Till er tjänst > Inspiratörer > Audi stories > Audi Sverige
Företagsleasing - Helly Hansen

Företagsleasing - Helly Hansen


Värdet av en kopp kaffe och en bulle är ibland svårt att överskatta. Exempelvis när det gäller att skapa en bra relation med sina kunder. Det vet Magnus Svahn, som ansvarar för Helly Hansens verksamhet i Sverige. Tillsammans med sina säljare kör han åtskilliga tusen mil runt landet varje år för att besöka butiker från Hemavan i norr till Malmö i söder. Under pandemin har resandet och de personliga besöken minskat och även under mer normala år görs allt fler affärer upp digitalt.

Men likafullt är det personlig kontakt och gärna en fikastund som många gånger skapar förtroende och långsiktiga samarbeten. När Magnus Svahn och hans medarbetare skulle välja tjänstebilar var det därför höga krav som ställdes.

– Vi har huvudkontoret i Stockholm samt några kombinerade mindre lager och kontor på andra håll, men huvudsakligen är det bilarna som är våra medarbetares kontor, säger Magnus Svahn. Därför måste fordonen hålla högsta nivå vad gäller säkerhet, komfort och utrymmen. Att valet föll på Audi var närmast självklart av flera skäl. Dels har bilarna just de egenskaper som Helly Hansens medarbetare efterfrågar, dels har båda företagen ett nära sam arbete med Sveriges alpina landslag. En själarnas gemenskap, enkelt uttryckt.
– Det är även viktigt för oss att sända rätt signaler om vårt eget varumärke. Vi säljer premiumprodukter och därför är det naturligt att vi kör ett premiumbilmärke, säger Magnus Svahn. Många företag gör numera en stor sak av sin historia, men få kan mäta sig med norska Helly Hansen som grundades redan 1877. Det var då sjökaptenen Helly Juell Hansen och hans hustru tröttnade på att deras personal, sjömännen, kom hem blöta och frusna. Det krävdes bättre kläder och därmed lades grunden till Helly Hansen. Milstolpar finns det gott om i företagets historiebok: 1961 uppfanns till exempel fleecetröjan och 1970 understället baserat på ett tekniskt, fuktavvisande material.

I dag har Helly Hansen ett brett sortiment med fokus på främst alpin skidåkning, segling samt kläder för yrkesbruk. Även kläder för aktiva fritidsaktiviteter utomhus i största allmänhet är en viktig del i sortimentet. Produkterna säljs både via stora kedjor och lokala specialistbutiker.
– I snitt kör våra säljare 4000–5000 mil per år och fyrhjulsdriften är närmast en förutsättning för att vi ska ta oss fram i alla väder. På vägarna löper vi den största arbetsmiljörisken och därför är säkerhet av högsta vikt, säger Magnus Svahn.

Det har Magnus Svahn själv koll på som uppväxt i en familj där både pappa och en bror tävlade i rally. Själv har han tävlat i motocross, men intresset för bilar är genuint.

– För ett par år sedan var jag med Audi och körde R8 på racerbanan Nürburgring i Tyskland. Det var en upplevelse för livet.
Text: Eric Lund
Källa: Audi Magasin 01/2021

Helly Hansen

Grundat: 1877 i Norge, born by the sea, raised by the mountains.

Produkter: Kläder för segling, alpin skidåkning, mountain/outdoor samt för yrkesbruk.

Samarbeten: Bland annat med alpina landslaget i Sverige och Kanada.

Tjänstebilar: Audi som rullar på treårskontrakt med operationell leasing. Nio A6 Avant, fyra Q5, en A4 Allroad och en Q3. Samtliga med quattro och dieselmotor.
 • 2000x1125-bodyimage.jpg
  Ringmärkt - Mitt Audi-cv Hans Ehrich

  Som ung drömde han om att bli bildesigner – i stället blev Hans Ehrich en av Sveriges mest framgångsrika formgivare av bruksföremål. Men intresset för bilar släppte han aldrig – och lyckligast är han bakom ratten på sin Audi TT RS och de fyra ringarna.

  Läs artikeln
 • A1915415_large.jpg
  Digitalt ljus visar vägen

  Förbi är tiden då strålkastare och baklampor bara lyste upp vägen och markerade position. Audis världsledande ljusdesign visar vägen in i framtiden – och mot ett nytt sätt att kommunicera.

  Läs artikeln