick samt mönsterdjup
Däcken är avgörande för bilens vägegenskaper och bromssträcka. Allt för att din bil ska vara trafiksäker.
11. Kontroll av bromsbelägg och bromsskivor
Bromsbelägg och bromsskivor är vitala delar för bilens bromsförmåga. Vi kontrollerar tjockleken och skicket på dessa.
12. Kontroll av yttre belysning
Funktionskontroll på yttre belysning: parkeringsljus, strålkastare hel- och halv, ev. dimstrålkastare blinkers, varningsblinkers, bromsljus, baklyktor, backstrålkastare, dimbaklyktor, nummerbelysning.
1277x718_ASER_P_161041_rgb_2.jpg

Vad kostar Audi Basservice?

Priset på vår förmånliga Audi Basservice är 1 895 kr inklusive moms. I det priset ligger ersättning för arbete, olja, reservdelar och en premie för Vägassistansförsäkringen.
Hitta din Audi Serviceverkstad
ASER_P_161029_1.jpg

Trygg och säker skadereparation

Våra skadespecialister är alla kvalitetssäkrade skadeverkstäder.

En skadespecialist garanterar alltid att bilen reparerats enligt tillverkarens anvisningar, med senaste teknik av personal utbildad enligt Audis utbildningsprogram. Dessutom används alltid Originaldelar. Allt för att garantera kvaliteten och ge dig trygghet på vägarna.
Läs mer på Skadespecialist.se
servicecam.JPG

Audi ServiceCam

Om våra mekaniker stöter på ett slitage eller något annat som behöver åtgärdas är många av våra autoriserade verkstäder utrustade med ServiceCam. Med ServiceCam kan mekanikerna filma och skicka ett kort klipp till dig där de visar och förklarar felet, konsekvensen av att inte åtgärda det och ett pris på vad det kommer att kosta.
Läs mer om Audi ServiceCam
AudiKort Visa_ny1920x.jpg

Dela upp betalningen med AudiKort Visa

Poäng på alla dina inköp, avgifts- och räntefri delbetalning hos din Audi-återförsäljare, drivmedelsrabatter och kostnadsfri reseförsäkring. Det är bara några av fördelarna som förenklar din vardag med AudiKort Visa.
Mer om AudiKort Visa