Hoppa över videon
Audi sustainability

Audi sustainability

Elektrifierande förändring

Hållbar affärsverksamhet är en av de största utmaningarna i vår tid. Men om vi alla kan bidra med små och stora insatser över tid, så finns det ändå hopp för utvecklingen och framtiden. Vi på Audi vill erbjuda våra kunder det bästa inom hållbar mobilitet och konsekvent agera på ett hållbart sätt framöver. Här kan du läsa om hur.

Konsekvent hållbarhet

Audi har en tydlig vision: att uppnå en koldioxidneutral balans i hela företaget fram till 2050 – från leveranskedja och produktion och genom hela livscykeln för sina modeller – övergången till ett klimatneutralt företag är på god väg. En ansvarsfull användning av resurser, koldioxidneutrala produktionsanläggningar, utveckling av hållbar e-mobilitet och många andra åtgärder bidrar till att Audi konsekvent agerar på ett hållbart sätt.

 • christmas_puff_1920x1080_1.jpg
  Hur Audi bevarar resurser

  Audi minskar redan sina CO2-utsläpp i början av värdekedjan och fortsätter nu i samma riktning tillsammans med sina leverantörer. Som medlem av Global Battery Alliance tar Audi sig an frågan om återanvändning av litiumjonbatterier.

  Läs mer
 • christmas_puff_1920x1080_2.jpg
  Hur Audi jobbar för en koldioxidneutral produktion

  Fram till år 2025 ska alla Audi-fabriker vara helt koldioxidneutrala. Åtgärder såsom behandling av processvatten och återvinning av avfall, hjälper alla Audi-fabriker att gradvis arbeta på ett miljövänligare sätt.

  Läs mer
 • christmas_puff_1920x1080_3.jpg
  Vad Audi lanserar på vägarna

  Under de närmaste åren kommer Audi att utöka e-modellsprogrammet inom premiumbilssegmentet. Förutom helelektriska modeller tillverkas även flertalet laddhybrider.

  Läs mer

Hur Audi expanderar sin laddningsinfrastruktur

I samarbete med IONITY, det europeiska infrastrukturnätet för snabbladdning, gör Audi elektrisk mobilitet praktisk för användning i vardagen. Fram till år 2020 kommer IONITY att möjliggöra snabbladdning av elektriska fordon i 25 länder på 400 högeffektsladdningsstationer (HPC). Med Audi e-tron-laddningstjänsten får kunderna tillgång till 80 procent av alla laddningsstationer i hela Europa – oavsett vilken leverantör som driver dem. Audi samarbetar dessutom med energiföretag och allmännyttiga bolag för att garantera omfattande försörjning av grön energi. Med eco-power-tariffen ”Volkswagen Naturstrom” kommer tyska kunder även att kunna ladda sina Audi-bilar hemma med el från 100 procent förnybara källor.

Audi E-tron
 • christmas_puff_1920x1080_4.jpg
  Hur Audi efterlever hållbarhet i affärsverksamheten

  Fram till år 2025 kommer Audi att ha etablerat sitt program ”Together4Integrity” inom alla verksamhetsområden. Programmet kombinerar företagskultur, efterlevnad och integritet.

  Läs mer
 • christmas_puff_1920x1080_5.jpg
  Hur Audi agerar hållbart och samtidigt ekonomiskt framgångsrikt

  Hållbarhet är en prioritet inte bara för Audi utan också för dagens premiumkunder. Därför erbjuder Audi koldioxidneutral premiummobilitet för alla modellområden på lång sikt.

  Läs mer