Bromsar > Audi Originaldelar > Audi Service och reparation > Audi Sverige

Audi Originalbromsar – bromsa med rätt bett.

Bromsarna i din Audi ska se till att bromsa ner bilen tryggt säkert och på kortast möjliga sträcka i alla typer av trafiksituationer, från mjuka inbromsningar i stadskörning till upprepade hårda inbromsningar i hög fart eller i nedförslut. Och de ska fungera felfritt i alla typer av väder och temperaturer. Då är det tryggt att veta att din Audi är utrustad med Audi Originalbromsar av exakt samma typ som satt på din Audi när den var ny.

Små detaljer som gör hela skillnaden
– så är Audi Originalbromsar uppbyggda.

Audi Originalbromsar är utvecklade för att passa din Audi perfekt. Därför erbjuder våra Originalbromsar överlägsen precision, slitstyrka och livslängd. Resultatet är maximala bromsprestanda varje gång du bromsar med din Audi.
 • 1920x1920_AOZ_A4_DIV_151024.jpg
  Audi Originalbromsar består i huvudsak av två komponenter – bromsok/bromsbelägg samt bromsskiva.

  • Bromsbelägg: Bromsbeläggen monteras i bilens bromsok som håller beläggen på plats och som pressar beläggen mot bromsskivan när du trycker på bromspedalen. Bromsbeläggen består av flera olika material. Basplattan är av metall. Friktionsmaterialet i belägget utgörs (beroende på kategori) av en metallisk, organisk eller keramisk blandning. Bromsbeläggets friktionskoefficient bör inte avta med ökad belastning. Dessutom bör beläggen vara temperaturbeständiga upp till 800° C.

  • Bromsskiva: Bromsskivan består av gjutjärn eller stålgjutgods. Varianter med inre/yttre ventilation är försedda med radiella kylöppningar som gör att dessa skivor får bättre kylning genom den luft som då passerar dem under färd. Tack vare en större yta jämfört med massiva bromsskivor kan de ventilerade bromsskivorna från Audi Original leda bort mer värme från bromsarna vilket kyler ner dem snabbare vilket ger effektivare bromsprestanda.

 • 1430x840_ASER_P_161040_rgb.jpg
  Kompromissa inte med säkerheten
  - Låt de som kan din Audi byta bromsarna.

  Audi Originalbromsar är samlingsnamnet på de komponenter som ingår i din Audis bromssystem. Våra Originalbromsskivor och Originalbromsbelägg är specifikt utvecklade för att fungera perfekt på just din Audi-modell. Perfekt matchande delar minskar dessutom slitaget vilket gör att du spar pengar och slipper att kompromissa med säkerheten. Så kontakta din Audi Serviceverkstad nästa gång du ska byta bromsar på din Audi. Våra servicemekaniker kan din Audi och byter bromskomponenterna snabbt och effektivt.

  Hitta din Audi Serviceverkstad

Det finns många bra anledningar att välja Audi Originalbromsar – här är några:

 • Perfekt match för din Audi. Audi Originalbromsar är perfekt anpassade till din Audis vikt, prestanda och toppfart. Det gör att bromsarna arbetar tyst, effektivt och förutsägbart i alla lägen och oavsett rotationsriktning
 • Suverän bromsprestanda. Audi Originalbromsar har hög friktionskoefficient mellan belägg och skiva. Det ger kortast möjliga bromssträcka i vid alla typer av körförhållanden – även när bromsarna belastas hårt vid upprepade tillfällen.
 • Överlägsen slitstyrka och livslängd. Audi Originalbromsar har överlägsen slitstyrka och suverän livslängd tack vare att vi kvalitetstestar våra bromsar under hårdast tänkbara förhållanden i många långa mil.