Elbilar > Vårt miljöarbete > Audi Sverige
e-tron

Elbilar

Audi e-tron = 100% eldrift

Audi arbetar intensivt med omställningen till långsiktigt hållbar CO₂-neutral mobilitet. 2019 började den första modellen av e-tron rulla på svenska vägar och det var startsignalen får vår elektrifieringsstrategi. e-tron är beteckningen för 100% eldrivna modeller från Audi och under 2020 lanseras ytterligare tre bilar under beteckningen. År 2025 är planen att vi ska ha 20 bilar i vårt modellprogram som är 100% eldrivna.Här kan du läsa mer om konceptet och vad som komma skall.

Kom längre för mindre

Räckvidd

446

km

upp till

CO₂-utsläpp

0

g/km

blandad körning

Supersnabbladdning

30

minuter

10%-80% laddkapacitet

Utan kompromisser

Audi e-tron är perfekt oavsett om du kör genom stan eller är på väg med vänner till segelbåten. Den första helt elektriska Audi-modellen är inte bara sportig, utan är precis lika mångsidig vad gäller användningen som en bil med bränslemotor. Genom de två elmotorerna och den elektriska fyrhjulsdriften från Audi e-tron säkerställs enastående prestationer och goda köregenskaper.

Kommande modeller i e-tronfamiljen

  • 2021 >> Audi Q4 e-tron
  • 2020 >> Audi e-tron GT
Audi Q4 e-tron

Världspremiär för Audi Q4 e-tron concept – förhandsvisning av kommande elbil från Audi

Audi e-tron GT concept

På Los Angeles Auto Show 2018 presenterades linjesköna elbilen Audi e-tron GT concept. En Gran Turismo med sportbilsprestanda med 590 eldrivna hästkrafter i systemeffekt och ett 90 kWh batteri med över 400 km räckvidd enligt WLTP. Audi e-tron GT concept är en förhandsvisning av en kommande modell från Audi Sport GmbH som börjar tillverkas under 2020 med lansering 2021.

Audi Q4 e-tron concept

Audi Q4 e-tron concept är en förhandsvisning av en kommande elbil från Audi. Släktskapet med Audi e-tron är tydligt– en kompakt SUV på 4,59 meter med rymlig interiör tack vare elbilsarkitekturen. Audi e-tron concept är baserad på MEB-plattformen som utvecklats för flera elbilar från Volkswagen-koncernen. Den slutgiltiga Q4 e-tron kommer presenteras redan 2020 och lansering är planerad till början av 2021.