diesel_883x496.jpg

Bästa Audi-ägare

Säkerheten för våra kunder samt tillförlitligheten och lång livslängd på våra modeller har högsta prioritet för Audi. Inom ramen för våra kvalitetssäkringsprocesser följer vi upp våra produkter kontinuerligt.

Vi har i samband med dessa funnit att klimatanläggningens tillsatsvärmeelement kan sluta fungera på bilar från en begränsad tillverkningsperiod. I sällsynta fall kan detta leda till brännskador ända fram tills brand uppstår. Detta gäller Audi A4, A5, A5 Cab, Q5 tillverkade under april 2011- maj 2015.

Av säkerhetsskäl krävs därför en programvaruanpassning av styrdonet för klimatanläggningen samt ett byte av tillsatsvärmeelement. Åtgärden är självklart kostnadsfri.

Vi ber dig att omgående ta kontakt med en auktoriserad Audi-verkstad för att komma överens om en tid för ett verkstadsbesök. Våra auktoriserade Audi-verkstäder hittar du på www.audi.se.

I väntan på verkstadsåtgärden rekommenderar vi dig av säkerhetsskäl att stänga av tillsatsvärmaren via MMI-enheten. I länkarna nedan ser du hur du går tillväga. Informationen finns även i bilen instruktionsbok.

Behöver du vägledning för urkoppling vänligen kontakta vårt callcenter på 08-385788 (vardagar mellan 8:30-19:00).
Har du frågor om åtgärden är du välkommen att ta kontakt med närmaste Audi-återförsäljare. • 1300x551_ade_w2016_flaeche_02.jpg
  MMI High

  Här finner du instruktioner om hur du stänger av värmeelementet om du har en bil med MMI High.

  MMI High
 • 1300x551_DSC_3087_1.jpg
  MMI

  Här finner du instruktioner om hur du stänger av värmeelementet om du har en bil med MMI.

  MMI