Damm- & pollenfilter > Audi Originaldelar > Audi Service och reparation > Audi Sverige
Filter

Damm-& pollenfilter

Andas luft med Originalkvalitet i din Audi.

Vi på Audi bryr oss om att varje åktur i din Audi ska vara en njutning. Därför lämnar vi inget åt slumpen. Ta exempelvis luften du andas – den innehåller både damm och partiklar som i värsta fall skapar obehag för dig, särskilt om du är allergisk. Med Audi Original Damm- och pollenfilter renas kupéluften i din Audi så att du kan fortsätta att andas väldoftande luft med Originalkvalitet.

 • 1920x1080_AOZ_10171.jpg
  Så fungerar Audi Original Damm- och pollenfilter.

  Kupéfiltret i din Audi har som uppgift att filtrera och rena luften som förs in i kupén. För maximal effektivitet består kupéfiltret av tre delar – partikelfilter, kombifilter och finfilter som ligger veckade i kupéfiltret och som renar luften med aktivt kol och/eller elektrostatisk laddning.

  Partikelfiltret:
  Består av ett syntetiskt filtermaterial som renar luften från damm, pollen och småpartiklar.

  Kombifiltret:
  Är uppbyggt av ett basskikt av filt, ett lager med aktivt kol och ett partikelfiltermaterial och kan dessutom minska halterna av gas och rök.

  Finfiltret:
  Innehåller en speciell veckningsteknik med individuella, mycket tunna och elektrostatiskt laddade fiberskikt som ger maximal filtreringsförmåga utan att ta stor plats.

Det finns många anledningar att välja Audi Original Damm- och pollenfilter – här är några:

Ett välfungerande Audi Original kupéfilter:

 • Ökar komforten i din Audi
 • Gör att klimat- och ventilationssystemen i bilen kan jobba effektivare. Resultatet är förbättrad sikt och minskad risk för imbildning på rutorna
 • Filtrerar effektivt bort skadliga partiklar – exempelvis sot, fint damm och pollen
 • Minskar besvären för allergiker avsevärt
 • Absorberar skadliga gaser som bensol och toluol via ett extra skikt med aktivt kol
 • Motverkar dålig lukt i kupén
 • Gör att klimatanläggningen och fläkten tack vare automatisk omställning till cirkulationsluft kan användas fullt ut även i situationer och miljöer med högre luftföroreningsnivåer, exempelvis i trafikköer och tunnlar