Elbilar > Vårt miljöarbete > Audi Sverige
e-tron

Elbilar

Audi e-tron = 100% eldrift

Audi arbetar intensivt med omställningen till långsiktigt hållbar CO₂-neutral mobilitet. 2019 började den första modellen av e-tron rulla på svenska vägar och det var startsignalen får vår elektrifieringsstrategi. e-tron är beteckningen för 100% eldrivna modeller från Audi och under 2020 lanseras ytterligare tre bilar under beteckningen. År 2025 är planen att vi ska ha 20 bilar i vårt modellprogram som är 100% eldrivna.

Här kan du läsa mer om konceptet och vad som komma skall.

Kom längre för mindre

Förbrukning

26

kWh/100 km

blandad körninng

CO₂-utsläpp

0

g/km

blandad körning

Räckvidd

417

km

upp till

Utan kompromisser

Audi e-tron är perfekt oavsett om du kör genom stan eller är på väg med vänner till segelbåten. Den första helt elektriska Audin är inte bara sportig, utan är precis lika mångsidig vad gäller användningen som en bil med bränslemotor. Genom de två elmotorerna och den elektriska fyrhjulsdriften från Audi e-tron säkerställs enastående prestationer och goda köregenskaper.

Kommande modeller i e-tronfamiljen

  • 2019 >> Audi e-tron Sportback
  • 2020 >> Audi Q4
  • 2020 >>Audi e-tron GT
Audi Q4 e-tron

Världspremiär för Audi Q4 e-tron concept – förhandsvisning av kommande elbil från Audi

Audi e-tron Sportback concept

Audi e-tron Sportback är systermodellen till Audi e-tron som kommer att byggas i den helt CO2-neutrala fabriken i Bryssel. På bilsalongen i Geneve 2019 visades en maskerad prototyp, där den coupeformade designen anades. 2020 lanseras seriemodellen på marknaden.

Audi e-tron GT concept

På Los Angeles Auto Show 2018 presenterades linjesköna elbilen Audi e-tron GT concept. En Gran Turismo med sportbilsprestanda med 590 eldrivna hästkrafter i systemeffekt och ett 90 kWh batteri med över 400 km räckvidd enligt WLTP. Audi e-tron GT concept är en förhandsvisning av en kommande modell från Audi Sport GmbH som börjar tillverkas under 2020 med lansering 2021.

Audi Q4 e-tron concept

Audi Q4 e-tron concept är en förhandsvisning av en kommande elbil från Audi. Släktskapet med Audi e-tron är tydligt– en kompakt SUV på 4,59 meter med rymlig interiör tack vare elbilsarkitekturen. Audi e-tron concept är baserad på MEB-plattformen som utvecklats för flera elbilar från Volkswagen-koncernen. Den slutgiltiga Q4 e-tron kommer presenteras redan 2020 och lansering är planerad till början av 2021.