Dakarrallyt | 2023
Front view of the Audi RS Q e-tron E2.

Nästa steg i utmaningen

Nya Audi RS Q e-tron E2* i 2023 års upplaga av Dakarrallyt

Ett ikoniskt rally

Dakarrallyt anses vara ett av världens tuffaste terrängrallyn och kommer återigen att slingra sig genom den saudiarabiska öknen 2023. Efter den framgångsrika debuten 2022 går Audi Sport-teamet in i tävlingen med en vidareutveckling av Audi RS Q e-tron. Vi guidar dig igenom allt om den nya bilen och förarteamen, samt bakgrunden till hur och varför Audi elektrifierar öknen.

Mattias Ekström och Emil Bergkvist

Mattias Ekström x Emil Berqkvist

Även i 2023 års Dakarrally tar Mattias Ekström ett av tre förarsäten tillsammans med co-drivern Emil Bergkvist. Förra året lyckades svenskduon med bedriften att landa en niondeplats. När man nu ställer upp för andra året är målet tydligt, totalseger.

Oliver Hoffmann förklarar innebörden av ”Vorsprung durch Technik”

“Vorsprung durch Technik” mycket mer än bara en devis

Oliver Hoffmann, Member of the Board of Management Technical Development AUDI AG, berättar om vad 50 år av “Vorsprung durch Technik” betyder och framtiden för Audi.

Läs mer
Sidovy av Audi RS Q e-tron E2.

Utmaningar inspirerar: Racing hos Audi

Från Neuburg vid floden Donau till Saudiarabiens öken. Från legendariska racing- och rallybanor, från quattro till e-tron: Fördjupa dig om allt från de olika racingserierna, kundsportens engagemang och upplev fascinationen för motorsport hos Audi.

Läs mer
 • A220211_1920x1080.jpg
  Ökensuccén

  Dakarrallyt 2022 bjöd på både väntade och oväntade utmaningar, felnavigeringar i sanden och grymt teamwork – men framför allt blev det en fantastisk framgång för Audis tre bilar, alla utrustade med en elektrisk drivlina.

  Läs mer
 • 1920x1080-desktop-ken-block-audisport-12621B01.jpg
  Elektrisk mobilitet är framtiden

  Ken Block är en motorsportikon. Här i en Audi RS e-tron GT på Audi Sports hemmaplan. Vi pratade med honom om elektrisk mobilitet, framsteg och vad han har på gång tillsammans med Audi.

  Läs mer
*
RS Q e-tron är inte tillgänglig som produktionsmodell.