Mildhybrider > Vårt miljöarbete > Audi Sverige
Mildhybriden Audi A6 Avant

Mildhybrider

Mildhybridbilar

Vi erbjuder mildhybrid-teknik till majoriteten av vårt modellprogram och bidrar med det till att på bred front elektrifiera våra bilar. Den nya mild-hybriddrivningen ger både ökad komfort och minskad bränsleförbrukning genom aktivt samarbete med förbränningsmotorn. Bra för dig som förare och din omgivning.

Vad är en mildhybrid?

Till skillnad från en laddhybrid har en mildhybrid inget ladduttag utan regenererar energi från när bilen körs, exempelvis vid inbromsningar. Tekniken bidrar därmed till att driva bilen på ett effektivt sätt genom att stänga av motorn när den inte behövs exempelvis vid inbromsningar eller vid frirullning. Det bidrar till att avsevärt förbättra motorns bränsleekonomi och koldioxidutsläpp jämfört med ett system utan mildhybrid-tekniken.

Energin lagras i ett batteri som kan driva elmotorerna och förse bilen med flera positiva egenskaper. Elmotorerna driver inte bilen utan den konventionella förbränningsmotor men förbättrar motorns bränsleekonomi och koldioxidutsläpp avsevärt genom att under acceleration stötta motorn.

A6 allroad quattro detalj exteriör

Fördelarna:

  • Ökad komfort med mjukt start-stopp system
  • Utsläppsfri frirullning i hastigheter över 55 km/h
  • Förbättrad bränsleekonomi och lägre koldioxidutsläpp