Vindruta > Audi Originaldelar > Audi Service och reparation > Audi Sverige

Byt eller laga rutan på en gång om du får ett stenskott.

Eftersom din och dina medpassagerares säkerhet är högst på listan för oss, vill vi påminna om att vindrutan i allra högsta grad är en del av bilens integrerade säkerhet. Utöver att den är en del av bilens bärande struktur sitter där ofta system som har med säkerheten att göra. Så om du får ett stenskott, laga eller byt vindrutan på en gång innan den spricker upp mer. Och gör det hos dem som verkligen kan din bil. Välkommen till våra glasexperter.

Vad utmärker en Audi Originalvindruta?

Det är stor skillnad mellan på en Originalvindruta från Audi och andra vindrutor. Eftersom vindrutan är en bärande del av konstruktionen i din Audi är våra originalvindrutor tillverkade enligt samma kvalitetsstandard som resten av komponenterna i din bil. Det är enda sättet att kunna garantera att styrkan och säkerheten din Audi alltid uppfyller de säkerhetskrav vi ställer på våra bilmodeller.
1300x551_AUD_39L_Story_Visual_1.jpg

Därför är en Originalvindruta från Audi rätt val för din bil:

• En Audi Originalvindruta motsvarar exakt den vindruta som bilen tillverkades med
• En Audi Originalvindruta garanterar optimal värme- och ljudisolering samt att de olika förarassistansfunktionerna bilen fungerar som de ska
• En Audi Originalvindruta ger störningsfri sikt utan brytningsfel och optiska effekter såsom förvrängningar, dubbelbilder m.m.
• Med Audi Originaltorkarblad ger en Audi Originalvindruta optimalt torkresultat vid varje svep
• En korrekt monterad Audi Originalvindruta optimerar karossens vridstyrka och krocksäkerhet
1300x551_Versicherungsabwicklung(Ausschnitt).jpg

Låt din Audi Serviceverkstad byta vindruta.

Vindrutan i din Audi är utformad för att fungera perfekt med resten av bilen och alla dess avancerade säkerhetsfunktioner och -system. Därför är det viktigt att den monteras på precis rätt sätt om du någon gång behöver byta vindruta. När du lämnar in din Audi för byte av originalvindruta hos din Audi Serviceverkstad kan du vara säker på att både vindrutan och din Audi är i trygga händer. Vetskapen om att din Audi är i händerna på experter som kan sin sak och att den förblir 100 % Audi är en garanti för att den alltid kommer att bete sig som en Audi. Trygghet som gör skillnad helt enkelt.
1300x551_AUD_39L_Story_Visual_6_b.jpg

Snabba reparationer av stenskott.

En hel vindruta i din Audi är en förutsättning för att din bil ska fungera som det var tänkt. Den ökar fordonets styvhet och dessutom stöder vindrutans utformning passagerarkrockkuddens funktion och styrka.

Därför är det viktigt att även laga stenskott. Då undviker du störande moment när du kör, dessutom hindrar lagningen att stenskottet blir till en spricka som i sin tur försvagar rutan. Vi kan få många typer av stenskott så att bli så gott som osynliga.

Har du en spricka i vindrutan gör du bäst i att byta ut den. Med Audi Försäkring betalar du bara 2 400 kronor vid byte till en ny Audi Originalvindruta. Väljer du att reparera rutan istället för att byta ut den är självrisken 200 kronor.

Stenskottskador som går att laga.

Nedanstående stenskottskador går att laga istället för att byta vindrutan:

Det finns många anledningar att välja en Originalvindruta från Audi. Här är fem:

• Vindrutan i din Audi utgör en del av bilens bärande konstruktion. Dess utformning, kvalitet och montering är därmed avgörande för karossens styvhet och krocksäkerhet.
• Vindrutan i en modern Audi ger stöd till krockkudden vid en kollision. En korrekt monterad vindruta är därför viktig för att airbag-systemet i din Audi ska fungera optimalt.
• Många förarassistansfunktioner såsom laser, sensorer och kameror förlitar sig på vindrutan för sin funktion. Därför är det viktigt att ersättningsrutan har exakt samma egenskaper som vindrutan i din Audi när den var ny.
• En Audi Originalvindruta är tillverkad med extrem precision för att passa just din Audi och dess egenskaper.
• En Originalvindruta från Audi garanterar att säkerhetssystemen i din bil fungerar och att säkerhetsnivån i din Audi är lika hög som när den lämnade fabriken.